Jest rok 2033. Jestes synem hakera znanego ci z Uplinka 1.
Zhackowales wszystkie systemy na swiecie. Az pewnego dnia zostajesz zlapany. Zaczynasz dzien przed wypuszczeniem cie na wolnosc. Kiedy jestes wolny, logujesz sie do lokalnego serwera Arunmor. Uplink Corporation zostala podzielona na dwie czesci: jedna dla Arunmor, a druga dla ARC. Jednak zeby nie bylo ani jednemu, ani drugiemu, UC usunela wszystkie konta, z obawy, ze czesc jej najlepszych agentow moze sie dostac w nieodpowiednie rece......
b) Strefa czasowa: Gracz zanim stworzy konto multi/single musi wybrac swoja strefe czasowa, gdyz czas w Uplinku 2 bedzie pokrywal sie z tym z Windows.
c) Swiat 3D: Moze zabrzmi to glupio, bo i po co jest w grze hakerskiej trzeci wymiar?? Ano jednak jedni moga mowic ze tak, drudzy ze nie. Otoz bedziesz mogl wylaczyc kompa i przejsc sie po ulicy na ktorej spotkasz innych multikowych graczy oraz komputerowych hakerow z ktorymi sie da pogadac :) Z drugiej strony trza zazyc troszke swiezego powietrza i przejsc sie do sklepu po.... jedzenie i picie. O tym w dziale nr. 2 czyli....
...2. Pomysly na Multika........
a)Jedzenie i picie: ....beda trzy czynniki: glod, pragnienie oraz potrzeba obecnosci w "pokoju zwierzen" :mrgreen:. Jesli bedziesz glodny albo spragniony, a zaniechasz ktoregos z tych dwoch czynnikow, po prostu zdechniesz przed monitorem :D Jak zaniechasz trzeci, to sie mozesz zesikac w portki lub "narznac w patefon"......
Co Wy na to?? czekam na glosy na ankiecie i Wasze posty!!!!
Strefa czasowa: Gracz zanim stworzy konto multi/single musi wybrac swoja strefe czasowa, gdyz czas w Uplinku 2 bedzie pokrywal sie z tym z Windows.
po co wybierac strefe czasowa skoro i tak bedzie pobrana z win?
Dr4goN napisał/a:
Otoz bedziesz mogl wylaczyc kompa i przejsc sie po ulicy
wylaczyc kompa??
Dr4goN napisał/a:
Jedzenie i picie
trzeba by bylo przeczytac pierwej historie tworzenia uplink... jest tam napisane ze byl taki pomysl aby gracz mogl dokupywac sobie jakies "specyfiki" do podtrzymywania zycia... to nie przeszlo, moim zdaniem: i bardzo dobrze
Ad. 1: Chyba z tym przesadzilem.
Ad. 2: Wylaczyc kompa - Gateway, ale sie nie wylogowac z Uplinka
Ad. 3: Chyba masz racje, wygladalo by to jak jakies Sims 40K: Hacker Elite niz Uplink 2, ale troche realizmu nikomu jeszcze nie zaszkodzilo procz Doomom 1-2 i Quake'om 1-3 :D
Dodatek: Przeciez to tylko pomysly. Bardzo mozliwe ze takie cos nie przejdzie. Ale ja bym wolal wlasnie tak niz jakos lipnie.
A ja mysle ze to wylaczanie kompa to niezly pomysl. Sadzac po tym ze wielu z nas gralo by w ta gierke np. cala noc, caly dzien i znowu cala nac to dobrym pomyslem bylo by wylaczenie koma, wyjscie z psem/dziewczyna na spacer. W tym rdugim wypadku doznania mogo byc lepsze niz w Uplinku a i zdrowie na tym zyska :D
_________________ Krzyknęli "Zniszczenie" i spuścili ze smyczy Psy Wojny
Albo skoczyc do baru na piwo, pogadac z kumplami.... to by byla niezla rzecz. Mozna by bylo usunac 2 czynniki(glod i pragnienie) a zostawic WC i dodac pijanstwo(np. jak sie schlejesz i zaczniesz z powrotem hackowac to bedziesz zle pisal, a jak sie schlejesz na maxa to bedziesz mial kaca :D). Wedlug mnie byloby wporzo jakby takie rzeczy byly(gra bylaby smieszniejsza). A propos spojlerow: moznaby dodac 2 "bindy" ktorych normalnie nie ma w ustawieniach klawiatury(np. H i J). Podaje przyklad znaczenia: Jakbys wcisnal H tobys puscil pula*, a jakbys wcisnal J tobys sobie beknal na maxa :mrgreen: , a jesli zrobilbys tak w obecnosci przechodniow w miescie mogliby powiedziec: "Zachowuj sie!" albo "Co za swinia". A gdybys robil tak nieustannie powiedzieliby: "Ludzie, swir!!!!" :D . Co ty na to, Dale?? Fajowo by bylo.
Ja mowilem o realnym wylaczeniu kompa tz. tego co stoi w naszych pokojach przy ktorym np. teraz siedze i pisze tego posta :)
Jak siedze za dlugo przy kompie to mi odpier***a :D Np. gralem caly dzien i cala noc w Rune'a. Myslalem ze umre. Dlatego w uplinku 2 moglo by byc cos takiego ze po 12 h wlaczonej gry, gra sie sama wylacza i kaze isc na dwor :D
_________________ Krzyknęli "Zniszczenie" i spuścili ze smyczy Psy Wojny
Ja mowilem o realnym wylaczeniu kompa tz. tego co stoi w naszych pokojach przy ktorym np. teraz siedze i pisze tego posta :)
Jak siedze za dlugo przy kompie to mi odpier***a :D Np. gralem caly dzien i cala noc w Rune'a. Myslalem ze umre. Dlatego w uplinku 2 moglo by byc cos takiego ze po 12 h wlaczonej gry, gra sie sama wylacza i kaze isc na dwor :D
To powinno być standardowo w systemie operacyjnym, na jakim pracujemy. Po godzince pracy przy kompie 10 minut odpoczynku ... :wink:
mozna by przerobic street hacker co ?? a to zmiejszy zapotrzebowanie na grafike
A fajna ta grafa tam jest?? Bo jak nie, to można napisać własny silnik graficzny pod DX9 albo kupić prawo do używania silnika Source/CryEngine i wszystko jest wypas. Po za tym: masz kod źródłowy Street Hackers?? Jak nie, to zrobimy moda(jak się da). I jeszcze jedno: macie prawo do używania nazwy Uplink w swoich produkcjach(np. kupiliście je od IV)?? Bo jak nie to trzeba będzie zmienić nazwę z Uplink 2 na Uplink: [tutaj podtytuł]
własnie i przeciesz muplink pl to jest techlandu a ma prawo ?? przeciesz intravesion zrobilo uplinka i kasy nie dostanie chlopaki uwarzajcie bo sie wpakujecie a zeby byl podtytul trzeba cos zmienic a nie tylko spolszczyc
Tak, ale Techland ma prawo do wydawania Uplinka w Polsce(bo przecież musiał je wykupić - bo chyba nie mógł go "wydawać" jak na giełdzie :) Ale np. Techland chce zrobić sequel Upinka. Musi kupić prawa do używania nazwy "Uplink" jako tytułu do gry. Wiesz co było z rosyjskim Starcraftem 2? Nie? To ci podpowiem: owi Ruscy zrobili mod do C&C:G-ZH i postanowili go nazwać Starcraft 2: Xel'Naga Vengeance. Mod wyszedł i Blizzard go zablokował.
o ile mi wiadomo Techland musial przepisac polowe kodu bo byli w szoku ze cos tak napisane moze dzialac, wiec juz cos zmienili - poprawili znacznie kod. Poza tym chyba nikt nie ma watpliwosci ze jezeli podjeli sie spolszczenia gry to musze miec na to licencje - IMO bezsensowne podejrzenie
Nie wiem czy ten temat do czegos zmierza, zrobil tu sie bezsensowny off-topic. Wyjdzie Uplink PL to ludzie przez pol roku beda sie nim jarac. Po jakims czasie nalezy pomyslec o wydaniu modu, nawet na tyle obszernego modu zeby mozna by go bylo wydac jako dodatek. Jezeli cos takiego udaloby sie zrobic to wtedy mozna zaczac rozmowy z Techlandem, tylko ze NAJPIERW TRZEBA COS ZROBIC. A jak widac po temacie Nasz wlasny mod to tylko na rozmowach sie skonczylo, tylko prosze nie rzucac tu oskarzen w moja strone bo ja od poczatku mowilem ze nie umiem programowac w C i tego typu sprawach, moge pomoc jezeli ktos bedzie potrzebowal typowego solidnego robola, tzn. jezeli znajdzie sie ktos kto zacznie cos robic, kto sie tego podejmie, ja moge pomoc w organizacji i takiej typowej pracy typu pisanie scenariuszy do misji, jakichs innych tekstow na potrzeby modu.
Uplink 2 - Pomysly, po co w ogole taki temat, przeciez Ci zrobili Uplink jasno stwierdzili ze Uplink 2 chyba nie bedzie, choc sam do konca tego nie rozumialem, wpradzie jakies tam Hackers elite czy inne takie byly, ale Uplink 2 w Polsce chyba nie zobaczymy, TEMAT ZAMKNIETY ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum