Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

Przesunięty przez: ReiLord
2006-11-04, 12:31
TEMAT: Eleganckie wizyty w LANach
Grota
Beginner

Wysłany: 2004-02-15, 11:38   Eleganckie wizyty w LANach

Czy nie wiecie jak wejść do serwera niezauważonym po przejściu sieci? Łącze się z serwem i momentalnie zaczyna namierzanie, a po chwili nawet, gdy mnie nie dojdzie (do końca namiaru pozostaje kilkaset sekund) przerywa połączenie.. Na pewno da się to zrobić w jakiś elegancki sposób, żeby nikt nie widział i nie słyszał. Robię swoją pierwsza misję z siecią i nie orientuje się zbytnio. Proszę o pomoc.

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2004-02-15, 14:54   

chodzi ci o LANy ?! Ludzie konkretniej piszcie posty zeby wiadomo bylo o co chodzi !!!

Grota
Beginner

Wysłany: 2004-02-16, 08:23   

Zadanie polega na zniszczeniu danych na serwerze który jest podłączony do LANu. Loguje się do tego LANu i przechodze go, ale gdy łamię hasło na MAIN SERWER w tym LANie kolega administrator orientuje sie, jestem intruzem i po kilku sekundach zamyka połączenie. Czy istnieje sposób żeby nie zwrócić uwagi administratora albo przynajmnie żeby na siłę utrzymać aktywne połączenie?

[Ja]--(1)-->[LAN]---(2)---->[MAIN SERWER]

(1) oczywiście nie łacze się bezpośrednio
(2) w tym miejscu zaczyna się pościg i za chwile admin Main Serwera odcina połączenie

Dale 
Mod

Wysłany: 2004-02-16, 17:33   

A nie namierzył cie? Ja mam ten sam problem ale mnie skubany odcioł i po pewnym czasie...NIESPODZIANKA...black screen :(

newx
Intermediate

Wysłany: 2004-02-16, 19:31   

Rozumiem, że nie używałeś LAN-Force'a i przed rozpoczęciem włamu założyłeś bypassy...

To namierzanie jak dobrze pamiętam jest nieuniknione. Musisz po prostu połączyć się przez wiele kompów, a dopiero potem do LANa. Zyskasz na czasie.

Dale 
Mod

Wysłany: 2004-02-16, 20:50   

Hehe. Wlasnie sobie przypomnialem Ze Użyłem LANforce'a. le więcej tego błędu nie zrobię. Już go nawet usunąłem z mojego dysku. Ale wtedy to byly experymenty i na szczęście bezpośredni przed tym zadaniem zrobiłem kopię pliku z kintem. Strzeżonego pan Bóg strzeże.

szymonunion 
Intermediate

Wysłany: 2005-08-29, 09:19   

Witam,

podlaczylem sie do innego tematu o LAN'ach, ale tutaj moge napisac, ze jak Main Srv jest guarded by 3 locki to z nimi nie moge sie polaczyc. Wiec jeden z tych zamkow (za innym lockiem, isolation bridge i modemem) lamie lan_forcem via modem i szybko sie rozlaczam. Potem wchodze normalnie do systemu, lamie inne 2 locki (za innymi lockami i za auth serverami), ale tez lan_forcem - a potem po rozlaczeniu i zczyszceniu logow w Internic'u wchodze juz i loguje sie do Main Srv'a - po paru sek (cd usr ; delete) rozlacza mnie, ale nie lapie.

Pozdrawiam,

P.S. Po hacknieciu Auth Srv trzeba spoofowac go ?

Skocz do: