Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Uplink PL - błędy w polskiej wersji
Rahim 
Confident

Wysłany: 2005-08-23, 18:25   Uplink PL - błędy w polskiej wersji

Założyłem ten temat, by zebrać tutaj wszystkie dane na temat błędów w polskiej lokalizacji Uplinka. Zbierać te dane po to, by mogła wyjść łatka poprawiająca błędy. iNsEcT proponował takie coś, więc jedziemy.

iNsEcT napisał/a:
SZUKAJCIE BLEDOW A NIE TRACICIE CZAS !!!!!! Michal Rainert powiedzial mi, ze Techland wyda patcha jezeli "społeczność zrobi bug report i przetestuje pobieżnie nowego exe'ca" wiec tutaj mozecie sie wykazac, grajcie robcie screeny i zapisujcie tekst w oryginalne a pod spodem jak wg Was ten tekst powinien wygladac. Jezeli znajdziecie juz tego troche to spakujcie screeny i zapisane teksty do mnie na maila insectpl@o2.pl

Wypisujcie błędy, jakie napotkaliście!

Według mnie powinno pisać "Element zakupiony" ;)

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
ps 
Admin

Wysłany: 2005-08-23, 20:09   

Według mnie powinna być oryginalna czcionka i oryginalne nazwy programów.

Neo777 
Beginner

Wysłany: 2005-08-24, 08:39   

w win XP nawet w trybie bezpiecznym po jakimś czasie wywala błąd (program wykonał niedozwoloną operację i zostanie zamknięty)

szymonunion 
Intermediate

Wysłany: 2005-08-24, 09:15   

Witam,

Neo777 napisał/a:
w win XP nawet w trybie bezpiecznym po jakimś czasie wywala błąd (program wykonał niedozwoloną operację i zostanie zamknięty)

To juz jest wina sprzetu/softu u Ciebie. Ja gram na XP SP1a od poczatku i ani razu sie nie zawiesil/nie wywalil bledu.

PS. Wlacz tryb zgodnosci z Windows 98.

Pozdrawiam,

Dr4goN 
Skilled

Wysłany: 2005-08-24, 12:05   

Przecież BBS to jest serwis informacyjny(w angielskiej wersji tak było)!

[ Dodano: 24-08-05, 12:16 ]
- fajny opis misji :D

_bolek_ 
Confident

Wysłany: 2005-08-24, 15:08   

a wedlug mnie najwiekszym problemem jest czcionka, litery nachodza na siebie, albo sa nieczytrlne tak jak w niektorych przypadkach trudno rozroznic 8 i 9 a niewspomne tu pieknej literce "o" ktora wyglada jak "a" (przynajmniej jak dla mnie), a no i jeszcze dlugosci kolumn podczas przegladania logow (np logow w bankach) gdy jest podana duza suma w logu (np 1200000) to widac tylko czasc cyfr konta a po podmianie czcionki to nawet widac tylko 2, to samo jest w logach na niektorych serverkach ze ucina cyfry. A jesli chodzi o czcionke to mogli by wrzucic ta co jest w dziale download, oczywiscie po dodaniu polskich znakow. Poprawic by mogli tz odbior poczty (i zrobili tak jak w modzie - dodatku SimpleUplink).

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-08-24, 19:29   

Ja mam też ten problem co Neo777 a rozwiązanie jest proste :!: Wystarczy wejść w opcje dżwięku i wyłączyć dziwęki .Po tym zabiegu będziemy mieli wszystkie odgłosy takie jak np.:podczas wybierania numeru a nie będzie tylko muzyczki w tle.

Jade na XP sp2 a po tym zabiegu nie wywala błędów

_bolek_ 
Confident

Wysłany: 2005-08-24, 19:45   

a jeszcze sobie przypomnialem, najlepiej by bylo by w wersji polskiej pod winde byly komendy takie jak w wersji angielskien no i zeby w wersji pod linuxa byly komenty linuxowe a nie jakies windowsowe (kto o zdrowym rozumie pod linuxem ma zaliasowane delete albo dir - jak ktos ma linuxa to uzywa "ls -la" albo "rm -Rd") no i przydal by sie dostep do konsoli na swoim gatewayu (tak zeby mozna byl oodpalac aplikacje komendami a nie ze za kazdym razwm musze klikac na menu by wybrac odpowiednia, no a jka by do serverow dodac komendy cp i copy to joz by byl luksus (kopiowanie z konsoli do naszego gatewaya albo na odwroz z lini polecen :)

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-08-25, 10:53   

Ja znalezłem przed chiwlą taki bug:

Dostałem maila od agenta(ten 14 kwietnia)
akurat przygotowłem włam do banku(żeby kolega pożyczył troche gotówki)
po włamaniu i zatarciu śladów dostałem maila że podwyższyło mi się coś(Jak zobaczyłem początek to olałem)
za chwile dostalem maila od ARC że zrobiłem do nich włam(nie robiłem tego :!: ale ich komp stał po drodze do banku)więc ucieszyłem się że bez żadnej roboty dostałem objawienie :D :twisted:

Ale najdziwniejsze jest właśnie to że nie włamałem się do ich kompa i nie miałem zamaiaru dopuki bym nie kupił sprzętu i softu

Dziwne :?

Jony 
Confident

Wysłany: 2005-08-25, 11:47   

Za włam do ich kompa uważane jest każde z nim połączenie. Ciesz się że dostałeś maila, bo jakbyś czekał to byś nie miał Objawienia - ja czekałem i kiedy mialem softa odpowiedniego w żaden sposób nie szło zdobyć objawienia.

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-08-25, 17:00   

_bolek_ napisał/a:
a jeszcze sobie przypomnialem, najlepiej by bylo by w wersji polskiej pod winde byly komendy takie jak w wersji angielskien no i zeby w wersji pod linuxa byly komenty linuxowe a nie jakies windowsowe (kto o zdrowym rozumie pod linuxem ma zaliasowane delete albo dir - jak ktos ma linuxa to uzywa "ls -la" albo "rm -Rd") no i przydal by sie dostep do konsoli na swoim gatewayu (tak zeby mozna byl oodpalac aplikacje komendami a nie ze za kazdym razwm musze klikac na menu by wybrac odpowiednia, no a jka by do serverow dodac komendy cp i copy to joz by byl luksus (kopiowanie z konsoli do naszego gatewaya albo na odwroz z lini polecen :)

My nie robimy listy zyczen jak ma wygladac Uplink PL tylko robimy liste bledow w lokalizacji tej gry wiec mi tu nie pisz rzeczy typu: chcialbym ze to bylo tak .... Chcesz zeby w konsoli byly komendy w jezyku angielskim - a jezeli graja w to ludzie co o angielskim nie maja zadnego pojecia to jak maja sie z tym uporac ?! Mi tez ciezko bylo sie do tego przystosowac ale jakos dalem rade ...

[ Dodano: Czw Sie 25, 2005 5:09 pm ]
Co do czcionki to przykro mi ale nie da sie nic z tym zrobic. Michal Rainert powiedzial ze ta czcionka jest najlepsza polska czcionka ktora mogli uzyc w tej grze - inne wyglady znacznie gorzej. Przykro mi ale z tym nie da sie nic zrobic ...

ps 
Admin

Wysłany: 2005-08-25, 17:22   

- Takiej badziewnej czcionki to ja nie widzialem od lat.
- Task manager czy jak to sie tam nazwywa w wersji polskiej zachodzi za mapę w rozdzielczosci 640x480 (a w oryginalnej grze nie ma takiego problemu, przed chwilą sprawdzałem). Podobnie w mailach.
- Nie spolszczono wyrazu "neuromancer" a jak już zmieniono konsole to dlaczego to jest dalej nie w naszym języku?
- Voice analyser (analizator głosu) i telefony mówią po angielsku.
- Gra odpalona na Windows 2000 Pro + SP4 nie sprawia mi żadnych problemów, podczas gdy na XP Pro co jakiś czas mi się wyłącza.
- Angielskie nazwiska.
- Plik DATA.DAT nie jest zaredshirtowany.
- Brak kompatybilności z zapisami z angielskiej wersji.
- Nazwy programów po polsku. Trudno cokolwiek odnaleźć...

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-08-25, 17:45   

programmer napisał/a:
Gra odpalona na Windows 2000 Pro + SP4 nie sprawia mi żadnych problemów, podczas gdy na XP Pro co jakiś czas mi się wyłącza.

Odpal Uplink w trybie zgodnosci z Win98
programmer napisał/a:
- Nazwy programów po polsku. Trudno cokolwiek odnaleźć...

Tylko ze graja w to nie tylko ludzie, ktorzy grali w Uplink ENG wiec ....

ps 
Admin

Wysłany: 2005-08-25, 20:21   

iNsEcT napisał/a:
programmer napisał/a:
Gra odpalona na Windows 2000 Pro + SP4 nie sprawia mi żadnych problemów, podczas gdy na XP Pro co jakiś czas mi się wyłącza.

Odpal Uplink w trybie zgodnosci z Win98

Nie chcialo mi sie za bardzo kombinowac... Ale jak tylko odpale XP (teraz siedze na 2000) to sprawdze. Jeszcze zobacze co sie bedzie dzialo pod Win95.

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-08-25, 22:14   

Znalazłem bug :!: A mianowicie jak wyłancza się np.:Łamacz haseł to pokazuje mi się to http://img296.imageshack....220142011az.jpg
ale to się dzieje tylko czasami

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-08-25, 22:58   

Mam dokladnie tak samo, na Uplink ENG tez mi sie takie cos zdarzalo ale rzadziej. Moze to kwestia nowych driverow. Ja mam chyba najnowsze ForceWare i sadze ze to sa jakies problemy z odswiezaniem albo jakis inny problem od strony karty graficznej albo ForceWare.

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-08-27, 14:42   

http://img395.imageshack....beztytuu5fv.jpg
Nikt chyba tego jeszcze nie zauważył bo chyba nikt nie patrzy jak "wita" nas konsola tylko wpisuje polecenia.

Cytat:
Mam dokladnie tak samo, na Uplink ENG tez mi sie takie cos zdarzalo ale rzadziej. Moze to kwestia nowych driverow. Ja mam chyba najnowsze ForceWare i sadze ze to sa jakies problemy z odswiezaniem albo jakis inny problem od strony karty graficznej albo ForceWare.

Mam najnowsze stery do radeona 9600

Dr4goN 
Skilled

Wysłany: 2005-08-30, 09:55   

http://www.omegadrivers.net/ - o tych sterownikach mówisz, Karpiu?

Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-08-30, 14:30   

Nie ja ściągam tylko ze strony producenta http://www.sapphiretech.c...s/downloads.asp po tym jak ściągnołem z jakieś strony niby nowsze stery i jak je zainstalowałem i zrobiłem reset to po nim skończyło się na formacie :evil:

Jery 
Admin

Wysłany: 2005-09-01, 14:53   

Karpiu2822 napisał/a:
Znalazłem bug :!: A mianowicie jak wyłancza się np.:Łamacz haseł to pokazuje mi się to http://img296.imageshack....220142011az.jpg
ale to się dzieje tylko czasami

Według mnie to problem z DirectX .. rysowanie .. może instalacja nowszej wersji pomoże, a jak nie to reinstalka obecnej .. =))

.:: [ !regulamin ] - [Szukaj] - ["Jak?" - FAQ] - [Google] ::.

Skocz do: