Wysłany: 2005-08-23, 18:25 Uplink PL - błędy w polskiej wersji
Założyłem ten temat, by zebrać tutaj wszystkie dane na temat błędów w polskiej lokalizacji Uplinka. Zbierać te dane po to, by mogła wyjść łatka poprawiająca błędy. iNsEcT proponował takie coś, więc jedziemy.
iNsEcT napisał/a:
SZUKAJCIE BLEDOW A NIE TRACICIE CZAS !!!!!! Michal Rainert powiedzial mi, ze Techland wyda patcha jezeli "społeczność zrobi bug report i przetestuje pobieżnie nowego exe'ca" wiec tutaj mozecie sie wykazac, grajcie robcie screeny i zapisujcie tekst w oryginalne a pod spodem jak wg Was ten tekst powinien wygladac. Jezeli znajdziecie juz tego troche to spakujcie screeny i zapisane teksty do mnie na maila insectpl@o2.pl
a wedlug mnie najwiekszym problemem jest czcionka, litery nachodza na siebie, albo sa nieczytrlne tak jak w niektorych przypadkach trudno rozroznic 8 i 9 a niewspomne tu pieknej literce "o" ktora wyglada jak "a" (przynajmniej jak dla mnie), a no i jeszcze dlugosci kolumn podczas przegladania logow (np logow w bankach) gdy jest podana duza suma w logu (np 1200000) to widac tylko czasc cyfr konta a po podmianie czcionki to nawet widac tylko 2, to samo jest w logach na niektorych serverkach ze ucina cyfry. A jesli chodzi o czcionke to mogli by wrzucic ta co jest w dziale download, oczywiscie po dodaniu polskich znakow. Poprawic by mogli tz odbior poczty (i zrobili tak jak w modzie - dodatku SimpleUplink).
Ja mam też ten problem co Neo777 a rozwiązanie jest proste :!: Wystarczy wejść w opcje dżwięku i wyłączyć dziwęki .Po tym zabiegu będziemy mieli wszystkie odgłosy takie jak np.:podczas wybierania numeru a nie będzie tylko muzyczki w tle.
Jade na XP sp2 a po tym zabiegu nie wywala błędów
_________________ Betatester Polish Uplink Mod Niechaj to narodowie wżdy postronny znają, iż Polacy nie gęsi, swego moda mają Aktualna wersja:0.04
a jeszcze sobie przypomnialem, najlepiej by bylo by w wersji polskiej pod winde byly komendy takie jak w wersji angielskien no i zeby w wersji pod linuxa byly komenty linuxowe a nie jakies windowsowe (kto o zdrowym rozumie pod linuxem ma zaliasowane delete albo dir - jak ktos ma linuxa to uzywa "ls -la" albo "rm -Rd") no i przydal by sie dostep do konsoli na swoim gatewayu (tak zeby mozna byl oodpalac aplikacje komendami a nie ze za kazdym razwm musze klikac na menu by wybrac odpowiednia, no a jka by do serverow dodac komendy cp i copy to joz by byl luksus (kopiowanie z konsoli do naszego gatewaya albo na odwroz z lini polecen :)
Dostałem maila od agenta(ten 14 kwietnia)
akurat przygotowłem włam do banku(żeby kolega pożyczył troche gotówki)
po włamaniu i zatarciu śladów dostałem maila że podwyższyło mi się coś(Jak zobaczyłem początek to olałem)
za chwile dostalem maila od ARC że zrobiłem do nich włam(nie robiłem tego :!: ale ich komp stał po drodze do banku)więc ucieszyłem się że bez żadnej roboty dostałem objawienie :D :twisted:
Ale najdziwniejsze jest właśnie to że nie włamałem się do ich kompa i nie miałem zamaiaru dopuki bym nie kupił sprzętu i softu
Dziwne :?
_________________ Betatester Polish Uplink Mod Niechaj to narodowie wżdy postronny znają, iż Polacy nie gęsi, swego moda mają Aktualna wersja:0.04
Za włam do ich kompa uważane jest każde z nim połączenie. Ciesz się że dostałeś maila, bo jakbyś czekał to byś nie miał Objawienia - ja czekałem i kiedy mialem softa odpowiedniego w żaden sposób nie szło zdobyć objawienia.
a jeszcze sobie przypomnialem, najlepiej by bylo by w wersji polskiej pod winde byly komendy takie jak w wersji angielskien no i zeby w wersji pod linuxa byly komenty linuxowe a nie jakies windowsowe (kto o zdrowym rozumie pod linuxem ma zaliasowane delete albo dir - jak ktos ma linuxa to uzywa "ls -la" albo "rm -Rd") no i przydal by sie dostep do konsoli na swoim gatewayu (tak zeby mozna byl oodpalac aplikacje komendami a nie ze za kazdym razwm musze klikac na menu by wybrac odpowiednia, no a jka by do serverow dodac komendy cp i copy to joz by byl luksus (kopiowanie z konsoli do naszego gatewaya albo na odwroz z lini polecen :)
My nie robimy listy zyczen jak ma wygladac Uplink PL tylko robimy liste bledow w lokalizacji tej gry wiec mi tu nie pisz rzeczy typu: chcialbym ze to bylo tak .... Chcesz zeby w konsoli byly komendy w jezyku angielskim - a jezeli graja w to ludzie co o angielskim nie maja zadnego pojecia to jak maja sie z tym uporac ?! Mi tez ciezko bylo sie do tego przystosowac ale jakos dalem rade ...
[ Dodano: Czw Sie 25, 2005 5:09 pm ]
Co do czcionki to przykro mi ale nie da sie nic z tym zrobic. Michal Rainert powiedzial ze ta czcionka jest najlepsza polska czcionka ktora mogli uzyc w tej grze - inne wyglady znacznie gorzej. Przykro mi ale z tym nie da sie nic zrobic ...
- Takiej badziewnej czcionki to ja nie widzialem od lat.
- Task manager czy jak to sie tam nazwywa w wersji polskiej zachodzi za mapę w rozdzielczosci 640x480 (a w oryginalnej grze nie ma takiego problemu, przed chwilą sprawdzałem). Podobnie w mailach.
- Nie spolszczono wyrazu "neuromancer" a jak już zmieniono konsole to dlaczego to jest dalej nie w naszym języku?
- Voice analyser (analizator głosu) i telefony mówią po angielsku.
- Gra odpalona na Windows 2000 Pro + SP4 nie sprawia mi żadnych problemów, podczas gdy na XP Pro co jakiś czas mi się wyłącza.
- Angielskie nazwiska.
- Plik DATA.DAT nie jest zaredshirtowany.
- Brak kompatybilności z zapisami z angielskiej wersji.
- Nazwy programów po polsku. Trudno cokolwiek odnaleźć...
Mam dokladnie tak samo, na Uplink ENG tez mi sie takie cos zdarzalo ale rzadziej. Moze to kwestia nowych driverow. Ja mam chyba najnowsze ForceWare i sadze ze to sa jakies problemy z odswiezaniem albo jakis inny problem od strony karty graficznej albo ForceWare.
Mam dokladnie tak samo, na Uplink ENG tez mi sie takie cos zdarzalo ale rzadziej. Moze to kwestia nowych driverow. Ja mam chyba najnowsze ForceWare i sadze ze to sa jakies problemy z odswiezaniem albo jakis inny problem od strony karty graficznej albo ForceWare.
Nie ja ściągam tylko ze strony producenta http://www.sapphiretech.c...s/downloads.asp po tym jak ściągnołem z jakieś strony niby nowsze stery i jak je zainstalowałem i zrobiłem reset to po nim skończyło się na formacie :evil:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum