Wysłany: 2007-04-26, 16:14 Pierwsza misja (testowa) w Uplink
Witam,
Dzisiaj zacząłem grać w grę Uplink. Od czasu, kiedy dowiedziałem się o niej, bardzo mi się spodobała. Wydaje się trudną grą, ale mam nadzieję, że z biegiem czasu nabiorę wprawy grając w Uplink. Mam do Was pytanie odnośnie misji testowej w tej grze. Szukałem w internecie odpowiedzi na moje pytanie, ale nigdzie nie mogłem jej znaleźć. Chodzi o to, że na samym początku, kiedy zaczynamy misję testową pojawia się ekran logowania, ale po wpisania swojego loginu i hasła w grze pojawia się komunikat, że login nie jest prawidłowy. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez gulchynsky 2007-04-26, 16:28, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki :) Znalazłem to... :D Mam jednak inny problem... W jednej z misji muszę włamać się na konto bankowe i sprawdzić, do kogo został dokonany przelew. Wszystko chodzi bez problemu, ale kiedy już mam listę wszystkich przelewów, nie wiem, co robić dalej. Kiedy klikam na wybrany link przelewu nic się nie dzieje - nie wiem, czy mam kupić jakiś program... Kompletnie się pogubiłem w tym :) Proszę o pomoc
Pewnego razu do mojej skrzynki odbiorczej w grze trafił następujący e-mail:
Agenci,
Jeżeli czytacie tę wiadomość to znaczy, że nie żyję. W zeszłym miesiącu pracowałem dla Andromedy nad ściśle tajnym projektem. Aż do wczoraj nie wiedziałem nawet, co dokładnie koduję.
Ta sprawa trafiła do wiadomości, a ja postanowiłem dowiedzieć się, co się dzieje z projektem Objawienie. Wczoraj udało mi się dostać do pomieszczenia z serwerem i skopiować pliki, nad którymi pracowaliśmy. Niestety zostałem zauważony, więc musiałem szybko wyjść. Nie miałem jeszcze czasu przeanalizować plików projektu. Jeśli to czytasz to znaczy, że zostałem złapany.
AAC nie można ufać. Musimy działać razem i dowiedzieć się, nad czym oni pracują, zanim stanie się coś strasznego. Nie wiem, czy już nie jest za późno.
Załączone linki:
- AAC Główny Komputer
Kiedy wchodzę pod podany link pokazuje mi się taki komunikat:
NIE USTANOWIONO POLACZENIA
Brak zezwolenia na połączenia z zewnątrz
Komputer, z którym chciałeś się połączyć, nie akceptuje połączeń z zewnątrz.
Tylko połączenia z zaufanych systemów wewnętrznych mogą dojść do skutku.
Jeśli chcesz się połączyć z tym systemem, musisz najpierw połączyć sie z zaufanym systemem, należącym do tej samej firmy.
Wiem, że trochę dużo tych pytań zadaję :) ale przyznam szczerze, że to bardzo ciekawa wiadomość... Czy ktoś z Was dostał kiedyś coś podobnego? Jak sobie z tym poradzić? Proszę o rady.
Z góry dziękuję i przepraszam, że ciągle proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Wchodzisz w storyline. Nie będę mówił ci więcej, aby nie popsuć zabawy. Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć więcej, na forum jest w dziale Possible Spoilers - ale i tak najlepie j jest odkryć to samodzielnie.
Za to aby wejsć na taki serwer, musisz połączyć się tak, aby przedostatnim serwerem (tuż przed mainframe w en/główny komputer w pl) był inny komputer tej firmy.
:) Dzięki. Jakoś powoli do tego doszedłem, tylko jak zwykle jest kolejny problem-tym razem mniej poważny :) Wszedłem już na stronę tego AAC tylko że tam spotkałem szereg zabezpieczeń. Login i hasło przez Łamacz haseł juz zdobyłem. Było tam coś w stylu kodowania linii krzywej, czy coś takiego, to też załatwiłem, ale też jest tam analizator głosu. Kupiłem program, który coś tam zmienia z tym głosem, ale nie wiem, jak go używać. Dwa poprzednie zabezpieczenia już złamałem, zostało tylko z tym głosem, ale nie wiem, jak użyć tego programu...
Musisz znaleźć Serwer Dostępu publicznego ARC ( korzystasz z polskiej wersji jak widzę ), i tam dodać sobie numer admina. Potem łączysz sie z nim , i z odpalonym Voice analizerem czekasz aż on odpowie na telefon ( kilka słów ). Potem próbka się przeanalizuje i wuala ;). NIE WYŁĄCZAJ Voice'a. Wejdz w zabezpieczenie głosowe i daj play. Jesli all dobrze zrobiles, powinnes miec ,,dostep udzielony".
Witam. Chodzi mi o misije testowa pierwsza jaka jest polega na wlamaniu sie do komputera testowego uplink... nie wiem co mam robic samym lamaczem hasel mam wyciagnac to haslo ?? czy jeszcze cos mi jest potrzebne? bo gdy uzywam LH to co chwile pokazuje mi ze polaczenie zerwane... znam tylko pierwsze 3 litery "ROS" i nie wiem co dalej pomoze ktos ?
zapewne nie stosowałeś Call Bouncing'u ? Jeśli stosowałeś to był za krótki. Jeśłi 2 przypadek jest prawdziwy to znajdz więcej kompów w InterNic, a najlepiej poczytaj na forum. Wrzuć w szukacza Call bouncing i powinieneś mieć więcej niż ci potrzeba.
_________________ Krzyknęli "Zniszczenie" i spuścili ze smyczy Psy Wojny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum