Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

Przesunięty przez: ReiLord
2006-11-27, 18:52
TEMAT: instalacja gatewaya w wersji polskiej
123tomek 
Novice

Wysłany: 2005-09-03, 18:33   instalacja gatewaya w wersji polskiej

Jak odpalic nowego gatewaya w polskiej wersji. Sciagnalem zipa i rozpakowalem wg opisu i nie dziala. Sprobowalem tez wkleic opis nowej bramy do pliku gatewaysdef.txt na koniec ale tez nie chwyta. Jak zastapilem jakas inna brame (alpha) to sie w gierce pomieszaly obrazki bram :( tzn. opisy sa wg nowej bramy ale grafiki ze starej - to samo w podgladzie posiadanej bramy zmienilo mi grafike na inna.

[ Dodano: 2005-09-03, 20:27 ]
Ok juz wiem. W pliku opisu bram usunalem jeden gateway i w jego miejsce wkleilem dane nowego oraz trzeba zamienic nazwy plikow graficznych nowej bramy na te z usunietego. Dziala.

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
Karpiu2822 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-09-04, 09:56   

Człowieku jesteś wielki miałem problem z zainstalowaniem nowej bramy :oops:

123tomek 
Novice

Wysłany: 2005-09-04, 22:53   

Wielki powiadasz, przesada? Gram z tydzien ale tak mnie wciagnelo ze zona sie juz prawie spakowala ;).

[ Dodano: 2005-09-05, 00:18 ]
Jeszcze sie pobawilem i zauwazylem jeszcze inny sposob. Bo wczesniej zanim gatewaya chcialem instalowac to mialem juz pliki data.dat i graphics.dat rozpakowane rarem i po wrzuceniu nowej bramy (pliki sie skopiowaly tam gdzie trzeba) program jej nie widzial.

Teraz przywrocilem z kopi pliki oryginalne graphics.data i data.dat i nic z nimi nie robilem a wkopiowalem te katalogi i pliki z nowej bramy tak ze powsataly katalogi data i graphics z danymi zawierajacymi tylko dane o nowej bramie (reszta danych o oryginalnych bramach jest w plikach .dat) i po uruchomieniu pojawila sie ta dodatkowa brama i dziala ok.
Mi jedynie cos mi sie z cenami skaszanilo bo ujemne sie zrobily ale to dlatego ze save jest robiony na gatewayu robionym tym poprzednim sposobem, a jak sprawdzilem na nowym koncie to jest ok.

Swoja droga to jeszcze musze potestowac czy gra musi miec te pliki dat nierozpakowane czy moga byc rozpakowane jako katalogi ale niemodyfikowane. Ale to juz kiedys przy okazji.
Pozdrawiam
Tomek

Skocz do: