Wiekszosc osob, ktore odwiedzilo Komputer Główny ARC zainteresowaly logi typu
21:00 8.4.2010 Od unknown : Skopiowany plik ObjawienieCoreV0.7
Mi udalo sie ten plik zdobyc !! Opisze jak do tego doszlo ...
Trafila mi sie bardzo ciekawa misja, dziwna z kilku powodow. Otoz nie moglem wziac zadnej misji typu "Namierz hakera ...." ze wzgledu na zla reputacje, lecz nagle jedna takowa udalo mi sie podjac. Zleceniodawca bylo ARC (!!!). Wykonuje ta misje ... ok doszedlem do konca. Ale postanowilem sprawdzic co kryje sie na komputerach typu 'Komputer osobisty', bo nigdy wczesniej nie udalo mi sie takiej misji wykonac choc mialem niewiele takich prob. No i lacze sie a tutaj potrzebne jest - haslo to mialo ponad 15 znakow !!!!!!! Jestem w srodku a tam .... 2 zakladki Pliki i Emaile. Wbijam na pliki a tam ObjawienieCore v0.7 !!!!!!!! Wbijam na emaile a tam przygotowany mail od zmarlego agenta !!! Dla niedowiarkow zalaczam skriny (zwroccie uwage na date misje - 9 kwietnia !!):
taka, ze te ObjawienieCore to jest Possible Spoiler, taki smaczek bo probowalem nim sie pobawic i nic z tego raczej nie wyszlo. Ale radocha z odkrycia byla ogromna !!
Witam!
Ja ten plik zdobylem inaczej i w sumie tez przypadkiem. Zanim dostalem maila od zabitego agenta mialem juz spoko sprzet i kupe kasy (misja w ktorej mialem sprawdzic gostka ktory przelal komus ponad 1mln kasy :) - sprawdzilem i pozniej ja tamtemu podebralem :twisted: ) i zamiast wejsc na konto agenta i poczekac na maila, to wlamalem sie na serw i po logach doszedlem do kompa domowego tego agenta na ktory moznabylo sie zalogowac i pobrac ten plik :) - cos w stylu sledzenia hakera z dodatkowym zakonczeniem :)
Pozdrawiam
Tomek
Z logow wynika ze tam jeszcze byly pliki objawienieSpec0.7 i objawienieData0.7
A propo moglby ktos podac ip kompa domowego tego kolesia :D:D ? Lub gdzie je moge znalezc ;] (wlamie sie juz sam :]).
@Maped: no widzisz uprzediles mnie ale ja jeszcze dodam.
- TAK, komputer zmarlego agent to JEDYNY komputer osobisty do ktorego mozna sie WLAMAC !!!!!
@DDH: jesli ty przeczytales cale forum to ja jeste "krolewna sniezka", na tym forum jest kilka postow w ktorych pisze ze NIE DA sie wlamac do komputerow osobistych, no poza jednym.
BOLEK czepiasz się.
Nie wiesz że człe forum zwykle oznacza: "mógłbym przeczytać gdybym: (umiał czytać, miał ochotę czytać, potrafił czytać szybciej niż 5 znaków na minutę) *niepotrzebne skreślić.
A tak szczerze to nawet mi nie chciało przekopywać się przez CAŁE forum.
A ja tak mysle ze juz offtop powinien sie skonczyc. Wiadomo juz wszystko na temat... teraz zaczela sie wymiana zdan. Niech jakis mod zamknie juz ten temat....
Dzięki za otwarcie tego temau. Więc do rzeczy: włamałem się na ARC główny komputer i znalazłem ten log, o który chodzi. Poszłem po innych logach i doszłem do komputera zmarłego agenta. Mam jego IP i nazwisko. Teraz mnie tylko intryguje jak mam się włamać na ten komputer?? Kompletnie niewiem jak to zrobić. Odpowiedź prosiłbym szczegółową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum