Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Banki - ISTOTNE INFORMACJE!!!
dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-04-19, 11:08   

jery coś tu nie gra klijentka:
a post jest z:
PostWysłany: 10-03-2005, 10:53
Jakiś bug?
Poza tym postów 0 ?

[Update by Jery @ 28.04.2005, 19:39]:
PS. Już poprawiłem ...
PS2. Nie uważasz że powinieneś to napisać w dziale, w którym rozmawia się o sprawach dotyczących funkcjonowania forum? Istnieje taki!

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
kev 
Registered

Wysłany: 2005-04-26, 10:09   

Tiaaa i mam problema =P a właściwie pytanie - czy kiedy włamuję się do banku, łamię wszystkie zabezpieczenia itd, czy mogę na swoje konto robić transfer? Wiem że można bo tak robię, ale dosłownie zaraz po wylogowaniu - koniec gry - bank do mnie dotarł. Trochę zwałka bo trasę dałem przez serwery banków, social database, i kryminalną bazę danych. Jeśli tak szybko dotarli do mnie ( nie pomogły zabezpieczenia - autodestrukcja i detektor ruchu - z braku czasu) a na wymazanie rejestru zwyczajnie nie miałem czasu, to jest to możliwe? Dosłownie 5 sekund po wylogowaniu - END =P
I jeszcze jedno pytanie - jest mowa o wirosie do rozwalenia komputera - skąd go wytrzasnąć? W "BS Hacker" można było ściągnąć trojana z serwera hm "bazy" a tutaj?

Miało być ostatnie oytanie ale będzie jeszcze jedno =P moja oficjalna ranga - najwyższa. - miejsce na liście 1 itd. ale nieoficjalna - sociopatic =P można to jakoś hm zmienić? =P

dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-04-26, 10:48   

Musisz wywalić (wyczyścić) logi w:
1 banku z którego robisz przelew(po przelewe)
2 w banku do którego robisz przelew
3 w NIC.
( masz na to pare minut chyba 2 )

Malkavian 
Beginner

Wysłany: 2005-08-24, 10:13   

Witam wszystkich. Ja mam natomiast taki problem z bankami. Jestem podczas wykonywania misji na poziomie "Nasz szacowny kolega chce dokonac darowizny". No więc tak, włamuje się do danego banku, na konto. Wykonuje przelew na konto podane w treści misji. Kasuje wszystkie logi. wszystko ładnie, ok, ale jak juz wysyłam maila, ze zadanie wykonana, to mi odpisują, że przelew nie dokonany. Nawet jeżeli poczekam dłuższy czas. Po wejsciu na konto goscia, na ktorym robiłem przelew, wszystko jest ok, pieniażki doszły. O co chodzi?? A druga sprawa to taka, iż chce zrobić przelew na własne konto, wychodzi mi monit z treścia, że bład podczas transakcji, problem zgłos do admina. :shock:

Jony 
Confident

Wysłany: 2005-08-24, 10:51   

Maila musisz wysłać przed usunięciem logów. To załatwi sprawę.

Malkavian 
Beginner

Wysłany: 2005-08-24, 11:20   

Ale przecież nawet w zadaniu pisze, zeby zniszczyc wszystkie slady. a log na koncie do ktorego przesyłam zostawiałem, i to samo.

Jednak już działa, nie usunąłem żadnego loga (oprócz oczywiście w InterNIC'u). Hmmm.... na moje oko mamy tu małego bug'a :P

Jony 
Confident

Wysłany: 2005-08-24, 12:03   

Nie no logi musisz usunąć ale dopiero po wysłaniu maila. 8)

_bolek_ 
Confident

Wysłany: 2005-08-24, 19:01   

a jesli chodzi o przelewanie kasy na wlasne konto, to jest taki fajny myk ale niestety troszke smiecimy w uplinku, lecz sposob jest niezawodny:
1. wiadomo zdobywamy glos admina :D
2. przed zalogowaniem sie do banku jako admin tworzymy sobie wlasne konto (oczywiscie w banku w ktorym chcemy zrobic wlam)
3. nastepnie hakujemy bank i przegladamy konta (jak ktos jest ciemny to powiem ze musi obejsc monitor i proxy) i sprawdzamy na ktorym koncie badz kontach jest najwiecej kasy
4. potem oczywiscie przelewamy sobie kaze na swoje konto w tym banku i kasujemy wszyskie logi ze shakowanego konta na temat togoz przelewu
5. logujemy sie na swoje konto i robimy przelew go banku uplinka i oczywiscie kasujemy informacje ze swojego konta w tym banku o przelewie
6. na koniec logujemy sie ponownie jako admin i kasujemy wszystkie logi niezalerznie czy dotycza nas czy nie
7. jak ktos jest sprytny to pewnie laczyl sie przez: test mashine, interNIC i server studencki i czyscie tam logi

PS: jesli zrobicie inaczej to musicie robic dwa wlamy na server do ktorego przelewaciew kaze i z ktorego przelewacie kase, a jak zrobicie tak jak ja wlacznie z pkt 7 (odnoscie polaczenia sie z tymi 3 maszynami to gwarantuje ze chcbyscie wlaczyli szybkie mijanie czasu to nawet po uplywie >6 miesiecy was niezlapia - wiem bo sprawdzalem przelalem tak sporo kasy ok. 6mln.

enzo006 
Intermediate

Wysłany: 2005-08-25, 18:13   

OK tak można zrobić, ale ty opisujesz sposób jak już sie ma super maszyne i full soft.

Spróbuj to zrobić z wyłączeniem proxy i procem 60Ghz (bez analizatora głosu i obejść)

Gwarantuje ci że szybko zakończysz karierę.
Ja wielkrotnie próbowałem i jeśli nie wyczyścisz wszystkich śladów na InterNIC-u i w banku gdzie robiłeś przelewy to masz tylko Black Screena.

Mi się to kilka razy udało ale 120sec to cholernie malo na zarabianie dużo kasy bez potrzebnego softu i sprzętu.

_bolek_ 
Confident

Wysłany: 2005-08-27, 13:58   

no fakt, zgadza sie, a jesli chodzi o usuniecie logow to bez analizatora i deszyfratora to niam mowy o wlamie, choc bys mial tylko wylaczanie proxy to nic ci to nieda, bo zeby niebylo zadnych sladow przewiniecia to musizs usunac logi z konoli admina bo inaczej nawet po tych 120s to sie zlapia, mimo ze na internic usunoles logi :D Mozesz mi wiezyc, kiedys sie tak polakomilem na kaske i skonczylo sie black screenem (cos ala blue screen w windows :D)

Skocz do: