Wysłany: 2005-11-26, 00:17 usuwanie logów na InterNIC-u
nie wiem jakie logi usuwac po wlamaniu sie do jakiegos serva. wiem ze nalezy zaczynac od InterNIC-u zeby mozna bylo je na nim usunac ale kiedy dokladnie sie to robi?? chodzi mi o ty czy jak np. usune juz jakies pliki z servera i sie rozłacze to dopiero wtedy wchodze na InterNIC-a i usuwam tamtejsze logi czy trzeba to zrobic w trakcie namierzania??
Jak skonczysz hakowanie rozlaczasz sie potem wchodzisz na internic hakujesz admina (internic nie ma zabezpieczen poza haslem). Jak zlamiesz haslo klikasz access logs i tam log deleterem usuwasz wszystkie logi jakie są.
nie usuwa sie wszystkich logów :!: wystarczy ze usuniesz logi o przekierowaniu i o przyjęciu hasła jeżeli usuniesz jeszcze np.o połączeniu to moga cię namierzyć tylko dlatego ze po rozłączeniu zostaje zawsze log więc jeżeli nie będzie kompletu to black screen jezeli przez przypadek usunełeś to się rozłącz i połącz jeszcze raz i usuń log o rozłączeniu :D
_________________ Betatester Polish Uplink Mod Niechaj to narodowie wżdy postronny znają, iż Polacy nie gęsi, swego moda mają Aktualna wersja:0.04
nie usuwa sie wszystkich logów wystarczy ze usuniesz logi o przekierowaniu i o przyjęciu hasła jeżeli usuniesz jeszcze np.o połączeniu to moga cię namierzyć tylko dlatego ze po rozłączeniu zostaje zawsze log więc jeżeli nie będzie kompletu to black screen jezeli przez przypadek usunełeś to się rozłącz i połącz jeszcze raz i usuń log o rozłączeniu
no racja... tak dawno nie gralem ze juz pozapominalem :mrgreen:
Wystraczy usunąć log:
W wersji ENG -> xxx.xxx.xxx.xxx routed to xxx.xxx.xxx.xxx
W wersji PL -> Połączenie z xxx.xxx.xxx.xxx do xxx.xxx.xxx.xxx
To wystarczy aby Cię nie namierzyli 8)
usuwanie logów w InterNIC jest tak banalne że spokojnie można usuwać wszystkie logi. Mnie też nigdy nie capneli po zrobieniu czegoś takiego. Z dobrym Gatewayem spokojnie możesz wykasować wszystkie logi w kilka sekund.
_________________ Mg'Maped is watching you punk!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum