Wysłany: 2011-05-22, 21:51 Pomoc przy spolszczeniu Uplink 1.55
Witam, mam zamiar zrobić spolszczenie Uplink 1.55, jednak potrzebuje pomocy. Pomoc ta polegałaby na wyciągnięciu odpowiednich plików uplinka i przysłaniu mi ich do tłumaczenia a potem wpakowaniu ich do gry na nowo. Oczywiście potrzebne pliki z DevCD jak i instrukcje z DevCD i Uplink 1.55 mogę danej osobie dostarczyć (np. na maila). Proszę o tą pomoc, ponieważ mimo wielu prób nie udało mi się wypakować tych plików (ciągle w Microsoft Visual C++ 6.0 w okienku output sypią się tylko błędy a robię wszystko według instrukcji). Najlepiej gdyby zgłosiła się osoba która już miała styczność z DevCD i uplink 1.55. Jeśli komuś nie chce się bawić z DevCD ale wie jak te pliki wyciągnąć to proszę o napisanie mi dokładnej instrukcji krok po kroku jak to zrobić w uplink 1.55.
Ostatnio zmieniony przez kubas246 2011-05-22, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Właśnie w instrukcji pisze, że trzeba odpalić skrypt czy coś takiego (jakiś langugage.pl czy też translate.pl trzeba skopiować do katalogu source i potem go jakoś odpalić) i on wypakuje strings.txt czyli właśnie pliki do przetłumaczenia. Niestety Microsoft Visual C++ 2010 nie bardzo chce z tymi plikami działać, on chce je konwertować by pasowały do wersji 2010, a gdy zaznaczę, żeby to zrobił to pisze, że nie da rady, więc jakiego użyć?
Ostatnio zmieniony przez kubas246 2011-05-23, 11:15, w całości zmieniany 1 raz
Skoro to skrypt perla, na co wskazuje rozszerzenie, to możesz sobie bez problemu sprawdzić, jak jest skonstruowany, dlaczego nie działa i czy w ogóle będzie.
Cytat:
Niestety Microsoft Visual C++ 2010 nie bardzo chce z tymi plikami działać, on chce je konwertować by pasowały do wersji 2010, a gdy zaznaczę, żeby to zrobił to pisze, że nie da rady, więc jakiego użyć?
Będę próbował jeszcze raz z wersję 2010 bo mimo moich starań Microsoft Visual C++ 6.0 nie chce tego skompilować.
[ Dodano: 24 Maj 2011 18:23 ]
Mimo prób nie udało mi się zrobić tego za pomocą wersji 2010 (nie da rady skonwertować plików pod swoją wersję), czy gdybym wrzucił kod błędów z 6.0 potrafiłbyś mi powiedzieć co robię nie tak?
[ Dodano: 27 Maj 2011 23:42 ]
Wrzucam kod wypluty przez Microsoft Visual 6.0:
Linking...
LINK : warning LNK4098: defaultlib "LIBC" conflicts with use of other libs; use /NODEFAULTLIB:library
gucci.lib(freetype.obj) : fatal error LNK1202: "C:\vc60.pdb" is missing debugging information for referencing module
Error executing link.exe.
Jak naprawić ten błąd?
[ Dodano: 10 Lip 2011 23:28 ]
Czyli nie ma szans, aby ktokolwiek mi pomógł?
A ja, w ciągu 2 godzin mam zrobione dopiero menu na PL w 1.54... Ale może przez to że dopiero co się uczę ^^ ma ktoś pomysł jak zrobić by były pl znaki ?? bo krzaczki mi się w grze robią po tłumaczeniu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum