Wysłany: 2004-03-27, 00:19 Pierwsza misja - tutorial
Mam mały problem :oops:
Jestem tu początkujący! Uplink'a mam od 2 dni, ale jest super.
Problem tkwi w tym, że ja nic nie wiem! Pierwsza misia u mnie to coś takiego, że muszę ukraść dane czy pliki z serweru TestMaschine (czy coś w podobie). Jest to początek gry! Pokazuje mi się Code i User czy coś takiego, nie eiem co tam zrobić, mam tylko file copier i delater i co ja mam zrobić, proszę odpiszczie!!!!!!![/quote]
Hej już się nauczyłem!
Mam do was tylko jedno pytanko:
Co trzeba zrobić w pierwszej missi? (Test Maschine)
Kupuje PasswordBrakera i znam już hasło (rosebud), wchodze tam i kopiuje te głupkowate pliki, kasuje logi, wychodzę i odsyłam temu gościowi maila, a on mi przysyła mission NOT complet, co muszę tam zrobić?
I oto kolejny przykład jak bardzo może się przydać znajomość języka angielskiego :P
Ale wracając do tematu:
Musisz się włamać do "Uplink Test Machine" (hasło: rosebud), dalej klikasz na "Acces File Server", włączas programik "File_Copier" i nim kopiujesz do pamięci plik "Uplink test data" (nie kasuj logów - bez sensu). Rozłączasz się i otwierasz maila, którego dostałeś od Uplinka (mail z misją), klikasz na "Reply", następnie na "File: None attached", z tego menu co ci się pokaże wybierasz "Uplink test data" i wreszcie na "Send". MISJA WYKONANA :P
Dzięki, wielkie dzięki Jery. Podszkoliłeś mnie troszkę w tą grę, lecz nadal mam problem :roll: Mam jeszcze trzy pytanka:
1. Jak skopiować pliki?
Wystarczy poprostu użyć file_copier?
2. Kiedy próbuje wziąść reply i klikam file: nie pokazuje mi się Uplink Data Tester, dlaczego, co robie źle?
3. Czy moglibyście mi przesłać na mail krótką instrukcje jak mam przejść to pierwsze zadanie? Byłbym bardzo wdzięczny!
mój mail: arturgordon@op.pl
Włączasz File_Copier, wybierasz plik do skopiowania, na dole ekranu klikasz na ikonkę pamięci RAM, otwiera ci się okienko (ciekawe czemu to nie jest HDD tylko RAM), i tam przenosisz ten pasek File_Copiera - plik zapisany w RAMie. :]
Dużo już dla mnie zrobiłeś Jery, za co bardzo dziękuje!
Lecz najwyraźniej jestem głupi. Napisałeś, że mam włączyć ram i w okienku zapisać, ale jak włączyć? Jakie okienko? Jak to zrobić?
Jak jush włączysz grę i się zalogujesz to klikasz na dole na ikonkę takiej dyskietki (to jes właśnie zawartość twojego ramu w grze - odpowiednik dysku twardego, na któreym przechowujesz pliki). Jak klikniesz na tą ikonkę to po prawej pokaże ci się okienko. Włączasz File_Copier, klikasz na ten pasek, którey ci się pokazał (File_Copier), następnie klikasz na plik, który chcesz skopiować, czekasz aż pasek postępu na File_Copierze dojdzie do końca, znów klikasz na pasek File_Copiera i następnie klikasz gdzieś na wolnym miejscu wewnątrz tego okienka po prawej stronie (RAM). Plik zostaje zapisany :]
A ja mam problem z tą pierwszą misją, bo po podaniu właściwego hasła, po prostu mnie rozłącza :) Na początku próbowałem łamaczem haseł, ale wyświetlało się na ułamek sekundy i... poof rozłączyło. Komunikat: Connection terminated by remote host" :( Co robić?
No to teraz moja kolej :D
Nie lacz sie z serwerem "docelowym" przez klikniecie na niego na liscie, tylko kliknij na mape w prawym gornym (rogu) i tam klikajac na kwadraciki tworzysz bouncig connection, tylko pamietaj ze ten [serwer-przyp. moj] na ktorym masz sie bawic jest ostatnim z lancuszka.
Proponuje i zalecam [jak wszyscy zreszta-znowu moj] aby pierwszym kompem w lancuszku byl InterNIC bo z niego latwo usunac logi
_________________ Krzyknęli "Zniszczenie" i spuścili ze smyczy Psy Wojny
Dzięki za pomoc :) Poradziłem sobie bez problemu z tą misją.
No dobra, wybieram sobie jakąś misję z listy i chcę ją wziąść, ale pisze, że mam za małe doświadczenie i muszę się z nimi skontaktować. OK, kontaktuje się i pisze, że poszukują kogoś z 'czystą' historią :) O co chodzi?
Chodzi o to, ze kiedys zostales zlapany na hakowaniu i masz juz spaprane papiery. Bedziesz mial z tym problemy, a jak uda ci sie wyjsc na prosta, tzn. bedziesz mial CPU 200, Decyphera i Proxy_disable to mozesz probowac wlamac sie do Global Criminal Database i wyczyscic sobie kartoteke :idea: Jednak szczerze mowiac bardzow to watpie :(
Aha :roll: Uprościłem to sobie troszkę: założyłem nowy profil :) Jak na razie wszystko idzie ok :) Zrobiłem jakieś 13 misji i jak do tej pory mnie nie złapali :twisted:
Jesli twoim pierwszym Call Bounce jest Internic (IMHO. najlepsze rozwiazanie) po kazdym "wlamie" czysc logi deleter'em 4.0 wystarczy wykasowac "routed" i "authorisation". Jak bedziesz tak postepowal i rozlaczal sie podczas zadania max 5sek w trace tracker'ze to nigdy cie nie zlapia :D
.:OLEK:. [Usunięty]
Wysłany: 2004-12-02, 23:46
Jeśli pisze "Connection terminated by remote host" to znaczy że zdalny host rozłączył połączenie. Musisz zrobić Call boucing(czy jakos tak) czyli łańcuszek z tym że Test Machine jest ostatnie. Ten "łańcuszek" zwiększa czas na zrobienie zadania i zmniejsza rysyko że cię namierzą.
ja mam pytanie kupuje tego password breakera i dajk daje aby odkodowal to mnie rozlancza i wyskakuje napis Connetion terminated by remote host. co musze zrobic aby all bylo jak nalezy
oki juz mi sie udalo wykonac ta misje teraz sie zastanawiam jak dostac druga :P
Musisz zalogowac sie na Uplink Internal Services System, wejsc w Mission List.Wybierasz z listy misje i akceptujesz wybor.Dostaniesz e-maila z opisem misji. 8)
_________________ "Największa bestia zna odrobinę litości. Ja jej nie znam, więc nie jestem bestią."
musisz najpierw wykonać pierwsze zadanie[wysłać testdata] inaczej nie będziesz miał innych zadań :( jak przypadkowo cofnąłeś misję tutorialową to musisz od początku zaczynać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum