Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: LIST OD AGENTA!!! HELP
grzechu 
Beginner

Wysłany: 2005-01-01, 22:08   LIST OD AGENTA!!! HELP

Siemanko. Mam pewien problem, otoz dostalem list od agenta 5 maja i gdy wchodzę na podany w tym liscie link serwer juz nie istnieje:( Z kąd teraz mam wytrzasnąć revelation 1.0 ????

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
codi89
Registered

Wysłany: 2005-01-01, 22:23   

wiec tak... po jakims czasie dostajesz list od agenta bo probowales wejsc na ich server i oni zastanawiali sie czy cie oskarzyc i zapuszkowac. Mowia ze mozesz im sie przydac i wtedy wysylasz reply nic nie dopisujesz i otrzymujesz Revelation 1.0. Nie uruchamiaj tego lepiej... ja to zrobilem i virusa mialem :D

grzechu 
Beginner

Wysłany: 2005-01-02, 11:05   

NOO tak tylko ze ja usunalem juz ten list... i co teraz????

Karaffka
Beginner

Wysłany: 2005-01-02, 11:12   

Po co usuwasz list, skoro oczekujesz pomocy... Zobacz, może zrobiłeś niedawno backupy saveów, przyśpiesz czas i czekaj na list...

Edited by iNsEcT

grzechu 
Beginner

Wysłany: 2005-01-02, 13:01   

Połączyłem się z tym servem weszlem na niego ale juz nie bylo na nim konta TresPassera.
Gdy daje reply w tym liscie i send to po sekundzie wraca do mnie spowrotem...

[ Dodano: 2 Styczeń 05, 2:33 pm ]
Moze wysle komus kto wie co zrobic na maila moj user ?? No bo ja dostalem jak narazie tylko list od agenta nic więcej... Od arc nie dostalem nic za wejscie na ich serv

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-02-01, 18:42   

bo musisz wejsc na ich serwer, ale probojac uzyc loginu zmarlego usera. Ja to robilem tak, ze najpierw probowalem uzyc tego konta, nie udalo sie bo tak mialo byc, no to lamie haslo na admina i usuwam logi. To chyba wystarczy. Dopiero po tym dostajesz mail od ARC a chwile pozniej od Arunmor

fajter
Novice

Wysłany: 2005-02-04, 00:54   

Nie masz wysylac tego listu od agenta tylko od ARC!. Wchodzisz na serwer, probujesz sie dostac uzywajac hasla zmarlego agenta ale juz nie dziala (tak ma byc!). Pic polega na tym ze nie kasuje sie po sobie logow, po to zeby chlopacy z ARC mogli cie namierzyc i wyslac ci (po jakims czasie!) liscik powitalny. Na ten liscik poprostu odpowiadasz... dalej kombinuj ;)

dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-02-09, 11:19   

HEHE morzecie jeszcze zarobić misję specjalną i 20 000c. Wystarczy że:

Jak go zdobyć? Po otrzymaniu maila od martwego agenta Uplink włam się na ARC Central Mainframe. Wejdź do logów. Powinieneś zauważyć dwa logi informujące o nawiązaniu i zerwaniu połączenia. Jeżeli jesteś pewien, że nie należą one do ciebie, możemy działać. Użyj Log_Undeleter na obu logach. Spisz IP komputera, z którego nadeszło połączenie. Od tej chwili zaczyna się zabawa w namierzanie hakera. Musisz postępować tak, jak w misji "Trace a hacker...". Opis takiej misji znajdziesz w Tekstach. Gdy namierzysz komputer domowy, połącz się z nim. Nie ma on żadnych zabezpieczeń, więc możesz się połączyć bezpośrednio. Hasło: kozamx[18.02.05,20:34]hasło usunięte. Wejdź do sekcji Filez.
Dodatkowo powinien tam być
Revelation i Faith.

Dale 
Mod

Wysłany: 2005-02-11, 23:49   

W ramach sprzątania na forum przenosze (zeby nie usuwac) tu temat z początkujacego dzikiego zachodu gdyz to jest dzial na ten poziom zaawansowania w grze:

KuteK napisał/a:
Może mi ktoś powiedzieć PO KOLEI I POWOLI co trzeba zrobić po dostaniu 1 listu z linkiem do arc mainframe?? robie tam callbounce do arc access terminal a potem do arc mainframe bo inaczej nie zaloguje sie przecież bo nie ma public access. próbuje logować sie na konto tego agenta. Nie działa czekam chwile jak tu gdzieś na forum pisało i sie rozłanczam. Czekam ze 2 miesiące i nie ma listu. Robiłem też jak jest w poradniku na stronie. Łamałem hasło na ten serw i pozwoliłem sie złapać. noo ale zamykali mnie. Jak mam to zrobić??

kozamx napisał/a:
Jak sie nie myle to trzeba sie wlamac na konto admina, bo na konto zmarlego agenta nie da sie. Bo włamie (mozesz logi wyczyscic) na konto admina powinieneś dostać list - odpowiadajac na niego dostaniesz wirusa Revelation.Czekając kolejne minuty dostaniesz list od Arummor.
Masz do wyboru teraz:
1. Arunmor(dobrzy)-w odpowiedzi w emailu dolacz wirusa
2.ARC (żli)-anuluj list od arummor i wykonaj misje od ARC
Od tej chwili co jakiś czas bedziesz dostawał e-maile z misją od wybranej wczesniej korporacji.

Lekko te posty przeredagowalem - bez zmian w tresci.

Tamten wątek przesunołem do odpadkow.

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-02-11, 23:57   

Co wy na to, zeby te wszystkie tematy o liscie od agenta pousuwac i opisac to wszystko w FAQu ?

Dale 
Mod

Wysłany: 2005-02-12, 00:01   

Możnaby :)

Wlasnie siedze i sprzątam troche na forum (zmieniam tematy, przenosze niektore tematy itp) i mnie powoli cholera bierze jak widze ile tego jest :)

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-02-12, 00:08   

ty no ja tez to robie wlasnie w tym momencie i juz z conajmniej 10 poszlo

MG_Peter 
Confident

Wysłany: 2005-03-06, 14:55   

ale Wy mi powiedzcie, jak się podłączyć do prywatnego komputera? Jak się podłączam, to pisze tylko, że to komp prywatny i please leave ( disconnect, nie pamiętam) now....

kozamx 
Intermediate

Wysłany: 2005-03-06, 17:35   

Do prywatnych kompów nie da sie włamać :|

MG_Peter 
Confident

Wysłany: 2005-03-06, 18:57   

Cytat:
Gdy namierzysz komputer domowy, połącz się z nim. Nie ma on żadnych zabezpieczeń, więc możesz się połączyć bezpośrednio. Hasło: kozamx[18.02.05,20:34]hasło usunięte. Wejdź do sekcji Filez.
Dodatkowo powinien tam być
Revelation i Faith.

Więc co tam trzeba zrobic???

Dodatkowo - nie musze robic nic undeleterem, w logach jest mainframe jakiejś dużej firmy i acces terminal arunmoru!

Włamałem się na mainframe ARC, nie skasowałem logów, pozwoliłem, żeby zaczęli mnie namierzać - nie dostaję propozycji pracy... dziwne jak na mój gust....

kozamx 
Intermediate

Wysłany: 2005-03-06, 19:57   

Looknij na to Ciekawy plik.

dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-03-07, 19:28   

ty->duzo kompow->jakis inny arc->arc centeral mainframe

to musisz sie do nich lanczyc tak ze przedostatni komp przez ktory sie lanczysz musi byc z tej samej firmy

Tak sie musisz włmać.

szakes 
Novice

Wysłany: 2008-09-01, 13:46   

odswierze stary temat ;]

dostalem list od zmarlego agenta 15 kwietnia
lacze sie z arc przez terminal arc i z posrod 3 zabezpieczen wybieram to z haslem, proboje zalogowac sie na konto zmarlego agenta, nic z tego wiec sie rozlaczam, nie usunalem logow
jest 10 maja ale nic sie nie dzieje :((((((((

:/ co robie nie tak ??

MadeinHell 
Confident

Wysłany: 2008-09-01, 15:03   

Hmmm... arc powinno chyba zareagować po tygodniu... Ja sugerował bym zwyczajnie się włamać na serwer ARC (nie kontem agenta, po prostu pass breakiem itp) i faktycznie "poszperać" w ich plikach, wtedy może zwrócisz na siebie uwagę.
Ostatnio zmieniony przez MadeinHell 2008-09-01, 15:04, w całości zmieniany 1 raz  

szakes 
Novice

Wysłany: 2008-09-01, 16:02   

no i zwrocilem :D
wlamalem sie na admina, poszperalem w plikach, zostawilem logi i przy okazji zakonczylem gre ;]

Skocz do: