Jak już wcześniej wspominałem, skumalem dosyć ostro Uplinka. Dlatego teraz będę świecił moją :idea: :idea: wiedzą :idea: :idea:
Otóż, jest taki programik o nazwie Uplink Agent List 1.0. Chyba nie muszę tłumaczyć, co to jest... Teraz już nie musisz zapisywać wszystkich nazwisk z gry na kartce i puszkować przypadkowe osoby.
A teraz co nieco o lokalizacji. Program znajduje się na Uplink Internal Services ( :!: ). Tak, tak. Gdy wejdziesz tam, to oczywiście musisz założyć bypassy. Potem musisz użyć "łamacza haseł", a gdy już wejdziesz, to spójrz w pliki. O ile mnie pamięć nie myli to Uplink Agent List 1.0 wraz z potrzebnymi do niego plikami (bez tych plików nie będzie w programie wyświetlone żadne nazwisko) są na samej górze. Z resztą oprócz tych jest jeszcze jeden plik nic nie znaczący więc łatwo zaczaić, co należy ściągać. Ściąganie możesz zaliczyć na dwa podejścia, ponieważ Uplink jest bardzo szybki. Potem wystarczy tylko użyć na tych plikach Decryptera 7.0 i vice versa! Program uruchamiasz w głównym menu w zakładce Other.
Aaa... Jeszcze jedno. Brakuje tylko jednego pliku, chyba z numerem 4, ale nie przejmuj się. Nie będzie dostępnych tylko kilka nazwisk.
I jeszcze jedna ważna rzecz. Gdy masz ten programik, to po jakimś czasie ktoś się do ciebie odezwie z prośbą o przesłanie tych plików na ich serwer. Możesz dostać za to niezłą kasę. Ale i tak ci obniżą trochę, bo masz tylko 80% wszystkich plików, czy coś takiego. Ale warto się pofatygować, bo gdy wrzucisz te pliki na ten serwer, to zaliczysz jedną z dwóch "tajnych" misji. A nosi ona nazwę "Mole???". A dlatego jest tajna, ponieważ gdy kończysz grę blackscreen'em, to widać ile zaliczyłeś tych dodatkowych misji (ileśtam/12). A jak wiadomo, jest tylko 10 misji (5 dla ARC i 5 dla Arunmor). Za wykonanie każdej z takich misji dostajesz fajną plakietkę...
O Agent Liscie juz kiedys gdzies pisalem (nie tylko na tym forum). A jak sie wezmie misje od jednej ze stron (jakby co to ARC ROX) to zeby wykonac dla drugiej wszystkie trzeba sie niezle natrudzic (bo czasem sa wyswietlane tam gdzie normalne). Wiec jak sie nie natrudzisz to nie bedziesz mial 12 fajnych plakietek. Mi sie udalo przejsc gre z 10 plakietkami (juz nie pamietam czy 1 czy 2 specjalne).
_________________ UPLINK wedlug mnie to tylko mieszanka prawdziwych podstaw hackera (calkowita roznica z realizmem) i zrecznosciowki :) . Nie pytajcie dlaczego!
Po pierwsze to nie specjalne (specjalne czy też ukryte są tylko dwie MOLE i WARGAMES) a fabularne.
Po drugie czy one sie przez przypadek nie wykluczaja? Przeciez jak wybierzesz ktoras ze stron (ARC lub ARUNMOR) to druga jest automatycznie wykluczona! Jak sie myle to mnie poprawcie bo wtedy bede mial nowe wyzwanie!
Fajter, jeżeli wypełnisz pierwszą misję ARC MaidenFight , to po pewnym czasie w Uplink Mission List pojawi się misja od Arunmor pod nazwą Perform a covert instalation of a Tracer, która jest poprostu misją Arunmor Tracer. Więcej nie podpowiem, sami pokombinujcie.
_________________ "Największa bestia zna odrobinę litości. Ja jej nie znam, więc nie jestem bestią."
Zadko grywalem strona ARC i pewnie dlatego nie zauwazylem. Przypuszczam ze odwrotnie sie nie da (tzn zaczynajac od ARUNMOR)?? Jak tylko skonczy sie sesja naprawie to niedopatrzenie :D
Jak długo trzeba czekać, aż ktos się odezwie co do listy agentów?
Zassałem wszystkie za jednym podejściem (długi przygotowany bounce - dużo serwerów pokonanych po drodze... ) 8). Nawet jak zobaczyłem ,że jeden z agentów z pierwszej dziesiątki jest aresztowany - to mu wyczyściłem kartotekę na GCD, ale nie wiem, czy gra uwzglednia takie triki. Czasami zależnosci są zupełnie nie zachowane...
[ Dodano: 9 March 2005, 20:17 ]
Nie no....
Wgrałem im na serwer odpowiednie pliki (WSZYSTKIE) - i co? I powiedzieli, że to tylko 30%... Kasy tylko 25 000c
ale stary temat odkopaliscie....
mail przychodzi dopiero kiedy w jakis sposob dasz znac ze masz ta liste na przyklad zapuszkujesz jednego z agentow z tej listy
Ja mam te pliki już chyba miesiąc (czasu gry oczywiście), paru agentów siedzi w pace, przyspieszałem czas i żaden mail nie przyszedł! Tylko zajmuje miejsce na dysku...
_________________ Why you stand on that silent platform? Fight the war; Fuck the norm.
Zdecryptować, powiadasz ?? Wydaje mi się że zdecryptowałem zaraz po zrzuceniu na dysk, ale sprawdze jeszcze raz.
[ Dodano: 2006-02-06, 21:15 ]
Yeaaaah !!! Po ponad miesiącu czekania nareszcie mam tą misję !!! Już nawet wiem dlaczego mi nie przysyłali: Wrzuciłem sobie starszego save'a i zapomniałem zdekodować plików - na poprzednim zapisie miałem zdecryptowane i dlatego zdawało mi się że już je dekodowałem... Mój błąd :oops:
_________________ Why you stand on that silent platform? Fight the war; Fuck the norm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum