Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

Przesunięty przez: ReiLord
2006-11-04, 12:35
TEMAT: Kawał chama z tego LAN'a!!
MG_Peter 
Confident

Wysłany: 2005-03-14, 07:58   

a ja mam inny problem....

Lan ARC (misja specjalna Arunmoru). Podłączyłem się do kolejnego huba. I od niego mam 4 "odnogi". 3 to acces terminale, a 1 to authentification server. Kiedy klikam na serwer do otwarcia locków - trzy kompy podświetlają mi sie jako valid subnet. Wiem co to znaczy - trzeba się podłączyć z danego kompa do Authentification Server, ale jak to zrobic?

Lan Spoof - najnowsza wersja. Włamuję sie do każdego z acces terminali - na każdym z nich używam lan spoof (żeby oszukac system, że jestem jego częścią) - wyświetla się, że "System Spoofed". No to próbuję podłączyś się do Authentification Server - biała kropokowana linia połączenia sie nie pojawia ;| Co robic?

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
TommyTree
Confident

Wysłany: 2005-03-14, 09:36   

musisz włamać się na serwer[złamać hasło] i potem użyć lan spoofa na tym shakowanym serwerze. potem przechodzisz do następnego, włamujesz się spoofujesz, i do ostatniego włamujesz się, spoofujesz i dopiero idziesz do authetication servera

ghost 
Beginner

Wysłany: 2005-05-02, 14:24   

To czy ktoś w końcu wie co to LAN spoof? Ja wiem do czego jest potrzebny w paru wypadkach. Jak w sieci jest komp przez który musisz przejść ale ja na niego klikniesz na kompach obok pisze valid subnet. Wtedy na jednego znich dajesz spoofa i już da się przejśc dalej.

2. Mam zadanie z włamem do LAN ale NIGDZIE nie ma file serwrera. jest tylko wireles cośtam i to chyba łaczy się z serwrm ale skąd mam znać częstotliwośc?

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2005-05-05, 16:47   

na terminalach czasami sa podane te czestotliwosci, nie moge Ci powiedziec dokladnie bo nie gralem w Uplinka pare miesiecy a LANa w tejrze grze nie widzialem jeszcze dluzej :P

Papi 
Intermediate

Wysłany: 2005-06-02, 14:26   

LAN Probe - Gdy użyjesz LAN Probe na jakimś elemencie LAN w LAN_View pokaże on typ elementu i połączenia jakie do niego prowadzą.

Szczegóły:
(wersja: v1.0) (koszt: 15000) (rozmiar:3 GB)
(wersja: v2.0) (koszt: 20000) (rozmiar:3 GB)
(wersja: v3.0) (koszt: 30000) (rozmiar:4 GB)

LAN Spoof - Wmawia Subnetowi, że jesteś użytkownikiem LAN.

Szczegóły:
(wersja: v1.0) (koszt: 20000) (rozmiar:2 GB)
(wersja: v2.0) (koszt: 30000) (rozmiar:3 GB)
(wersja: v3.0) (koszt: 45000) (rozmiar:5 GB)

LAN Force - Natychmiastowo dezaktywuje wybrany Lock w sieci LAN. Spowoduje to rozpoczęcie namierzania!

Szczegóły:
(wersja: v1.0) (koszt: 15000) (rozmiar:2 GB)
(wersja: v2.0) (koszt: 20000) (rozmiar:3 GB)
(wersja: v3.0) (koszt: 25000) (rozmiar:4 GB)

LAN Scan - Pokazuje wszystkie elementy LAN, do których jesteś w stanie się teraz dostać.

Szczegóły:
(wersja: v1.0) (koszt: 10000) (rozmiar:2 GB)
(wersja: v2.0) (koszt: 15000) (rozmiar:2 GB)
(wersja: v3.0) (koszt: 25000) (rozmiar:2 GB)

Wszystkie w/w programy (opisy) zostały zaczerpnięte z sieci ogólnodostępnej. Nie pamiętam skąd je mam bo wydrukowałem je ponad rok temu. Autorowi dziękuję. Dzięki jego pomocy nauczyłem się grać.

katusza 
Novice

Wysłany: 2005-09-03, 00:55   

Czytałem dość uważnie (ale chyba nie do końca) wasze posty, ale i tak dalej mam problem z LAN. Mam najlepszy sprzęt i oprogramowanie dostępne w grze. Zamieszczam tu parę obrazków:

LAN
Pierwsze zabezpieczenie
Drugie zabezpieczenie
Trzecie zabezpieczenie

Co trzeba zrobić z zabezpieczeniem na samym końcu? Byłbym bardzo wdzięczny za małą pomoc.

franz80 
Beginner

Wysłany: 2005-09-20, 11:03   

Przeskanuj jeszcze raz lana, uzyj sondy na zabezpieczeniach 1,2,3 jak widze juz chyba zlamanych przez kontrolery i mostek. kazde z zabezpieczen ktore strzeze glowny komputer musi miec swoj kontroler. znajdz te kontrolery teraz skanerem lub sonda. Przesaduj tez zabezpieczenia strzezace glowny komputer moze wtedy znajdziesz te kontrolery.

browaruu 
Beginner

Wysłany: 2005-10-12, 20:59   

łeeeeeee ja też tak chceeeeee.... jak sie domyslacie mam problem :)) kiedys dawno temu gralem w uplinka bardzo sie zajarałem... teraz wróciłem jeszcze bardziej zapalony... pamietam ze sie dawno temu spotkałem z lanem, miałem cały software itp... ale teraz gdy wróciłem... natrafilem na te misje arunmoru... i nie wiem skąd wziąć software... ręce sie załamują... w tym serwisie nie mają nic związanego z LANem... czy to bug czy co?! ani lan probe ani spoof ani hub... NIC!!! a kiedys to mialem to myslalem teraz ze to tam mozna kupic... ale tam tego poprostu nie ma :(:(:( czy jakiegos pacza musze miec... widzialem ze mozna sobie samemu lana zrobic ale to nie o to chyba chodzi :/ HLP!!!!

Dale 
Mod

Wysłany: 2005-10-13, 09:06   

@ Browaruu

Po pierwsze i najwazniejsze:

NIE DUPLIKUJ POSTOW :!:

Po drugie:

Sprzet do lanow kupuje sie na serwerze Uplinka. Jesli go tam nie ma to jakis blad. Sprobuj wlaczyc gre jeszcze raz a jak nie to chyba tylko new user. Chyba tez tak kiedys mialem ale sie samo naprawilo

Mortus 
Novice

Wysłany: 2007-02-07, 21:59   

zara właże na uplinka i ide szukać jakieiś misj z lanem :)

robert664 
Registered

Wysłany: 2007-03-06, 23:00   

A jak lacze sie z glownym serwerem to musz zlamac halo i pozniej mam miec glos admina. Z kad mam wziasc ten glos??

Anubis 
Registered

Wysłany: 2007-03-21, 17:26   

Heh, mam problem :P nawet 2. 1 to nie wiem czy jeszcze to ktos przeczyta i mi odpowie:D a drugi to zwiazany z lanem:

Misja wiadomo jaka, i trzeba skopiowac pliki... ale problem jest w tym ze zacialem sie w martwym punkcie i juz nie wiem czy to wynika z mojej niewiedzy czy z jakiegos bledu ale nic nie jestem w stanie zrobic :P mam najszybszy sprzet, najnowsze oprogramowanie, przejechalem cala siec oszustem i sonda i nie moge sie juz nigdzie dostac... nie ma linkow do kolejnych terminali, jedynie jak zaznacze jeden z komputerow zabezpieczajacych pokazuje sie zolta ramka z ktora nic sie nie da zrobic:P nie wiem czy to jest wazne ale link jest TU

Poza tym nic... wrzuce plik .usr jakby ktos chcial pogrzebac na zywo (wersja PL 1.3) chodzi o siec LAN ARC oczywiscie ;> jak dojdziecie do jakis wnioskow to czekam na odp:P

Link do pliku:
haslo: uplink http://sharefiles.us/download/3HrWPRP0HS

ps 
Admin

Wysłany: 2007-03-21, 20:43   

Wiec musisz znalezc albo terminal z numerem modemu, albo jakis nadajnik radiowy, aby dostać się w tamtą część LAN'a. Swoją drogą - moze się mylę (dawno nie grałem), ale ten komputer który wywołuje podświetlenie zapewne sluzy do otworzenia tamtego zabezpieczenia, wiec polecam je odblokowac.

Belial 
Beginner

Wysłany: 2009-04-25, 22:58   

dzisiaj pierwszy raz mialem przyjemnosc (?) wlamu na LAN :) obczailem dzieki temu forum co i jak, ale natknalem sie na problem, nad ktorym siedze od 2h ;/

problem wyglada tak, ze widze iz sa w sieci jeszcze inne komputery, ale nie mam sie jak do nich dostac... "gorna" czesc lanu jest cala odkryta i polaczona, rowniez nie ma zadnych polaczen, natomiast tutaj pod polaczeniu z serwerem autentykacji podswietla sie jakis niewidzialny element :) podejrzewam ze z tego miejsca COS powinienem robic, ale nie bardzo wiem co... nie moge na ten obszar niewidzialny zarzucic ani lan probe, ani lan spoof. moze ktos z was ma jakas rade?

PS. po to skonczylem systemy i sieci komputerowe, aby teraz robic wlamy w uplinku :D:D:D o ironio :)
Ostatnio zmieniony przez Belial 2009-04-25, 23:08, w całości zmieniany 1 raz  

ps 
Admin

Wysłany: 2009-04-27, 22:05   

Ogolnie najperawdopodobniej musisz znaelzc numer telefonu do modemu ktorym polaczysz sie do tej czesci sieci ktora odbepizeczasz tym auth serverem.

Cytat:
PS. po to skonczylem systemy i sieci komputerowe, aby teraz robic wlamy w uplinku :D:D:D o ironio :)
Na pewno bardzo sie "normalna" wiedza przydaje w łuplinku :P

Belial 
Beginner

Wysłany: 2009-04-28, 02:05   

no na jednym z terminali znalazlem numer telefonu... ale jak mam sie polaczyc? nigdzie w sieci nie ma czegos takiego jak modem itd, na terminalach nie moge nic robic. teraz sprawdzilem innego lan'a i jest ten sam problem - dochodze do lock'a ktory jest kontrolowany przez maszyne do ktorej nie mam dostepu i ktorej nie widze (tylko zolta ramka sie pojawia obok siec po kliknieciu na lock)... jakis pomysl? :)

prog napisał/a:
Na pewno bardzo sie "normalna" wiedza przydaje w łuplinku :P

przynajmniej sie czesto usmiecham pod nosem jak widze jaka wizje sieci i przelamywania zabezpieczen tworzyli tworcy gier :D

pozdrawiam!

EDIT: teraz doczytalem o IP Lookup... :)
Ostatnio zmieniony przez Belial 2009-04-28, 02:12, w całości zmieniany 5 razy  

Skocz do: