JAK ZDOBYC PROBKE GLOSU ADMINISTRATORA ?
- w InterNIC znajdujesz Public Server danej firmy. Laczysz sie z nim bezposrednio (bez call-bouncingu) i tam masz podane dane administrator. Klikasz plusik obok numeru jego telefonu przez co dodajesz go do swojej listy linkow. Rozlaczasz sie z tym serwerem i dwonisz do kolesia, przez klikniecie na odpowiedni link z wlasnego zbioru. Natychmiast po tym wlaczasz wczesniej zakupionego Voice Analysera i czekasz, az ten wyswietli taki napis "Playback ready". Teraz mozesz sie rozlaczyc i cieszyc sie z tego, iz zdobyles porzadana probke glosu.
CZY LOGI NALEZY USUWAC NA SERWERZE, NA KTORY SIE WLAMUJE CZY NA InterNIC'u?
- Sadze, ze nie trzeba czyscic na serwerze docelowym, ale jak masz czas to dla frajdy mozesz to zrobic, aczkolwiek nie jest to konieczne. Inaczej jest z InterNIC'iem, jezeli zaczynasz od niego Call bouncing, a tak jest najlpiej, to jest on twoja ostatnia deska ratunku, bowiem admin idac po kolejnych logach dojdzie do InterNICa, i jezeli usunales na nim logi to jestes bezpieczny jezeli NIE to przykro mi, bo pozostaje Ci zaczac gre od nowa
JAK ZROBIC WLASNEGO GATEWAYa, LANa ?
- Do zrobienia wlasnego gateway'a polecam uzyc programu Gateway Maker natomiast LANa latwo zrobic Uplink LAN Creator'em
JAK ZAINSTALOWAC DODATKOWEGO GATEWAYa ?
- Sciagnie achriwum otwierasz jakims programem do tego przeznaczony (np. WinRAR, WinZIP), odszukujesz w tym archiwum dwa katalogi: data i graphics, zaznaczasz i rozpakowujesz je do katalogu, w ktorym masz zainstalowanego Uplinka
JAK ZAINSTALOWAC DODATKOWEGO LANa ?
- Sciagniete archiwum owierasz jak poprzednio WinRARem badz jakims innym archiwizerem, odszukujesz katalog data i rozpakowujesz go do katalogu Uplinka. Jezeli jednak mimo to LANa nie widac w grze sprawdz czy skopiowany plik ma rozszerzenie *.txt, czy nie ma spacji w jego nazwie oraz czy znajduje sie w katalogu .\data\lans
JAK ZAINSTALOWAC DODATKOWEGO SKINa ?
- Sciagniete archiwum otwierasz jakims archiwizerem (np. WinZIPem), tam powinienes znalesc katalog, ktory ma podobna nazwe jak nazwa skina (:DDDD) i zawiera duzo plikow z rozszerzeniem *.tif. Katalog ten kopiujesz do katalogu Uplinka. Uruchamiasz gre i z glownego menu wybierasz "Options", a pozniej "THEME" (druga ikonka od prawej, taka z literka "A"). Po prawej stronie widzisz liste dostepnych skorek. Wybierasz jakas i klikasz przycisk "Apply" znajdujacy sie pod lista - okienko podgladu powinno ulec zmianie.
Motion Sensor wykrywa obecność osób trzecich (niechcianych) przy twoim Gateway'u czyli w tym wypadku wykrywa FBI, które chce przerwać twoją kariere hackera
- Czy jest mi on niezbędny :?:
Nie. Posiadanie go nie jest koniecznością. Jeśli jesteś pewien tego co robisz lub jesteś hardcore'owcem to możesz się obejść bez niego
- Jak poznam że ktoś grzebie przy moim Gateway'u :?:
Możesz to zrobić telepatycznie (u ponad 99,9% istot we wszechświecie niemożliwe) lub obserwując światełko na Motion Sensor. Gdy zmieni kolor z zielonego (wszystko OK) na czerwony znaczy że ktoś jest w pobliżu.
- Co zrobić gdy ktoś grzebie przy moim Gateway'u :?:
Wtedy należy odpalić program Gateway SelfDestruct ale o nim za chwile.
- Czy musze mieć ciągle włączony Motion Sensor :?:
Nie. Ale pamiętaj że wyłączony nie ostrzeże cię przed zagrożeniem wię musisz się liczyć z tym że jesli poszlo coś nie tak to możesz zobaczyć "blackscreen"
Gateway SelfDestruct
- Do czego służy Gateway SelfDestruct :?:
Służy on do autodestrukcji twojego Gateway'a w chwili gdy jest on zagrożony.
- Przez co mój Gateway moze być zagrożony :?:
Ehh... Pisałem już raz ale powtórze. Przez FBI które może chcieć zakończyć twoją kariere hakera
- Skąd mam wiedzieć kiedy wysadzić mojego Gateway'a :?:
Gdy lampka kontrolna przy Motion Sensor zmieni kolor z zielonego na czerwony
- Czy musze kupować Motion Sensor aby wszystko działało poprawnie :?:
Jeśli nie chcesz być zmuszonym do niszczenia "na czuja" to tak. Po wyjaśnienie patrz wyrzej.
- Czy gdy zniszcze Gateway'a będe musiał zacząć grę od początku :?:
Nie. Po prostu w ten sposób stracisz wszystko to co miałeś na Gateway'u z nim włącznie czyli procesory, modem, dyski (oraz programy i pliki na nich się znajdujące :!: ), cały sprzęt zabezpieczający oraz Gateway'a.
- To co ja mam potem zrobić :?:
Musisz kupić nowego Gateway'a, procki, modem, dyski i ew. zabezpieczenie, oraz wszystkie potrzebne ci programy.
- Czy nie ma żadnego sposobu żeby zachować programy :?:
Jest. Wystarczy że za wczasu pokopiujesz wszystkie na jakiś serwer w grze, którego potem nie zniszczysz :D
- A skąd mam wziąść kase żeby wszystko odkupić :?:
Naqjlepiej z twojego konta bankowego lub jeśli masz taką możliwość to z czyjegoś :D Jeśli nie możesz wykonać niczego z powyższych musisz robić niskoplatne misje i się powoli wspinać z powrotem na szczyty.
- A czemu właściwie Gateway SelfDestruct jest w stanie mnie uratować przed FBI :?:
Bo niszcząc twojego Gateway'a niszczysz wszystkie dowody twojej działalności.
- Gdzie odpalić Gateway SelfDestruct :?:
Znajduje się on tam gdzie wszystkie programy w dziale Security
_________________ Krzyknęli "Zniszczenie" i spuścili ze smyczy Psy Wojny
Możesz to zrobić telepatycznie (u ponad 99,9% istot we wszechświecie niemożliwe) lub obserwując światełko na Motion Sensor. Gdy zmieni kolor z zielonego (wszystko OK) na czerwony znaczy że ktoś jest w pobliżu.
Jeszcze dodam że jak zmieni się na żółty to NIE PANIKOWAĆ ponieważ to nie F.B.I. tylko dostawcy nowego sprzętu do bramy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum