Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Uplink PL/Uplink ENG - Gdzie kupic
Dale 
Mod

Wysłany: 2005-01-09, 15:01   Uplink PL/Uplink ENG - Gdzie kupic

Uplink PL

Jest opracowywany przez firmę Techland. Już dostępny w sprzedaży internetowej od 13.V.2005. Można zamówić w Multimedialnym Salonie Wysyłkowym za 29.99 PLN.

Uplink ENG

Wydany dosyć dawno oraz dostępny w sprzedaży np. tutaj www.uplink.co.uk
Koszt gry to 33.99 Euro

Widze ze Jery juz wprowadzil odpowiednie poprawki :wink:
Ostatnio zmieniony przez Dale 2005-05-14, 17:25, w całości zmieniany 1 raz  

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-02-18, 19:47   

A no to spx bo szukam i szukam. :wink:

MG_Peter 
Confident

Wysłany: 2005-03-05, 19:11   

myslę, że ten temat będzie stosownym miejscem...... Czy nie orientujecie się, czy wersja sprzedawana w Polsce bedzie miała wybór języków? Jakoś nie bawiłoby mnie używanie "enkryptowanego zakrętowanego / łukowatego deszyfratora" bądź, po prostu "łamacza haseł", bo jak inaczej to przetłumaczyc???

Chyba, że tłumaczenie będzie obejmować TYLKO nazwy, tekst misji i niektóre teksty na serwerach..., no i żebysmy nie musieli wpisywać usuń w konsoli, zamiast delete...

dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-03-05, 19:13   

Niemam pojęcia. Ale mam wtyki daleko daleko....daleko stąd i pewnie się dowiem szybko jak coś sie pojawi.

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-03-05, 20:40   

MG_Peter napisał/a:
Jakoś nie bawiłoby mnie używanie "enkryptowanego zakrętowanego / łukowatego deszyfratora" bądź, po prostu "łamacza haseł", bo jak inaczej to przetłumaczyc???

Tym postem olales cieplym moczem tydzien moich tegorocznych wakacji, ktory poswiecilem na przerobkach doslownego tlumaczenia na stosowne okreslenia, ktore pozwalaja zachowac klimat. Spedzalem nad tym srednio tak z 5-6 godzin na dobe. Nie bedzie to idealne, bo robilo to kilka osob, w kazdym badz razie swoich tekstow sie nie wstydze, podkreslajac fakt, ze z wlasnej woli musialem to robic za 2 inne osoby, bo nie chcialem zeby ten projekt spalil na panewce. Czytelem je po kilka razy i uwazam, ze moze tylko czasami, szczegolnie przy nazwy takich serwow jak International Social Security Database mogly powstac niedomowienia. Mialy byc beta testy, ale poki co ekipa Techlandu nie moze skompilowac jakiejkolwiek bety, wiec pozostaje nam tylko czekac. Testy te maja sluzyc dokladnej weryfikacji dokonanych poprawek, bo wiadomo, ze w notetniku to troche inaczej wyglada niz jak sie to czyta w grze.

MG_Peter 
Confident

Wysłany: 2005-03-06, 12:01   

no rozumiem, ale jak masz możliwość, to popytaj się jaką wersję zamierzają wydac. Najlepiej, to żeby dali po prostu opcje spatchowania gry.

Te moej przykłady - to dosłowne tłumaczenia, jakie by mi się nie podobały... ale do jasnej cholerki - jak inaczej przetłumaczyć program do łamania haseł... Nawet teraz używam Dos Navigatora, Firefoxa, Photoshopa, a nie spolszczone tytuły. Dlatego uważam, że po polsku powinny być tylko opisy, a nie nazwy....

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-03-06, 14:04   

akurat Lamacz_hasel nie brzmi najgorzej, ale np. Trace Tracker pozostanie nie zmieniony itd. Sadze, ze nie bedzie do wyboru jezyk gry, gdyz Techland nie robi latki polonizacyjnej tylko lokalizuje gre i bedziesz mogl sobie kupic jej wersje pudelkowa

MG_Peter 
Confident

Wysłany: 2005-03-06, 14:42   

pewnie i tak kupie, ale jakbyś mógł im coś zasugerować..., kiedyś już kilka gier wyszło w Polsce z językiem polskim ustawionym jako opcjonalny.

dawid 
Skilled

Wysłany: 2005-03-06, 15:59   

a będzie tam gamebible od 1 do 4 ?? ja moge dać 1i4

gizmo100 
Registered

Wysłany: 2005-05-16, 20:55   

A czy bedzie można dostać samo spolszczenie bo mam juz Uplink po engliszu a nie che mi sie kupywać tego 8)

Dr4goN 
Skilled

Wysłany: 2005-05-19, 16:13   

iNsEcT napisał/a:
MG_Peter napisał/a:
Jakoś nie bawiłoby mnie używanie "enkryptowanego zakrętowanego / łukowatego deszyfratora" bądź, po prostu "łamacza haseł", bo jak inaczej to przetłumaczyc???

Tym postem olales cieplym moczem tydzien moich tegorocznych wakacji, ktory poswiecilem na przerobkach doslownego tlumaczenia na stosowne okreslenia, ktore pozwalaja zachowac klimat. Spedzalem nad tym srednio tak z 5-6 godzin na dobe. Nie bedzie to idealne, bo robilo to kilka osob, w kazdym badz razie swoich tekstow sie nie wstydze, podkreslajac fakt, ze z wlasnej woli musialem to robic za 2 inne osoby, bo nie chcialem zeby ten projekt spalil na panewce. Czytelem je po kilka razy i uwazam, ze moze tylko czasami, szczegolnie przy nazwy takich serwow jak International Social Security Database mogly powstac niedomowienia. Mialy byc beta testy, ale poki co ekipa Techlandu nie moze skompilowac jakiejkolwiek bety, wiec pozostaje nam tylko czekac. Testy te maja sluzyc dokladnej weryfikacji dokonanych poprawek, bo wiadomo, ze w notetniku to troche inaczej wyglada niz jak sie to czyta w grze.

No wiesz co... Ale żeby tak się dać zlamić przy tym spolszczeniu to aż majtki tęchnieją. Jak, pytam się JAK można było napisać "Przeszłość czysta" zamiast "Wyczyść kartotekę". A jednak się pomyliłem, uważając administratora i moderatorów tego forum za naprawdę kompetentnych ludzi, którym udało się to, co nie udaje się 99% adminom for o innej tematyce. Dlaczego im się nie udaje? Bo dystrybutor gry w Polsce myśli sobie tak: "Eee, jakieś kołki w płocie, pewnie nawet nie wiedzą jak jest >>mama<< po angielsku."

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-05-19, 17:29   

jak zobaczylem pierwsze screeny to az sie za glowe zlapalem, jednak pamietaj ze nie ja wszystko robilem i nie ja za wszystko odpowiadam. Fakt ze robilem 3x wiecej niz robic mialem ale trudno, zrobilem i nie bede sie za to wstydzil. W mojej dzialce byl m.in. SOFT, dzial help w Uplink Internal Services Machine, misje fabularne i jeszcze pare rzeczy. A ze wyszlo jak wyszlo to wynik tego, ze nie bylo beta testow o kotre sie ciagle upominalem. Ja przewidywalem ze wyjdzie cos takiego, bo przeciez widzac napis w grze znamy jego kontekst a w notatniku to juz czasami inne kwestia jest, bo kazdym moze przyjsc do glowy inna czesc gry. Wiec nie fochaj mi tu tylko zobacz komentarze do newsa na stronie - zobaczylbys tam, ze ja rowniez jestem rozczarowany po zobaczeniu tych screenow.
W kazdym razie ja swojej dzialki nie bede sie wstydzil, poswiecilem temu odpowiednio sporo czasu, zeby wszystko bylo tak jak nalezy. Nie odpowiadam za robote innych bo po zrobieniu swojego nie moglem patrzec juz na zaden tekst napisany w notatniku jezeli mial wiecej niz 1 strone. Nie mam sobie nic do zarzucenia !

Dr4goN 
Skilled

Wysłany: 2005-05-19, 19:49   

Okej, więc ewentualne uwagi nt. błędów w spolszczeniu kierować do wszystkich odpowiedzialnych za tę robotę, tylko nie do ciebie, tak?

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-05-19, 21:06   

bledow to ty na swoim tylku poszukaj ! Jezeli ktos ma wytykac jakies bledy to chyba tylko ja, Dale i Jery, bo bralismy udzial w tworzeniu polskiej wersji i wiemy ile poswiecilismy na to czasu. Ty natomiast swoje uwagi poki co schowaj do kieszeni bo zle sie Ciebie slucha. Jezeli mam odpowiedziec na twoje pytanie to odpowiadam - mozesz kierowac do mnie uwagi tylko niech one beda uzasadnione, niech dotycza tego materialu, ktorym ja sie zajmowalem, jestem gotowy zniesc kazda krytyke, ale zeby miala ona jakies podstawy, jak juz mowilem za swoja czesc materialu ponosze pelna odpowiedzialnosc !!!

Dale 
Mod

Wysłany: 2005-05-20, 10:20   

Powiedz Dr4goN o co ci tak naprawde chodzi :?: Myslisz ze my nie widzimy tego bledu. Caly czas sie zastanawiam czy to nie ja dalem w tym wypadku dupy, i tego nie zrobilem ale nie wydaje mi sie. Ten blad poprostu jest. Jakbys zobaczyl jaki syf byl w tych tekstach do tlumaczenia to moze bys zrozumial ze wcale to nie bylo proste, niepogubic sie w tym wszystkim. Trzeba bedzie poprostu zrobic latke na to spolszczenie. Innej drogi tu nie ma. A jesli tak bardzo ci zalezy zeby wiedziec kto odowiada za ta "czysta przeszlosc" to szukaj pomocy gdzie indziej

dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-05-20, 13:10   

Przecierz to spolszczenie było robione na gwałt! czego tu sie czepiać ja to jestem happy że w ogóle troche błędów poprawili a w tłumaczeniu to mi wisi bo zajebista giera (jaką jest UPLINK) to nawet po hebrajsku może być. Podziwiam insecta i dale-ja i ciesze sie że mogłem poznać kolesi którzy tworzyli jedną z najbardziej zajefajnych symulatorów hacku! Pozdrawiam was moje ziomy!

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-05-20, 17:56   

dexter napisał/a:
Przecierz to spolszczenie było robione na gwałt!

Ty chyba byles robiony na gwalt. Fakt ze pierwsze data premiery to byl wrzesien 2004, no ale coz poradzic na to, ze panowie z Introvison (czy jak ich tam zwą) tak profesjonalnie napisali kod programu ze Techland przez dlugie miesiace musial go poprawiac. Druga kwestia to to, ze polskie teksty nie byly takiej samej dlugosci jak angielski wiec niektore nie miesiecily sie w okreslonym miejscu, trzeba bylo to rowniez poprawic wiec czas znowu musial sie przedluzyc. Na szczescie udalo sie wkoncu ekipie Techland skompilowac gierke i zostala ona wydana. Najgorsze mamy juz za soba, teraz tylko wystarczy pare patchy, ktore moga chociazby byc udostempnione na stronie Techlandu.

Papi 
Intermediate

Wysłany: 2005-06-05, 14:45   

Mam podstawy aby sądzić iż to nie jest polska wersja językowa. Po pierwsze dlaczego w opisie nie napisali że jest po polsku, screeny to nie jest podstawa świadcząca o tym musi być odpowiedni wpis. Muszą dodać informację o wersji językowej. Po drugie pisze że to premiera, ale to nie oznacza że polska wersja to jest bowiem to może być premiera angielskiej wersji bowiem Uplink nigdy nie był sprzedawany w polsce! Dlatego nazywa się premiera. Screeny z polskimi literkami to ja moge w dowolnym programie graficznym zrobić wliczając Painta! Narazie się wstrzymuję z zakupem... dopuju nie napiszą na stronie ze to polska wersja językowa... bo tylko wtedy mam podstawy do reklamacji!

Dr4goN 
Skilled

Wysłany: 2005-06-26, 13:44   

Taaak, i jeszcze tego w "namacalnych" sklepach dostać nie można! Więc czekamy już ponad 3,5 roku...

Papi 
Intermediate

Wysłany: 2005-07-06, 13:50   

Zauważyliście, że w opisach innych gier jest zapis "Polska wersja językowa"? Wyszukałem pierwszą lepszą polską grę i było tam to napisane jako "zaleta". W takim razie dlaczego w Uplinku nie ma takiego wpisu? :[ Cholery nawet na maile nie odpowiadają!

Skocz do: