Wysłany: 2005-12-17, 23:44 Uplink ma nie fajny font
A więc poprzednio grałem w Street Hacker'a, i nawet fajna gra ale jak się nierozumie nic z tutoriala to trochę ciężko grać :] więc teraz se gram w UpLink bo jest PL.
UpLink to super gra, prawie wszystko jest fajne, zmienił bym tylko pare rzeczy a jedną z nich jest font.
FONT W TEJ GRZE PSUJE CAŁĄ ROZGRYWKE !!!! font po prostu zlewa ze sobą literki, dodadkowo trzeba się przypatrzeć by zobaczyć czy jest napisane "a' czy "o" :/ :/ :/
CZY ISTNIEJE JAKIŚ SPOSÓB BY ZMIENIĆ W TEJ GRZE FONT???
posowałby mi karzdy font bardziej przejrzysty niż orginalny, możę być Tachoma albo Aral, cokolwiek....
PS. sory za błędy, jestem podirytowany męczeniem się z odczytywaniem napisów w grze.
Problem juz byl omawiany na forum. Dajesz start->uruchom wpisujesz fonts, szukasz fontu powiedzmy Tahoma, kopiujesz go na pulpit. Nastepnie otwierasz folder z gra, zmieniasz nazwe pliku "fonts.dat" na "fonts.zip" i rozpakowujesz go. Zastepujesz plik dungeon.ttf czy jakos tak przez tahoma.ttf co go masz na pulpicie a nastepnie pakujesz folder na nowo do ZIPa, ale bez kompresji, bo czasami jak ja wlaczysz to sie cuda dzieja. Zmieniasz nazwe twojego nowego zipa na fonts.dat i dajesz tam gdzie byl oryginalny plik.
Polecam zrobic kopie zapasowa pliku fonts.dat na wypadek jakby cos zle poszlo zebys mogl dalej grac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum