Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Nasz własny mod
ps 
Admin

Wysłany: 2007-02-24, 13:49   

Ja mam DevCD taki jak w oryginale. Jak zaczynalem pisac moda to o patchu 1.54 nikt nie słyszał

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
_bolek_ 
Confident

Wysłany: 2007-02-24, 14:56   

no w sumie jak ja mialem doczyniienia z DevCD do byl do tego tylko jeden patch. ciekawi mnie czy ty go tez masz :P

PS: mam nadzieje ze niedlugo wypuszcza patch 1,54 tez do devCD bo z tego co widzialem to ma poprawki potrzebne do skompilowania Uplinka w VC++8.
Ostatnio zmieniony przez _bolek_ 2007-02-24, 14:59, w całości zmieniany 1 raz  

ps 
Admin

Wysłany: 2007-02-24, 17:32   

Niieeeee! Weź mnie nie strasz
Wtedy by Uplink wymagał .NET Framework

_bolek_ 
Confident

Wysłany: 2007-02-24, 17:58   

ja ciebie niestrasze mowie co widac po bobliotekach dolaczonych do patcha 1.54 :P

wkoncu niepamietam zeby takie biblioteki byly w patch 1.32 :P a z samych koncowek wyraznie widac ze cos z MS VC 8 to ma cos wspolnego:

Microsoft.VC80.CRT.manifest
Microsoft.VC80.MFC.manifest
mfc80.dll
mfc80u.dll
mfcm80.dll
mfcm80u.dll
msvcr80.dll
msvcp80.dll
msvcm80.dll

to niezbyt mi wyglada na VC6 a raczeja n 8 :P

niemartw sie przeciez VC8 nienazuca .NET Frameworks i tak na marginesie dalej mi nieodpowiedziales czy dozuciles patch do devcd z ktorego kozystasz (wypuszczono jak juz zdazylem sie upewnic tylko jeden patch ten sam ktory ja posiadalem jak robilem pozadki z devcd by na VS.net poszlo) - w sumie on tylko dwie biblioteki poprawia ale zawsze to cos

ps 
Admin

Wysłany: 2007-02-24, 18:21   

Bez tego patcha jest ciezko gre skompilowac.

Kurde, po co zmieniali na takie nowe visual studio... Dawniej bylo lepiej, te nowe mi sie nie podobaja.

Cytat:
niemartw sie przeciez VC8 nienazuca .NET Frameworks
VC8 = Visual C++ .NET 2005 - nie wiem jak tam, ale czego bym nie robil (a nie staralem sie wprawdzie za bardzo) w .NET 2003, zawsze efekt nie ruszal bez .NET Framework

krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2007-02-24, 23:59   

eee. .. PUM nie został porzucony ?

_bolek_ 
Confident

Wysłany: 2007-02-25, 02:43   

musze przyznac ze przydalo by sie zdobyc zrodla do patcha 1.54 chociaz by ze wzgledu na zmiany jakie wprowadzili.

i to dosc sporo z nich jest naprawde fajnych, gra jest stabilniejsza i nawet lekko przyspieszyla. zreszta co bede pisal o poprawkach skoro jest changelog :P

fakt VC7 niechcialo pojsc bez frameworks. ale czy ja wiem czy zle zrobili przezucjac sie z VC6 na VC8 ?
a jesli efekty ci niechcialy pojsc bez .Net to czemu nie uzyles zewnetrznych bibliotek :P tak jak to w uplinku zrobili, pozatym VC6 jest juz przestarzale a ja juz niemam nawet do niego dostepu, najwczesniejsza wersje VC jaka posiadam to 7 enterprise. wiec jak dla mnie to nawet bylo by lepiej 9wpierw to musze sobie przypomniec to i owo bo 5lat bez c na zecz php to dosc sporo a przezucic sie spowrotem to juz problem).

ps 
Admin

Wysłany: 2007-02-25, 13:38   

Cytat:
pozatym VC6 jest juz przestarzale
No tak, a Half-Life 2 na ten przykład to juz calkiem przestarzała rzecz :P z tego co pamiętam kompiluje się on pod VC6.

Cytat:
czemu nie uzyles zewnetrznych bibliotek
Zeby nie powiekszac kilku(nasto)krotnie objętości całego zestawu?

Cytat:
bez c na zecz php
A mi się wydawało że to takie podobne do siebie języki programowania... Wprawdzie więcej w PHP tworzę ale jak C++ używać to jeszcze pamiętam

Cytat:
eee. .. PUM nie został porzucony ?
Został wstrzymany dzięki temu że zgubiłem CD z Visual Studio i nie moglem jej znalezc, a odszukalem dopiero niedawno.

Poza tym wersja VS8, która by mnie interesowała, kosztuje "zaledwie" 3782 zł, tania, nie?

_bolek_ 
Confident

Wysłany: 2007-02-25, 13:57   

Cytat:
Poza tym wersja VS8, która by mnie interesowała, kosztuje "zaledwie" 3782 zł, tania, nie?

eee tam taniocha, zagadaj z kims kto jest na studiach to ci zazuci (ja bym ci zazucil ale czekam az mi konto zaloza :P)

Cytat:
A mi się wydawało że to takie podobne do siebie języki programowania... Wprawdzie więcej w PHP tworzę ale jak C++ używać to jeszcze pamiętam

no podobne szczegolnie ze php jest w c pisane i do tego spora czesc skladni jest z c zapozyczona ale i tak struktore odzidziczylo po perl'u, jednak prostota definiowania zmiennych, tworzenie klas, tworzenie tablic dynamicznyc wielowymiarowych, tworzenie funkcji itp to jednak zeczy od ktorych niechce sie odchodzi a i przez nie latwo sie zapomina jak powinno sie w c pisac. jak ostatnio siadlem do c to mnie szlak trafila przez to ze niebylo wlasnie tych zeczy, musialem sobie poprzypominac wskazniki itp ai tego mi sie niechcialo (nawet zapomnialem jak najprosciej robilo sie petle programu z mozliwoscia zakonczenia go w dowolnym momencie przycisnieciek monkretnego klawisza badz kombinacji klawiszy jak np ^Q).

Skocz do: