Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Trudny lan
klys4 
Novice

Wysłany: 2009-09-22, 13:32   Trudny lan

Witam mam 3 dosyć znaczące pytania odnośnie hackowania lanu.
1.Czy jeśli hackuję lan i podłączę się do main servera i zostanę rozłączony przez administratora który znajdzie mnie w sieci to oznacza black screen problem polega na tym że pomiędzy main serverem jest tylko modem->main server.Robiłem skoki pomiędzy wszystkimi serwerami wewnętrznymi i głównymi do tego bankami ale i tak mnie rozłącza ale w monitorze namierzania nie dochodzi do końca namierzanie.Więc konkretnie jeśli admin mnie rozłączy w lanie a nie skończy namierzać aktywnie czy mogę wykasować logi z serwera przez które przechodziło połączenie i nie namierzy mnie pasywnie czy on już mnie namierzył podczas aktywnego namierzania.
2.Czy to prawda że przez im więcej serwerów przeskakuje nasze połączenie tym więcej będę miał czasu do namierzenia w lanie(wiadomo że im więcej serwów tym więcej czasu do namierzenia aktywnego) ale konkretniej chodzi mi oto czy jak wejdę do main servera i zaloguje się admin to mi da to więcej czasu do znalezienia mnie w sieci czy da mi to tylko więcej czasu do namierzenia aktywnego.
3.Czy da się wejść do main servera tak aby "admin się nie zalogował".
i jeszcze pytanie dodatkowe czy da się nawet jak już admin się zaloguje i mnie będzie szukał unikać jego szukania tzn powracać do terminali i w ogóle skakać po lanie a dokładniej jak shackować ten lan P.S. wszystkie pytania tyczą się odnośnie tego lanu

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
ps 
Admin

Wysłany: 2009-09-23, 14:41   

Po przeglądanięciu kodu gry można stwierdzić, że:

- czas znalezienia gracza przez admina zależy tylko od ilości pośredniczących komputerów; jest to losowo 5-15 sekund na każdy kolejny system

- podłączenie się do Main Servera, File Servera lub Log Servera automatycznie przywołuje admina, który po 5-15 sekundach rozpocznie poszukiwania

- admin porusza się po połączeniach tą samą ścieżką, co gracz (chyba, nie chce mi się sprawdzać czy jest tak na 100%)

- kiedy admin na mapce dojdzie do miejsca gdzie jest gracz, gracz ma losowo 5-15 sekund, ale nawet jak połączy się z innym miejscem, to i tak za chwilę będzie złapany, rozłączenie się w tym momencie powoduje uniknięcie kolejnego kroku

- w chwili kiedy gracz zostaje "złapany" przez admina, admin zgłasza do Uplink IIS nową misję "namierz hakera" (ukrytą dla gracza), po 20-40 sekundach (wybierane losowo) przypadkowy agent przyjmuje misję.

Zatem przypadku tego LANu w najgorszym wypadku jest 15 sekund od podłączenia do Main Servera do wykopania przez admina, w najlepszym 45 - wszystkie działania trzeba prawdopodobnie wykonać przy kilku podejściach. Po rozłączeniu przez admina usunięcie logów z InterNICa w ciągu max 20 sekund gwarantuje bezpieczeństwo. W przeciwnym wypadku namierzanie się rozpocznie, to jedynym ratunkiem jest Gateway Self Destruct.

Jedynym wyjątkiem jest posiadanie gatewaya VIRTUANET, który uniemożliwia złapanie gracza.

klys4 
Novice

Wysłany: 2009-09-23, 16:37   

dzięki za pomoc
i jeśli dobrze zrozumiałem po wywaleniu przez admina mam 20 sekund na usunięcie logów z internic-a inaczej jestem namierzony i muszę wysadzić gateway
tylko że zostałem namierzony przez admina w lanie i wykasowałem logi z internica tylko że pewnie nie w ciągu 20 sekund i mam teraz pytanie ile czasu mi zostało do black screena jeśli nie skasuję gatewaya bo hackowałem lan o 18 a jest już północ i nadal nie mam black screena czy lepiej teraz wykasować gateway czy czekać aż sensor ruchu coś wykryje
a i odnośnie VIRTUANET czy można stworzyć samemu gateway który będzie niewykrywalny od czego to zależy czy od nazwy czy ma "coś dodane"(nie umiem czytać kodu źródłowego gry a nawet nie mam do niego dostępu więc chciałbym się dowiedzieć od czego to jest zależne ponieważ teraz jestem na gatewayu który został zrobiony przez jakiegoś użytkownika sieci i nie wiem czy będę miał black screen czy nie)
Ostatnio zmieniony przez klys4 2009-09-23, 17:02, w całości zmieniany 2 razy  

ps 
Admin

Wysłany: 2009-09-23, 20:07   

klys4 napisał/a:
i jeśli dobrze zrozumiałem po wywaleniu przez admina mam 20 sekund na usunięcie logów z internic-a inaczej jestem namierzony i muszę wysadzić gateway
20 sekund to najgorszy wypadek, ale sprawdzić się tego nie da.

klys4 napisał/a:
lepiej teraz wykasować gateway czy czekać aż sensor ruchu coś wykryje
Wybuch gatewaya jeśli sensor nie jest czerwony nic nie da, bo jeśli mają przyjść, to i tak przyjdą w późniejszym czasie.

klys4 napisał/a:
czy można stworzyć samemu gateway który będzie niewykrywalny
Trzeba by było zastąpić tym nowym prawdziwy virtuanet z pliku data.dat

klys4 
Novice

Wysłany: 2009-09-23, 22:02   

ok teraz już wszystko rozumiem
poczekałem aż przyjdą i wysadziłem gatewaya
a odnośnie podmiany to odpada bo w "polskiej wersji" te pliki są tak spakowane że obojętnie jaka zmiana powoduje to że gra się psuje

ps 
Admin

Wysłany: 2009-09-23, 22:24   

W polskiej wersji są mniej zabezpieczone niż w angielskiej. Zdaje się że wystarczy tylko je zarchiwizować zipem bez kompresji, nie są nawet zaredshirtowane.

Skocz do: