Wysłany: 2009-10-20, 08:49 Problem z misją - namierzanie hackera
przeszedlem kilka systemow i w logu ktory mialem sledzic jest nr telefonu wbiłem na niego przez IPconverter no i tu jest moj problem:
jak mam znalezc log skoro to jest telefon a jak w odpowiedzi wpisuje nazwe wlasciciela tego telefonu to pisza ze to nie to
PS:mam polska wersje
Ostatnio zmieniony przez Blaylock 2009-10-20, 08:53, w całości zmieniany 1 raz
To masz pecha do growego generatora liczb losowych. Telefon nie ma logów, więc nie sprawdzisz, skąd przyszło połączenie, musisz anulować misję.
(Oczywiście jeśli gracz łączy się przez telefon nie gwarantuje to stuprocentowej anonimowości)
jest jeszcze jedna opcja, aczkolwiek jest to raczej cheat, możesz wykraść listę agentów uplink z ich servera (taki sam włam jak na każdy inny server z wyjątkiem tego, że mają zabezpieczenia na najwyższym poziomie) , następnie wpisywać w odpowiedzi kolejno nazwiska agentów, w końcu trafisz na prawidłowego agenta i misję będziesz miał zaliczoną
Nieprawda, to nie zawsze zadziała. Kilka nazwisk (nie pamiętam ile dokładnie) i tak będzie zaszyfrowanych, bo na serwerze nie ma jednego pliku z danymi, więc zawsze istnieje niebepieczeństwo, że to jeden z tych agentów (chyba, że już nie żyją).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum