Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Drobniejsze bugi
kozamx 
Intermediate

Wysłany: 2005-02-06, 00:28   Drobniejsze bugi

Założyłem ten temat, byście tu pisali o mniejszych błędach znalezionych w grze, a nie zakładali nowe tematy. O to moje nominacje :) :
1.gdy zbyt szybko będziecie latać myszką po menu programów, to z rozwijanych bocznych menu beda znikać programy=>może zfrustować przy wykonywaniu misji z użyciem file copy lub deleterem
2.gdy chcecie zalozyc konto bankowe w jakims banku(do którego nie masz zadnych numerów) wejdziecie przypadkiem w Manage Existing Acount i chcecie wrócić do opcji Create New Acount,musicie kliknąć na Disconnect i ponownie sie polaczyc z bankiem=>denerwuje, gdy trzeba zalozyc konta na wielu bankach jednoczesnie :arrow: robie tak na poczatku gry,bym mial lepszy Call bouncing
3.mając na mapce wiele serwerów, gdy zapiszemy jakiś Call bouncing(CB), potem usuniemy ktores jego ogniwo ze spisu linków(mozemy tez tylko z mapki), i załadujemy CB z powrotem na mapce,ujrzymy długą (czasami niekonczaca sie) dyskoteke :lol: =>najlepszym rozwiazanie jest zrobienie nowego CB lub przywrocenie z powrotem usunietego linka

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
Rav3n
Beginner

Wysłany: 2005-02-19, 23:26   

A taki mały bug odkryłem.
Czasami podczas gry w misjach typu "zniszcz jakiś plik" owego pliku nie było na serwerze :)
Ciekawe mnie czemu. To akurat się działo jak zaczynalem któryś raz z kolei przechodzić uplinka, wiec raczej przypadkowo go nie skasowałem :P

Pozdrawiam

tusken 
Confident

Wysłany: 2006-02-03, 09:14   

Ja jeszcze nie wiem czy to bug, ale tak mi sie wydaje. Włamuje sie na admina w banku. Spisuje sobie wszystkie numery kont i hasła. Potem usuwam logi w banku i w InterNIC'u. Następnie łącze się z tymże bankiem i hackuje sobie konta jedno po drugim. Oczywiście zakładam obejścia. Zawsze po przelewie usuwam log o transferze kasy. Nikt mnie nie namierza, ale mimo to po pewnym czasie Black Screen.

krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2006-02-03, 11:06   

Rav3n napisał/a:
A taki mały bug odkryłem.
Czasami podczas gry w misjach typu "zniszcz jakiś plik" owego pliku nie było na serwerze :)
Ciekawe mnie czemu. To akurat się działo jak zaczynalem któryś raz z kolei przechodzić uplinka, wiec raczej przypadkowo go nie skasowałem :P

Pewnie ktos Cie wyprzedzil w robocie ;)

tusken napisał/a:
Ja jeszcze nie wiem czy to bug, ale tak mi sie wydaje. Włamuje sie na admina w banku. Spisuje sobie wszystkie numery kont i hasła. Potem usuwam logi w banku i w InterNIC'u. Następnie łącze się z tymże bankiem i hackuje sobie konta jedno po drugim. Oczywiście zakładam obejścia. Zawsze po przelewie usuwam log o transferze kasy. Nikt mnie nie namierza, ale mimo to po pewnym czasie Black Screen.

Mozliwe ze zle logi kasujesz

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2006-02-03, 15:10   

krzychox napisał/a:
Zawsze po przelewie usuwam log o transferze kasy

Trzeba jeszcze kasować logi w InterNIC(jeżeli łączysz sie z nim jako pierwszy)

krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2006-02-03, 15:31   

Karpiu2822 napisał/a:
awsze po przelewie usuwam log o transferze kasy

Trzeba jeszcze kasować logi w InterNIC(jeżeli łączysz sie z nim jako pierwszy)

Myslalem ze to jest oczywiste i tego nawet nie pisalem ;) oczywiscie ze tak robie :D

tusken 
Confident

Wysłany: 2006-02-05, 19:00   

Jak mnie pamięć nie myli to usuwałem te logi, ale możliwe, że za późno. Bo ja robiłem tak że hackowałem kilka kont na jednym połączeniu, a dopiero potem wywalałem logi z NIC'a.

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2006-02-05, 19:16   

tusken napisał/a:
Bo ja robiłem tak że hackowałem kilka kont na jednym połączeniu

no i wszystko jasne że cię namierzyli też tak kiedyś prubowałem i i nawet 3 konta nie zdążyłem shackować jak wysadziłem bramę bo ktoś przyszedł :P a teoretycznie miałem jeszcze jakieś 30sek

tusken 
Confident

Wysłany: 2006-02-06, 20:38   

Czyli wykryli mnie bez namierzania.... dobrzy są :)

ps 
Admin

Wysłany: 2006-02-06, 20:55   

Jak zbyt dlugo grzebiesz w banku to tak wlasnie sie dzieje, nie mozesz hackowac go dluzej niz 2 minuty :) Po 2 minutach od rozpoczecia hacku juz jestes martwy, o ile mnie kod uplinka nie myli :P

tusken 
Confident

Wysłany: 2006-02-06, 21:39   

Kod uplink'a cię nie myli - 2 minuty z zegarkiem w ręku..heheh. Trzeba uważać z tymi bankami, nie chciałem wysadzać w powietrze mojej bramy... :(

Skocz do: