Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Mała modyfikacja - pomoc
M@RCIN 
Beginner

Wysłany: 2007-12-31, 01:25   Mała modyfikacja - pomoc

Witam! Chciał bym poprosić osoby posiadające wiedzę nt. modyfikowania Uplink'a, otóż zamierzam stworzyć małą modyfikację graficzną na potrzeby własne, wszystko ładnie pięknie, ale niestety nie jestem "obcykany" w takowych kategoriach jak, np. programowanie. W głównym folderze gry jest plik o nazwie "graphics(.DAT)" myślę, że to właśnie tu są "ukryte" grafiki pochodzące z gry, lecz nie ułatwia mi to sprawy, ponieważ niestety nie jestem w stanie uruchomić tego pliku, po prostu nie wiem jak. Więc jeżeli na forum jest osoba tak miła aby mi to wytłumaczyć to był bym bardzo wdzięczny.

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2008-01-02, 17:11   

yyy ... kup dev cd ? Bo tak to raczej nic nie zdziałasz ... później naucz się C++ i wszystko styka :P zależy co chcesz zmieniać ...

M@RCIN 
Beginner

Wysłany: 2008-01-02, 19:43   

Uff... C++ to się uczyć raczej nie będę, chcę tylko zrobić kilka małych "modyfikacji", aby podczas długiego grania mi się tak wzrok nie męczył ;) M.in. mapa... I w szczególności te "kwadraciki" na mapie, zmienił bym kolor, aby odróżniał się od tekstu.

krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2008-01-03, 17:30   

szczerze mówiąc nie pamiętam dużo z uplinka ... grałem dawno, dawno temu, modem tutaj też byłem dawno, dawno temu .. forum żyło też daaawno, daaawno temu ... Pogadaj z programmerem ( mod na forum ), on Ci pomoże, ale pierwej postawisz mi i jemu piwo :P

Skocz do: