Wysłany: 2004-02-15, 11:38 Eleganckie wizyty w LANach
Czy nie wiecie jak wejść do serwera niezauważonym po przejściu sieci? Łącze się z serwem i momentalnie zaczyna namierzanie, a po chwili nawet, gdy mnie nie dojdzie (do końca namiaru pozostaje kilkaset sekund) przerywa połączenie.. Na pewno da się to zrobić w jakiś elegancki sposób, żeby nikt nie widział i nie słyszał. Robię swoją pierwsza misję z siecią i nie orientuje się zbytnio. Proszę o pomoc.
Zadanie polega na zniszczeniu danych na serwerze który jest podłączony do LANu. Loguje się do tego LANu i przechodze go, ale gdy łamię hasło na MAIN SERWER w tym LANie kolega administrator orientuje sie, jestem intruzem i po kilku sekundach zamyka połączenie. Czy istnieje sposób żeby nie zwrócić uwagi administratora albo przynajmnie żeby na siłę utrzymać aktywne połączenie?
[Ja]--(1)-->[LAN]---(2)---->[MAIN SERWER]
(1) oczywiście nie łacze się bezpośrednio
(2) w tym miejscu zaczyna się pościg i za chwile admin Main Serwera odcina połączenie
Hehe. Wlasnie sobie przypomnialem Ze Użyłem LANforce'a. le więcej tego błędu nie zrobię. Już go nawet usunąłem z mojego dysku. Ale wtedy to byly experymenty i na szczęście bezpośredni przed tym zadaniem zrobiłem kopię pliku z kintem. Strzeżonego pan Bóg strzeże.
_________________ Krzyknęli "Zniszczenie" i spuścili ze smyczy Psy Wojny
podlaczylem sie do innego tematu o LAN'ach, ale tutaj moge napisac, ze jak Main Srv jest guarded by 3 locki to z nimi nie moge sie polaczyc. Wiec jeden z tych zamkow (za innym lockiem, isolation bridge i modemem) lamie lan_forcem via modem i szybko sie rozlaczam. Potem wchodze normalnie do systemu, lamie inne 2 locki (za innymi lockami i za auth serverami), ale tez lan_forcem - a potem po rozlaczeniu i zczyszceniu logow w Internic'u wchodze juz i loguje sie do Main Srv'a - po paru sek (cd usr ; delete) rozlacza mnie, ale nie lapie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum