Ja o silniku graficznym. Może SOURCE? W HL2 grałem na GF2MX400... więc u każdego kto ma przynajmniej GF3 500/GF4 4200 może będzie chodzić. Istnieje takie narzędzie jak Softimage XSI Exp for Half-Life 2, które potrafi z SOURCE'a zrobić wszystko... Nawet widziałem moda TPP, ale to można w konsoli wyklepać.
[ Dodano: 29-06-05, 09:38 ]
Myślałem też sporo o mdyfikacji Nanobyte'a w ten sposób, że wszystko co z niego zostanie to pliki i serwer potrzebny do zalogowania.
temat juz w sumie jest zamkniety ale zamiast pisac wlasnego to poprostu dolaczyc sie do grupi piszacej onlink, i wspomuc ich w pomyslach i w tlumaczeniu tego moda rownierz na polski (musze przyznac ze ten mod zrobil na mnie duze wrazenie)
Ej mma pomysl, przy logowaniu przewaznie klikamy na boczna tabele i wybieramy usera. Login i haslo automatycznie sie wprowadza samo, Wystarczy napisac moda ktory bedzie blokowal ta mozliwosc klikania lub wpisywania hasla, tyle.
[ Dodano: 11-01-2006, 10:07 ]
mi sie niechce kodowac wiec nasylam temat innym bardziej ambitnym
bardziej ambitny zglasza sie :)
pomysl dobry ale jezeli w gre gra jedna osoba to jest to troszke utrudnienie no i trzeba by bylo po prostu zmienic kod zrodlowy gry :o
masz go?
Jesli mowisz o M$ Visual Studio .net (ktorego nienawidze) to na pewno sie nie da bo M$ wprowadzil za wiele zmian w swoim pakiecie. Za to wszystko chodzi pięknie (dopóki nie zepsujesz czegoś w kodzie) pod VS98 (czyli C++6)
a więc może dodać coś takiego jak zmiana systemu operacyjnego,stawianie własnego servera,firewall,monitor,jakiś prosty język skryptowy ?? chcecie link do dev cd ?? tutaj jest:
Tutaj był link.
umiem trochę programować ale raczej nie liczcie na moją pomoc ja tylko umiem odczytać kod i ewntualnie coś zmodyfikować ale jak bym sie postarał to może a co do umiejętności to niemożna zawiele wymagać mam 12 lat ! choć w kompie obeznany jestem bardzo dobrze
ps.
ktoś chce wszystkie rozkodowane game bible ??
bolek trochę źle powiedziałeś:
visual c++ można nazwać odmianą c++ a dokładnie to uplinik był pisany w środowisku microsoftowskim czyli Microsoft Visual C++ 6.0
Ostatnio zmieniony przez ps 2007-02-08, 22:49, w całości zmieniany 3 razy
Ahhhh
Aż sie zalogowałem -.-
Nie byłem tu od.. dawna ;)
Człowieku czy ty nie widzisz, że ten temat jest już dawno... przedawniony?
Mamy teraz moda proga, a ten pomysł umarł zanim cokolwiek się zaczęło dziać.
Nie będę komentował tej nieznajomości regulaminu.
PS.:Tak! Kilka miesięcy nieobecności tutaj i zacząłem używać polskich znaków i używać interpunkcji.
pisany w środowisku microsoftowskim czyli Microsoft Visual C++ 6.0
eeeeeeeeee... a np. Visual C++ .NET 2005 to nie microsoftowskie? zamiast czyli powinno być: "a dokładniej"
Cytat:
http://rapidshare.com/fil...kDevCD.rar.html
Nie.
Cytat:
ps.
ktoś chce wszystkie rozkodowane game bible ??
Są w jednym temacie, sam je tam dałem.
Cytat:
Nie byłem tu od.. dawna ;)
Ja też.
Cytat:
co do umiejętności to niemożna zawiele wymagać mam 12 lat !
Jak zaczynałem pisać Polish Uplink Mod to miałem prawie 14, jak pierwszy raz widziałem na oczy DevCD miałem 13 i zacząłbym pisanie gdyby nie brak kompilatora (miałem tylko .NET a pod nim się nie skompiluje tak łatwo).
Cytat:
PS.:Tak! Kilka miesięcy nieobecności tutaj i zacząłem używać polskich znaków i używać interpunkcji.
Interpunkcji zazwyczaj używam a polskich liter jak popadnie xD
<edit>
a posty dalej w starym stylu piszę - pełno quote i krótkie do nich komentarze :P
Ostatnio zmieniony przez ps 2007-02-08, 22:48, w całości zmieniany 1 raz
heh, ciekawe ze nagle znow dyskusja odrobinke ale zawsze cos odzyla.
jednakrze ishida powiem ci ze sie da skompilowac pod nowsza wersja bo mnie sie prawie udalo, doprowadzilem do tego ze mialem tylko jedne blad, ale potem szlak trafil moj dysk ;[ i juz mi sie niechcialo od nowa zaczynac.
ale faktyczni przydalo by sie zeby zebrala sie jakas grupka osob co wiedza cos na temat programowania wiecej jak tylko co to jest programowanie. i sprubowala napisac polskiego moda.
popatrzcie jak skutecznie to robila grupa co onlinka napisala (szkoda ze nimozna juz moda dostac - ciekawe co sie stalo ze projekt nagle zniknol) stworzyli najwiekszego i chyba najbardziej zaawadowanego moda do Uplinka.
sami tez moglibysmy cos takiego zrobic tylko problem w tym zeby znalezli sie ludzie co by potrafili.
powiem ci ze sie da skompilowac pod nowsza wersja bo mnie sie prawie udalo, doprowadzilem do tego ze mialem tylko jedne blad, ale potem szlak trafil moj dysk ;[ i juz mi sie niechcialo od nowa zaczynac.
Chodzi mi o niezmienioną postać. A mi się nie chce zmieniać wszystkiego.
popatrzcie jak skutecznie to robila grupa co onlinka napisala (szkoda ze nimozna juz moda dostac - ciekawe co sie stalo ze projekt nagle zniknol) stworzyli najwiekszego i chyba najbardziej zaawadowanego moda do Uplinka.
Tylko trzeba miec pomysly. A tego co oni robili nie mozna po prostu kalkowac w calosci bo to by bylo glupie.
Tylko trzeba miec pomysly. A tego co oni robili nie mozna po prostu kalkowac w calosci bo to by bylo glupie.
a i owszem bylo by glupie ale kto powiedzial z e trzeba odrazu copy and past ??
mieli yam pare dobrych pomyslow tak jak i w innych modach jak np inne OS, dodatki do GW, dodatkowe tyty zabezpieczen jak "Lights Out", inaczej wygladajace maile (nie miliony wiadomosci w stopce a cos jak outlock). jest tego sporo, a to ze jakas funkcja bedzie podobna nieznaczy ze bedzie taka sama, zawsze mozna dodac cos od siebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum