Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Poprzedni temat :: Następny temat

Zamknięty przez: ps
2006-11-06, 18:22
TEMAT: Polish Uplink Mod: wersja pierwotna
ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-28, 13:15   

Ten # na gorze to przy kazdym logowaniu itp (np eliptic-curve itd) jest :) Gatewaye i ich parametry oraz sprzet bede zmieniac teraz. I cale menu zmienie (bo jest wszystko tylko poszczegolne ekrany opcji poprawic i bedzie)

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
hub3rtu2 
Knowledgeable

Wysłany: 2006-01-28, 13:51   

a co z tą misją od ARC - Darwin ? nie chcą mi przesłać kasy masz tu >>SAVE<< ze zrobioną misją
Może trzeba odpowiednią datę mieć?(w grze oczywiście)
Fajny jest ten losowy kreator lanów :)
Zrób sobie w podpisie: Twórca Polish Uplink Mod Aktualna wersja v0.01

ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-28, 14:03   

Nie zameczaj mnie na razie storylinem i lanami bo tym zajme sie pozniej... Teraz robie poprawki w interfejsie, potem dodam nowy sprzet, a takie rzeczy to nie teraz.

krzychox, sam tego chciales :P
http://img57.imageshack.u...krzychox7nq.jpg

[+]te wszystkie cuda w storyline to wynikaja z deklaracji TESTGAME, w normalnej grze wszystko bedzie szlo tak jak dawniej
Ostatnio zmieniony przez ps 2006-01-28, 14:20, w całości zmieniany 1 raz  

hub3rtu2 
Knowledgeable

Wysłany: 2006-01-28, 14:20   

no to jak o interfejsie mowa to w logowaniu do Uplinka zrób może jakieś przyciski, bo te klikanie w napisy jest takie troche... no... hmm... nie higieniczne i może jakaś ramka do agentów bo tak na czarnym polu wszystko tak dziwnie troche wygląda... i coś po bokach zrób, jakieś DATA IS POWER albo TRUST IS A WEAKNESS

ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-28, 14:32   

Fajnie, tylko ze jak juz przy interfejsie jestesmy to jego edycja jest bardzo trudna, bo jak sie zapomni chociazby o jednym poleceniu to w najlepszym wypadku napis/przycisk/ramka bedzie widoczny(a) przez cala gre, a najprawdopodobniej przy probie jego wyswietlenia pojawi sie napis typu assertion failed.

krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2006-01-28, 19:02   

programmer napisał/a:
krzychox, sam tego chciales
http://img57.imageshack.u...krzychox7nq.jpg

Dzieki :wink: zawsze o tym marzylem :wink: i jak juz to wszystko zmieniasz to zrob gre trudniejsza (ale odrobinke) :wink:

ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-28, 20:10   

Przed chwila probowalem to zrobic (utrudnic gre) co skonczylo sie wgraniem z devcd oryginalnego pliku "game.h" :) Ale plany juz mam - na wstepie dostajesz procesor 80ghz i do tego 4000c ale za to szybciej cie namierzaja i mniej zarabiasz na misje - co wy na to?

krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2006-01-28, 20:14   

Hmm. zawsze mialem problemy finansowe :P ale trudno :P z namierzaniem to juz inaczej :P niech zostanie jak jest ;) chyba ze w akademic database :P bo to 1000 s zawsze mnie troche wkurzalo ;)

ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-28, 20:17   

No to w takim razie jak sprawic by gra byla trudniejsza skoro mam nie zmniejszac namierzania :?: Moge ewentualnie sprawic zeby hasla sie dluzej przelamywaly :P

krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2006-01-28, 20:23   

No to by bylo dobre :wink: co by jeszcze mozna zmienic... (uwaga mysli).... (nie wymyslil jak narazie) :P bede musial pomyslec nad tym i napisze co mi do glowy przyjdzie ;D

ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-28, 20:30   

Teraz dorwalem sie do worldgeneratora :twisted: Przy starcie gry bedzie generowac on pusty serwer plikow :twisted: To moje szatanskie plany :twisted: Bedzie na nim pelno software'u. :twisted: Ale haslo bedzie nieprzelamywalne :twisted: Ale mam nadzieje ze gra sie nie wylaczy przy starcie nowej gry :evil:

hub3rtu2 
Knowledgeable

Wysłany: 2006-01-28, 20:46   

taaa... i będzie się nazywał magazyn plików sklepu Biedronka
ooo no właśnie byś pozmieniał nazwy firm na jakieś polskie :wink:

ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-28, 21:16   

OK. A teraz krotka informacja - system spamu ma juz gotowe 50%! Teraz musze tylko stworzyc maile wysylane automatycznie przy niektorych wydarzeniach i bedzie gotowy. Jest tylko jeden problem po rozpoczeciu gry. Jaki - widac ponizej:
Troche spamu
Bede musial odblokowac wysylanie spamu dopiero po dacie rozpoczecia gry... To bedzie wymagalo kolejnego zmniejszenia czytelnosci kodu ;] A ponizej z serii "Let's change the interface", czyli odswiezony wyglad zawartosci dysku twardego.
Niebieskie banki pamieci
Mimo ze mod jest w jezyku angielskim, nazwiska beda znajomo brzmialy ;]

krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2006-01-28, 21:27   

Nooooooo praca niezle idzie :wink: ale ten spam na poczatku :P nie ma dla nas litosci ;P daj jakies fajne newsy :P te po wykonaniu niektorych misji np. troche pozamieniaj :P i fajnie bedzie... i jeszcze jakies takie (znow mysli....) poprostu smieszne newsy :P np. ze tylko chuck norris moze trzasnac obrotowymi drzwami :P albo ze nastapila tragiczna smierc... chuck norris kopnal swego wroga z polobrotu... ze az umarl dzien wczesniej :P

ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-28, 21:47   

Spam bedzie, bo to jedna z najwaznejszych rzeczy w modzie :mrgreen: zwieksza realizm :twisted: Co do newsgeneratora - to mu pare smiesznych rzeczy nie zaszkodzi (wlasciwie to mu nic nie zaszkodzi po tym jak go zintegrowalem ze spamgeneratorem). Te spamy na poczatku... Jak tylko odkryje w jaki sposob prawidlowo korzystac z funkcji czasu (na razie to znam tylko AdvanceCostam ktore przyspiesza czas o wybrana wartosc np minute, hour etc) to spam zacznie powstawac gdzies tak ze 2 dni po rejestracji agenta. Tylko zeby smieszne newsy sie nie powtarzaly to sie musze troche natrudzic :) Ale powiedzmy ze gra wygeneruje jeden na kazde logowanie usera i bedzie. Jeszcze musze troche poprawic spamera zeby nie wysylal w kolo macieju tych samych listow (np. jak sie pojawi 5 newsow pod rzad ze shakowano baze rzadu dostaniesz 5 razy te sama oferte zrobienia backupu) i pare rzeczy w interfejsie. Potem jeszcze pobawie sie plotgeneratorem (ktory wbrew pozorom nie generuje plotek) i zmienie troche storyline. :twisted:

hub3rtu2 
Knowledgeable

Wysłany: 2006-01-29, 11:03   

co do "Let's change the interface" może trochę za niebiesko ale żeby zmienić kolor zwykłych plików na jakiś żółty a czcionkę czarną to może by coś z tego wyszło

[ Dodano: 2006-01-29, 11:31 ]
a jeśli chodzi o trudność to przedłuż komendy w konsoli np. run a file revelation
i na począktu jakiś wybór poziomu trudności

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2006-01-29, 13:13   

I jestem już spowrotem zabieram się za testowanie moda :)

ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-29, 14:06   

Updated version of file manager: http://img88.imageshack.u...morybank9yv.jpg

Wydluzanie komend w konsoli... pomysl bylby niezly, ale kto wtedy skapnie sie ze trzeba wpisac "run a file revelation" :?: Odpowiedz szczerze :P

Betatesterzy... wkrotce cos zorganizuje zebyscie tylko wy mogli grac w mod! A wiec chetni, zglaszac sie bo potem to trzeba bedzie wyczekiwac do premiery.

krzychox 
PSZCZELARZ XD

Wysłany: 2006-01-29, 14:16   

Ja poczekam do premiery :P bo mi sie plytka zgubila :cry: i nie mam uplinka jak narazie.... kurde no... (gdzie ta plytka) a screen niezly ;)

uplink gdzie jestes :?:

ps 
Admin

Wysłany: 2006-01-29, 14:53   

Niestety cie krzychox rozczaruje bo nie wolno mi rozprowadzac samodzielnej gry... :( to by juz bylo bardzo nie w porzadku wobec IV. Zeby odpalic moda potrzebujesz czystej instalacji Uplinka.

Skocz do: