Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Wargames...
newx
Intermediate

Wysłany: 2004-02-12, 21:08   Wargames...

Jak już mówiłem są dwie "ukryte" misje. O jedjej już powiedziałem, więc teraz czas na drugą. Ale nie wszystko naraz. Wyjawię nietajemnicę, jeśli ktoś opisze w tym temacie dokładny opis hakowania Protovision Game Server. :lol: Nie chcę po prostu strzępić klawiaturki, zrozumcie. Potem wyjawię drugi niesekret, chyba, że ktoś już o nim wie...

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
Dale 
Mod

Wysłany: 2004-02-16, 21:07   

Jak mnie ta misja denerwuje!! Już nawet im wszystkie pliki wykasowałem a nie wiem jak złamać to hasło. Siedziałem z odpalonym Password Breakerem z 15minut i nic! Zlituj się i napisz...

Dale 
Mod

Wysłany: 2004-02-17, 16:26   

HAHAHA!!! Udało się!!! Włamałem się do środka!!! Skoro są sprzciwy żeby to poruszać publicznie to możnaby udzielać informacji na PW. Ale muszę się z tobą newx skonsultować jeszcze na temat tej sprawy. Pozdrawiam

Dale 
Mod

Wysłany: 2004-03-08, 21:32   

Tak się wkurzyłem tym co napisał newx, że wlazłem na jakieś zagraniczne forum (chyba nawet oficjalne) i tam znalazłem wskazówki do hasła. Tak - wskazówki. Poszperałem i mam. Ale tam na prawdę nie widze nic interesującego. Jak chcesz to mogę ci przytoczyć te wskazówki ale większa radocha samemu je znależć i z tiumfem wpisać hasło :D

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2004-03-09, 16:59   

ale nikt jeszcze nie odpowiedzial na moje pytanie - skad wiadomo ze ten serwer jest poswiecony WARGAMES,chodzi o film, przynajnmniej tak mi sie wydaje!!
Ostatnio zmieniony przez iNsEcT 2004-03-10, 15:35, w całości zmieniany 1 raz  

ReiLord 
Admin

Wysłany: 2004-03-09, 17:50   

To jedna z dwoch dodatkowych misji (druga jest MOLE), ma zwiazek, zobaczysz jak wejdziesz, no i mozna sie zakapac po podlaczeniu sie do niego, oczywiscie jesli masz 20 seansow Wargames na karku. Oprocz ej misji (co nie znaczy ze definitywnie ja wykluczam) sa takie momenty, ze tylko tworcy znaja odpowiednie drzwi i to oni puszczaja wiesci do netu czy to na foracz czy w guid'ach

http://translax.eu/; http://www.m-j.translax.eu; http://www.m-j.translax.eu/forum; http://www.into-localization.com

dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-02-09, 12:27   

Gł*pki tego nie złamiecie rzadnym programem.
To jest robione na podstawie filmu a hasło to {usunięte przez moderatora ze względu na innych użytkowników}
hahaha amatorzy!

Jery (09.02.2005, 14:49): Naruszenie regulaminu forum.
Sekcja II, punkt 2. Pierwsze ostrzeżenie ...

Torax 
Novice

Wysłany: 2005-02-12, 21:48   

hehehe hasło jest banalne :P to jest coś w stylu.....

Edited by iNsEcT

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-02-13, 00:11   

ten tematu powinien byc zamkniety, ale liczylem ze ludzie napisza tu cos madrego oprocz podawania hasla.
Jery daj mi mozliwosc usuwania postow pliz

Torax 
Novice

Wysłany: 2005-02-13, 01:21   

A co złego jest w podaniu hasła??? Gdzie w regulaminie jest napisane aby go niepodawać?? Przecież to tylko gra a forum z tego co czytałem i wiem z doświadczenia jest po to by się dzielić wiedzą. Jeśli jest inaczej to proszę także o skasowanie mojego posta o "fraud a man". Nie rozumiem takich poczynań poprosze o wyjaśnienia takiego zachowania.

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-02-13, 10:19   

Chodzi o to, ze tu sie podaje wskazowki zeby naprowdzic innych aby Ci sami jej zgadli i mieli z tego satyskacje i nie wprowadzaj tu nowego porzadku, bo ja (chyba) pisalem na tym forum pierwszego posta, ja je rozkrecilem i sprawilem, ze teraz tak wyglada wiec chyba nie masz odpowiednich argumentow za soba, zeby probowac mi wmowic ze cos powinno byc inaczej. A jak masz jakies uwagi to jest do tego odpowiedni dzial tego forum.

Torax 
Novice

Wysłany: 2005-02-13, 10:39   

iNsEcT napisał/a:
Chodzi o to, ze tu sie podaje wskazowki zeby naprowdzic innych aby Ci sami jej zgadli i mieli z tego satyskacje i nie wprowadzaj tu nowego porzadku, bo ja (chyba) pisalem na tym forum pierwszego posta, ja je rozkrecilem i sprawilem, ze teraz tak wyglada wiec chyba nie masz odpowiednich argumentow za soba, zeby probowac mi wmowic ze cos powinno byc inaczej. A jak masz jakies uwagi to jest do tego odpowiedni dzial tego forum.

Nie wiem czy wiesz chłopcze że niepisane zasady to nie zasady. A co do samo zgadywania, to nieuważasz ze podawanie sposobu jak przejść jakąś konkretną misję to nie jest podawanie wskazówek??
Po pierwsze: nie ustalam nowego porządku, stosuję się do regulaminu!
Po drugie: I co z tego że napisałeś tu pierwszego posta, jak miałeś swoje pierwsze urodziny to ja miałęm już swojego pierwszego PC :P
Po trzecie: To że zakładałeś forum, rozkręcałeś etc. (jak to napisałeś) nie daje Ci prawa do zmian zasad regulaminowych które jak mniemam sam pisałeś, a nic tam nie jest napisane o podawaniu haseł, a może to poprotu Twój malutki kaprys aby być lepszym od innych?

Jeśli skasujesz posta to będzie świadczyło o tym że niepotrafisz pogodzić sie z porażką, bo to że jesteś moderatorem nie znaczy że masz rację, gdyż moderator ma za zadanie przestrzegać regulaminu a nie wprowadzać własne widzimisie.

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-02-13, 12:11   

tylko, ze idea tego tematu nie bylo podawanie hasla tylko naprowadzenie na odpowiedni tok rozumowania. A ludzie piszacy temat o jakiejs misji pisza najczesciej "jak to zaliczyc, jak to przejsc, czemu mi nie zaliczaja" wiec tam trzeba pisac dokladnie i to sa dwie rozne kategorie. Bo misje trzeba zaliczyc koniecznie zeby isc dalej, a to jest sekret i nad jego rozproacowaniem kazdy powinien sam pomyslec, a jak juz nie daje rady to pisze do kogos na priva (do takiego kogos jak ty) i te haslo wtedy mozesz mu napisac, a nie na publicznym forum !!! To jest od dawna przyjeta zasada tego forum, przejrzyj inne tematy w tym dziale, sporo juz bylo takich jak ty, ich posty byly usuwane, badz modyfikowane tak jak twoj !!

kozamx 
Intermediate

Wysłany: 2005-02-13, 14:22   

Torax napisał/a:
Nie wiem czy wiesz chłopcze że niepisane zasady to nie zasady.

Nie wiem jak ty, ale ja słyszałem o czymś takim jak "niepisane zasady"

Torax napisał/a:
Po drugie: I co z tego że napisałeś tu pierwszego posta, jak miałeś swoje pierwsze urodziny to ja miałęm już swojego pierwszego PC :P

I co z tego, że iNsEcT miał swoje pierwsze urodziny, gdy ty miałeś swojego pierwszego kompa :P

Torax napisał/a:
a nic tam nie jest napisane o podawaniu haseł.

Niedługo tam będzie napisane o niepodawaniu haseł na publicznym forum.Specjalnie dla ciebie i takich jak ty, chłopcze. 8)

Torax 
Novice

Wysłany: 2005-02-13, 14:53   

kozamx napisał/a:

Niedługo tam będzie napisane o niepodawaniu haseł na publicznym forum.Specjalnie dla ciebie i takich jak ty, chłopcze. 8)

I w tym momencie domagam się przeprosin, bo o ile ja pisząc do INSECTA "chłopcze" nie obrażam go, gdyż jestem sporo od Niego starszy natomiasty Ty mnie obrażasz....

aHhhha i dziękuję za wprowadzenie zmianki do regulaminu to z pewnością uprości sprawę na przyszłość.
Jeśli natomiast chodzi o "niepisane zasady" to niegdzie nie napisałem że ich nie ma - poprostu realia są takie a nie inne, ale wygląda na to że jesteś jeszcze za młody by to wiedzieć że w życiu liczy się to co da sie przedstawić "czarne na białym" - a jaki będziesz miał argument pisząc, mówiąc (czy cokolwiek innego) o niepisanych zasadach??

Uważam że kaprysy moderatorów nie powinny być widoczne (jeśli już wogóle wystąpią) niestety ale tutaj niedość że sie pojawiły to nadodatek nie zamierzacie sie z nimi kryć, ale OK Wasz wiek wiele tłumaczy..... :)

kozamx 
Intermediate

Wysłany: 2005-02-13, 15:17   

Torax napisał/a:

I w tym momencie domagam się przeprosin, bo o ile ja pisząc do INSECTA "chłopcze" nie obrażam go, gdyż jestem sporo od Niego starszy natomiasty Ty mnie obrażasz....

Bardzo cię przepraszam, że uraziłem twoją dumę osoby dorosłej, która uważa, że mając ...30,40,50.. lat ma prawo czucia się z tego powodu lepszym od innych -czytaj: młodszych od siebie.

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-02-13, 15:35   

Torax ale do czego ty wogole dazysz, piszesz dwa posty na forum i od razu chcesz zmieniac istniejacy porzadek, do ktorego dochodzilismy przez pewien czas. Na dodatek buntujesz sie za to, ze napisales cos w niewlasciwym miejscu, a ja jako moderator wypelnilem swoj obowiazek i usunalem z twojego posta tresci, ktore uznalem za niestosowne. W czym jest problem ?

Torax 
Novice

Wysłany: 2005-02-13, 21:50   

INSECT - nie zamierzam burzyć nic! Jednak troszke zbulwersowało mnie usunięcie części posta. Jak sam napisałeś wg. Ciebie był niestosowny, a mnie chodzi o to że usunołeś sobie go bo masz (lub macie) kaprys niepodawania tego hasła. A ja regulaminu nie złamałem, dlatego napisałem hasło akurat w wątku do spoilera. Napisałeś ze buntuję sie za to że napisałem to w niewłaściwym miejscu - a jakie jest właściwe miejce aby podać to hasło??
A to że napisałęm raptem dwa posty nieznaczy że nie zaglądałem na to forum wcześniej :P

kozamx ----> naprawdę zalatuje od Ciebie małolatem, powiem Ci szczerze że gdyby INSECT nie miał podanego wieku dałbym mu wiele więcej lat (czytajac wypowiedzi widze chłop jest inteligentny i potrafi reagować życiowo). Jednak co do Ciebie to chyba masz kompleksy, bo ja osobiście nie czuję sie lepszy od innych - czytaj: młodszych od siebie. Zastanawiam sie czy poza forum, gdzie w sumie masz "władzę" (jako taką ale masz) też jesteś taki pewny siebie i pyskaty. Osobiście uważam że nie masz do tego jaj :)

ogo
Novice

Wysłany: 2005-02-14, 15:51   

ja nie widze problemu,

Protovision [juz sama nazwa sugeruje jaki pasword, a co do seansow to wargames ogladalem raz]. i jak ktos tutaj slusznie zauwazyl, napisanie jak okrasc bank jet rownoznaczne z podaniem hasla do tego servera [bo to jedyny sposob zeby tam wejsc ;]]

poza tym to server dla prawdziwych maniakow, i oni cenia sobie zdobycie wszystkiego w grze bez zadnych toturiali i bog wie co, bo oni sami je pisza, jak ktos nie chcial znac hasla to by po prostu tego nie czytal.

podanie hasla nie bylo w regulaminie zaznaczone jako wykroczenie i nie ladnie najpierw karac kogos, a potem dopiero zmieniac regulamin [1 najwazniejsza zasada demokracji, a my jestesmy w kraju demokratycznym tak sie sklada, "prawo nie dziala w stecz"]. zeby nie bylo niejasnosci [bo tutaj rzeczywiscie moderatorzy hasaja jak dzikie psy po lesie] [psy dzikie=> wilki] kare mam na mysli usuwanie postow.

a tak IMHO niektore smycze naprawde wypadalo by ukrucic, po co tyle "tego" ? niektorzy jeszcze malo doswiadczeni w dyskusjach. forum nie jest az tak wielkie, zeby nie mogl sobie z tym poradzic jakis jeden obiektywny moder. btw zauwazylem, ze niektorzy tutaj koczuja i co jakis czas "rifresz" robia i moze z nudow ich nachodzi pisanie bzdur, wezcie sie wszyscy za cos nowego, dlugo bedziecie jeszcze uplinkowac?? jest tyle rzeczy na swiecie: Love Sex & Destruction.

inne HS sa lepsze od uplink'a

pozdrawiam

ps. mam nadzieje ze mojego postu tez nikt podstepnie i cichaczem nie usunie...

kozamx 
Intermediate

Wysłany: 2005-02-14, 17:19   

Thorax, zdaje mi się, że źle mnie zrozumiałeś.Stwierdzam nawet, że obaj nie zrozumieliśmy nawzajem swoich zamierzeń -> intencji. Dlatego też uważam, nie ma sensu prowadzenia dalszej takiej konwersacji. Analizując nasze posty doszedłem także do wniosku, że na forum wiek nie powinien odgrywać roli (może trzeba to umieścić to w regulaminie :wink: :) ).

Skocz do: