Wysłany: 2007-12-31, 01:25 Mała modyfikacja - pomoc
Witam! Chciał bym poprosić osoby posiadające wiedzę nt. modyfikowania Uplink'a, otóż zamierzam stworzyć małą modyfikację graficzną na potrzeby własne, wszystko ładnie pięknie, ale niestety nie jestem "obcykany" w takowych kategoriach jak, np. programowanie. W głównym folderze gry jest plik o nazwie "graphics(.DAT)" myślę, że to właśnie tu są "ukryte" grafiki pochodzące z gry, lecz nie ułatwia mi to sprawy, ponieważ niestety nie jestem w stanie uruchomić tego pliku, po prostu nie wiem jak. Więc jeżeli na forum jest osoba tak miła aby mi to wytłumaczyć to był bym bardzo wdzięczny.
Uff... C++ to się uczyć raczej nie będę, chcę tylko zrobić kilka małych "modyfikacji", aby podczas długiego grania mi się tak wzrok nie męczył ;) M.in. mapa... I w szczególności te "kwadraciki" na mapie, zmienił bym kolor, aby odróżniał się od tekstu.
szczerze mówiąc nie pamiętam dużo z uplinka ... grałem dawno, dawno temu, modem tutaj też byłem dawno, dawno temu .. forum żyło też daaawno, daaawno temu ... Pogadaj z programmerem ( mod na forum ), on Ci pomoże, ale pierwej postawisz mi i jemu piwo :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum