Z tego co mi wiadomo to wystarczy tylko na tym zmienić który był pierwszy w twoim łańcuchu. U mnie jest to zawsze InterNIC (bezpieczeństwo). Ale nie wiem bo zanim dostałem maila o tym czy wykonałem czy nie dostałem Black Screena bo experymentowałem z LaN'ami. Podłe one są :)
_________________ Krzyknęli "Zniszczenie" i spuścili ze smyczy Psy Wojny
Żeby misja się udała, to musisz się połączyć przez 3-4 kompy, aby do złapania Cię było około 25 sekund. Najlepiej, aby pierwszym kompem był InterNIC, a potem 2-3 dowolne. Na końcu ten, do którego chcesz się wbić. Gdy zrobisz to, co masz zrobić, to wejdź na InterNIC. Tam zmień log z bouncem - zamiast twojego IP wpisz IP kompa tego gościa, którego wrabiasz. Potem usuń log z adminem, ten z przyjęciem hasła. I tyle. Idź do newsów. Odczekaj z 24h, aż będzie news ze złapaniem tego gościa, którego wrobiłeś. Potem szybciutko odpisz pracodawcy i tyle. Koniec opowiadania :lol:
nie wiem jak wy ale 25 sek. to dle mnie za mało zeby zrobic te misje
ale nie o tym
mam sposob zeby wykonac misje z wrobieniem usera w "bank fraud"
otoz ja jak wchodze do banku to zakładam bypasy na monitori na proxy i wtedy moge siedziec do woli admin "spi"
wiec lacze sie z bankiem przez cztery serwery tylko przez te co maja w nazwie "Machine" pierwszy oczywiscie "INTERNIC" a ostatni bank
jak juz jestem na koncie admina to wchodze do kont userów i naciskam
"COMMIT" wtedy powtaje log "change record 1#" czy sos takiego
potem wyłączam bypas z monitora i czekam chwilke az zaczna mnie namiezac (trzymaj palec na Disconnect) jak uslyszysz znajomy dzwiek z TRace tracer-a to sie rozlaczam
potem wchodze na INternic i modyfikuje log ten z dnia i godz gdzie sie wlamalem do banku poprzes wpisenia IP goscia ktorego wrabiam zamiast mojego.
usuwam wszystkie pozostałe i czytam w wiadomosciach jak ktos sie wlamał do banku a nastepny news jest ze zlapali delikwenta
opowiedz do pracodwacy i zgasrniasz forse.
troszke sie nad tym meczylem ale z pomoca tego forum jestem coraz dalej zycze wam tego samego . :) :D :lol:
Ostatnio zmieniony przez makaron 2004-02-26, 15:51, w całości zmieniany 1 raz
ale nie moge wykonac misji z wrobieniem goscia w destruction data
robie wlam usuwam pliki *.data tak jak w zleceniu potem wchodze na internic zmieniam logi i nic nawet nie pisza o tym w wiadomosciach
zato jak usunolem z konsoli wzystko to dostalem maila ze nie o taki cos im chodziłe wszak aresztowano tego goscie ale nie zaliczono mi tej misji.
juz doszedłem poprostu lacze sie tylko z kompami ktore maja w nazwia "machine" oczywiscie pierwszym jest INTERNIC noi jak skoncze to wlasnie na nim modyfikuje log i działa
mam podobny problem z misjami fraud a man , zdaje mi sie ze nie ma uniwersalnego sposobu na ich przejscie -np. mam teraz dwie misje z fraud a man bank - jedna przechodze bez problemu a druga nawet bardziej skomplikowanymi metodami nie da sie przejsc
akurat te z bankami zawsze da sie przejsc na patencie makarona, for a computer crimes tez da sie obejsc latwo hakujac Global Criminal Database, ale wrobic kogos w zniszczenie danych juz jest ciezko, nie znam na to patentu
Tym postem chcialem sie przywitac i podzielic wiadomosciami. Sposob jaki przedstawil NEWX jest bardzo dobry i zawsze mi wychodzil bez problemu. Lacze sie przez 3-4 komputery typu internal service machine ale wczesniej na kazdym z nich lamie hasla!! Tzn. robie bounce przez internic'a odpalam monitor bypasssa crackuje haslo i rozlaczam sie bez wchodzenia do srodka. Potem tylko usuwam logi o bounce w internicu. W ten sposob jest krotka droga do wysledzenia i chlopaki napewno sie nie zgubia ale masz wiecej czasu bo laczenie sie przez komputery na ktorych masz pelen dostep (na mapie maja duze biale kwadraty dookola siebie) daje wiecej czasu. UWAGA wazne jest zeby cala misje przejsc za pierwsza (ewentualnie druga) proba bo inaczej nie pojawi sie w newsach!!!
mam podobny problem z misjami fraud a man , zdaje mi sie ze nie ma uniwersalnego sposobu na ich przejscie -np. mam teraz dwie misje z fraud a man bank - jedna przechodze bez problemu a druga nawet bardziej skomplikowanymi metodami nie da sie przejsc
A ja nie mam najmniejszego problemu :P
1. bank fraud robi sie następująco: Twój komp ---> internic ----> jakiś serv -----> bank; robisz takie połaczenie nastepnie wchodzisz na administration i odpalasz pass_brake (oczywiscie bez baypassów) i w chwili jak zaczyna Cie namierzać (to dośc krótka chwila) naciskasz disconnect :) . Łączysz się teraz z internic (mozesz nawet bezpośrednio) wchodzisz do logów i wykasowujesz wszystkie logi z wyjątkiem jednego: "coś tam coś tam 127.0.0.1 remote xxx.xxx.xxx.xxx" i zmieniasz IP 127.0.0.1 na IP ofiary. Czekasz teraz kulturalnie aż w newsach się pokaże info :) [zawsze działa]
2. fraud data robi sie nastepująco: Twój komp ---> internic ----> (jakieś 5 servów) ---> cel; wchodzisz zakładasz baypassy i monitoring i po włamie lecisz szybko do "consloe" piszesz "cd usr" ENTER "delete" ENTER i trzymasz przycisk na disconnect - nie ma co się bać nie rozłączaj sie do momentu aż nie pokaże Ci się że wszystkie pliki skasowane :) Teraz postepujesz jak w moim opisie "bank fraud" który jest wyżej :) , czyli internic, kasujesz logi i zmieniasz jeden log na ofiarę. Teraz czekasz tylko na info w newsach.
"coś tam coś tam 127.0.0.1 remote xxx.xxx.xxx.xxx"
Pozwól, że cię poprawię: "Connection from 127.0.0.1 routed to xxx.xxx.xxx.xxx"
Poza tym polecam robić Connection Bonca w sposób opisany przez fajtera, ponieważ przez 5 "niezłamanych" serwerów IM mamy około 10 sek na zlikwidowanie danych, co najczęsciej jest niemożliwe. Dlaczego nie przez banki,CM lub LANy? Ponieważ to utrudniłoby robotę federalnym. :)
_________________ "Największa bestia zna odrobinę litości. Ja jej nie znam, więc nie jestem bestią."
Tu się zgodzę - postwaiłem pomiędzy interniciem a servem jakieś 10-11 połączeń i to nawet z bankami - różnica jest tylko taka że łapią gościa nie po 24 godzinach a po 48 :)
ja zrobilem to w nastepujacy sposob (mam polska wersje uplinka)
jak chcemy kogos wrobic w przestepstwa komputerowe to:
1. wlamujemy sie do swiatowego rejestru kryminalnego
2. wyszukujemy gostka ktorego mamy wrobic
3. wpisujemy mu takie przestepstwa:
Kod:
Sfałszowanie osiągnięć akademickich
Bezprawny dostęp do poufnych danych
Złamał zwolnienie warunkowe
i autoryzujemy aresztowanie
4. usuwamy logi
5. czekamy (ok 3h) na newsa, zostanie aresztowany pod zarzutem przestepstw komputerowych
Ostatnio zmieniony przez szakes 2008-09-02, 12:55, w całości zmieniany 1 raz
ja dzieki forum i postom min. z 2005 r przeszedlem wiekszosc misji :)(chodz poczatki byly trudne)
napisalem to jako ewentualne rozwiazanie dla potomnych ;)
Gdyby nie fakt ze temat byl juz poruszany w paru innych wątkach, to nic.
I nie chodzi mi o to ze posty są stare tylko o to, że odkopujesz stary temat mimo tego że problem gdzie indziej został rozwiązany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum