Robisz w np. paincie gatewaya i musisz do pliku txt wpisać miejsca procków, pamięci itp. zawsze górny lewy piksel gdzie ma się zaczynać kość. musisz podać parametry jak: ile procków max memeory itp. taki plik jest w tym programie gateway i ten plik txt musi sie tak samo nazywać z tym że gateway ma rozszerzenie tif a dokument txt. potem w uplinku otwierasz plik graphics.dat w win-rar alo innej pakowarce wchodzisz do geteway i tam kopiujesz getewaya z plikiem txt (mi tylko tak poszło, lecz w nikturych wystarczy że skopiujesz całą płytke z prockami do katalogu głównego). potem włączasz gre i patrzysz czy jest. Acha i musisz tam w pliku txt wpisać jaka jest cena getewaya (tylko nie przesadzaj). No i to chyba wszystko. W tym Gateway Maker jest przykładowa płytka i plik txt do niej.
Cóż...Wiecie...Ja wpisałam gdzieś (luda...gdzie to było!?) taką fajną liczbe : 00 i wiecie jaką mam cene getawaya? -11.... Heh...Więc na początku gry daje czadu i pare razy kupuje tego getawaya. Potem mam na koncie jakieś 52615444 Jednak ten sposób zarabiania polecam tylko na początku gry ( i tylko zdesperowanym 12-latkom czyli mnie :wink: ). Uwaga! Po grzebaniu w grze i dołaczaniu getawayów mogą wystąpić skutki uboczne takie jak:
- grymas twarzy al'a Max Payne 1 (bo mamy tyle kasy)
- kopanie kompa (bo gra się zawiesiła)
- dołączenie do opowiadania miss Red Queen (bo gościu wydaje się być fajny)
- zjechanie na gg (przez iNsEcTa za wstawiania topicu ,,Gra mi sie wiesza!'')
- w ostatnim staduim choroby można zacząć pisać do Mitnicka jak się hakuje ( bierzcie ze mnie przykład heh :lol: oki....żartuje...ale napisałam do niego!)
To wszystkie stadia choroby ,,Getaway Marker wykorzystany przez początkującego''
Radze uważać na ten program. Ja ściągnęłam z nim wirusa.
Pozdro for Dexter :lol: , Orc <cmok> , Dale 8) , krzychox :D , i całej farajny z forum :mrgreen:
---------------------------------
Red Queen
A ja znowu mam problem z Gatewayem :? Ściągnąłem teog z działu download, co niby kase daje i wpakowałem w katalogi Data i Graphics. OK, gra go widzi, mogę go kupić i jest wszystko ok. Problem jest taki, że wogóle grafika nie działa. Ani w oknie kupowania bram, ani jak już ją kupie i chce zobaczyć jak ona wygląda. Ale ok, olałem sprawe, tego gateway'a skasowałem. Jednak postanowiłem zrobić sobie własnego. GM zrobiłem wlasną brame, plik tekstowy jest, dwa pliki graficzne są (jeden 300x300 a drugi 200x140). Wrzuciłem to do tych katalogów co wcześniej i znowu grafiki nie ma :| Pliki z grafiką wrzuciłem do odpowiedniego katalogu w graphics.dat i też nic. plik txt wrzuciłem do data.dat (nie było tam katalogu gateway to go utworzyłem) i dalej nic. Ktoś może jakoś pomóc co z tym zrobić żeby zadziałało? Z góy dzięki za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum