Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Uplink PL - błędy w polskiej wersji
Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-09-01, 15:30   

Mam DirectX 9.0c i z tego co wiem nie ma nowszej wersji a reinstalki zaraz sprubuje :D

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
ps 
Admin

Wysłany: 2005-09-01, 19:08   

Gra nie uzywa DirectX. Skasuj plik ktory zwie sie opengl32.dll czy jakos tak.

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-09-02, 14:07   

Pliki .dll z tego co wiem to są rozszrezenia programów, i bez których niektóre aplikacje nie będą działać tak twierdził gościu co mnie w gime programować uczył :lol:

Z tego co wiem to jest temat odnośnie błędów w grze a nie rozwiązywanie tego problemu a swoją drogą to już się do tego przyzwyczaiłem :mrgreen:

Dr4goN 
Skilled

Wysłany: 2005-09-02, 14:54   

programmer napisał/a:
- Voice analyser (analizator głosu) i telefony mówią po angielsku.
Taaa...... na pudełku pisze "w całości po polsku" a to według mnie jest to wersja kinowa :D Poza tym według mnie to że chłopy gadają po angielsku jest zaletą. W ten sposób można usłyszeć twórców gry :P

ps 
Admin

Wysłany: 2005-09-02, 18:16   

Gra nie używa tego DLL jeśli grasz pod 2000/XP, nawet w readme pisze że można usunąć ten plik...
A co do tych glosow - podejrzewam ze polskich lektorow znalezli by bez najmniejszego problemu.

hub3rtu2 
Knowledgeable

Wysłany: 2005-09-03, 08:43   

mam problem z misją zeby zaaresztować goscia a raczej tak robilem w Uplink ENG gdy mialem podobne tlumaczenie misji... jak w Uplink PL pisze gosciowi 2 przestepstwa i broken parole i przciskam zaaressztuj to pisze ze on musi zlamac zasady zwolnienia warunkowego. Wiec pisze zamiast broken parole, złamanie zasad zwolnienia warunkowego i nic. Pisze złamał zasady zwolnienia warunkowego I NIC. Pomóźcie mi przetlumaczyć! Tlumaczenia w konsoli: delete-->usuń copy-->kopiuj shutdown-->zamknij cd usr, cd sys i cd log sie nie zmienilo :)

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-09-03, 10:03   

sprawdz czy dobrze napisales a nie piszesz ze to BUG, ja nie mialem z tym problemow - pamietaj o polskich znakach !!!!! A co do konsoli to masz komende 'pomoc'

123tomek 
Novice

Wysłany: 2005-09-03, 11:43   

Wydaje mi sie ze jest bład z kara. Zlapali mnie i kazali przelac 1000 grzywny na podane konto. Przelalem kase w banku napisalo ze ok a firma dalej twierdzi ze nie dostala tej kasy. Zalozylem inne konto w tym banku do ktorego mialem przelac kase, wzialem pozyczke przelalem kare i znowu to samo. Albo cos jest skopane albo czegos nie wiem o splacani kar.

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-09-03, 12:08   

hub3rtu2 napisał/a:
Wiec pisze zamiast broken parole, złamanie zasad zwolnienia warunkowego i nic. Pisze złamał zasady zwolnienia warunkowego I NIC. Pomóźcie mi przetlumaczyć!

Wpisujesz:
Złamał zwolnienie warunkowe

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-09-03, 14:12   

tutaj wymieniamy bledy w spolszczeniu a nie w grze - Michal Rainert powiedzial mi, ze on moze poprawic bledy w polskiej wersji a nie w samej grze !!!

Andres 
Beginner

Wysłany: 2005-09-06, 19:26   

Cytat:
Co do czcionki to przykro mi ale nie da sie nic z tym zrobic. Michal Rainert powiedzial ze ta czcionka jest najlepsza polska czcionka ktora mogli uzyc w tej grze - inne wyglady znacznie gorzej. Przykro mi ale z tym nie da sie nic zrobic ...

A ja zrobiłem. Rozpakowałem 7-zipem 'fonts.dat' do podkatalogu 'fonts', z windy skopiowałem Arial (!!!) i zmieniłem nazwę na dungeon.ttf (po skasowaniu zrąbanego oryginału). Nie jest to może zbyt ambitna czcionka, ale prawie wszystko widać (raz czy dwa było za długo).

XP SP2. Program przestał padać, gdy ustawiłem tryb zgodności z NT. Teraz pracuje stabilnie, pada tylko przy samym wyjściu do windy, ale wtedy i tak go przecież chcę zamknąć, prawda?

A komendy konsoli powinny być po angielsku! Ostatni OS po polsku widziałem za czasów ZX Spectrum i wcale mi się nie podobał (swoją drogą, ale jestem stary...) A jak już po polsku - to czemu 'cd sys', a nie 'zk system' - od 'zmień katalog'???

Youngster 
Confident

Wysłany: 2005-09-14, 06:00   

Jesli chodzi o bugi to mam ich czasem duzo ale sprobuje uruchomic gierke w trybie zgodnosci z innymi systemami ;).
Jesli chodzi o bledy w spolszczeniu jest ich bardzo duzo...
Trudno rozpoznac wiekszosc liter... to raz dwa to mogliby stworzyc wlasna czcionke ! :]
Trzy ... dokladnie te nazwiska i imiona w bazie powinny byc po polsku, komendy w konsoli wydaje mi sie ze po angielsku bo przeciez kto by sie znal jakie sa komendy po polsku <lol> :D, a glosy kolesi to tak znalezli by lektora ale przeciez ... a szkoda gadac :P
Tera nie mam czasu bo zara wedruje do szkoly ;P
PZDR @LL

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-09-30, 15:23   

programmer napisał/a:
Gra nie uzywa DirectX. Skasuj plik ktory zwie sie opengl32.dll czy jakos tak.
Nudziło mi się i znalazłem to jest to fragment zdekompilowanego pliku Uplink.exe i jeżeli gra nie używa DirectX i można usunąć plik opengl32.dll to po co gra go importuje :?:

ps 
Admin

Wysłany: 2005-10-04, 17:22   

Plik mozna skasowac w systemach windows 2000 oraz XP, poniewaz w tych windowsach system ma wbudowaną nowszą wersje i ta co jest przy grze tylko zwalnia wyswietlanie obrazu. Plik jest niezbedny tylko przy win95/98.

[+] wczytanie opengl32.dll u mnie wygląda troche inaczej:
http://img22.imageshack.u...3/cplus26yp.jpg

dawid 
Skilled

Wysłany: 2005-10-04, 19:50   

nie jest to może związane z błedem uplinka ale czcionka w Dan of war jest jeszcze gorsza niż w uplinku :D
ps:jak komuś nie pasuje to może to usunąc

dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-10-05, 08:08   

Ja proponuje Comic sans ms bo jest ładna dla oka i fajnie sie czyta.
Pozdro 4 you RQ <cmok>

Ratty 
Registered

Wysłany: 2005-10-19, 12:06   

a mi po zamianie czcionki na kazda inna wywala mi bledem:

w uplink pojawil sie blad ... prosze o przedstawienie problemu na forum uplink
uplink zostanie zamkniety

Andres 
Beginner

Wysłany: 2005-10-19, 15:47   

Ratty napisał/a:
a mi po zamianie czcionki na kazda inna wywala mi bledem:

w uplink pojawil sie blad ... prosze o przedstawienie problemu na forum uplink
uplink zostanie zamkniety

A nie próbujesz czasem spakować z powrotem do zipa? Trzeba tylko rozpakować i w powstałym podkatalogu "fonts" podmienić czcionkę i nazwać "dungeon.ttf".

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-10-19, 15:59   

czcionke trzeba pakować nie używając kompresji :wink:

ReiLord 
Admin

Wysłany: 2005-10-24, 20:11   

Z tego co wiem, to japowazniejszym bledem polskiej wersji Uplink jest blad podczas tlumaczenia konsoli. Problem ten byl wielokrotnie poruszany na uplink.corp. Obcokrajowcy nie potrafili uzyc funkcji delete i wprawdzie nie wiem dokladnie w czym twil problem, ale mieli wielkie pretensje o przetlumaczenie konsoli. Podobno nie dziala kasuj, ani usun ani tez usuń (nie wiem nie probowalem, ale problem sie pojawil dlatego o nim pisze). Przedstawilbym historie rozmowy na ten temat z ludzmi z irc'a ale formatowalem dysk i logi sobie poszly. Jesli wiecie cos na ten temat to prosilbym o rozwiniecie.

http://translax.eu/; http://www.m-j.translax.eu; http://www.m-j.translax.eu/forum; http://www.into-localization.com

Skocz do: