Wysłany: 2007-09-06, 14:19 problem z pewną misją bankową
Gram krótko, bo dopiero jeden dzień, mam misję aby włamać się na czyjeś konto bankowe, wejść jest łatwo, mam obejście proxy v5 więc powinno być ok, analizator HUD też, i mam sprawdzić komu gostek wysłał dużo kasy znajduje ten wpis i tak: jak mam proxy wyłączone to pokazuje że proxy nie dopuszcza, a jak włączone to po kliknięci na tą informacje z numerem konta i kasą nic się nie dzieje. Nie wiem co mam zrobić
P.S. Misja dokładnie brzmi tak:
Nazwisko: xxxx
konto: xxxxx
Ostatnio przelał dużą sumę pieniędzy na inne konto. Prześledź jego konto i znajdż nazwę odbiorcy pieniędzy.
Znajdujesz w Statement IP banku i numer konta, zapisujesz sobie na kartce, wrzucasz do IP_Lookup IP banku (lub wpisujesz w filtrze na InterNICu "bank" i sprawdzasz, który to), łączysz się z tym bankiem, wpisujesz w Login zapisany wcześniej numer konta, łamiesz hasło Password Breakerem, wchodzisz w "View account", spisujesz imię i nazwisko kolesia, rozłączasz się, kasujesz logi i odpisujesz na maila z misją, podając jako Additional Requested Data imię i nazwisko skubańca. Wysyłasz maila i cieszysz się kasą ;)
Witam, mam to samo zadanie ale jest mały problem... otóż mam IP tego banku ... łączę się z tym bankiem ale........ wczesniej na koncie goscia ktory zrobil ten duzy przelew nie mam pełnego numeru konta... prawdopodobnie przez błąd w grze...
ktoś wie jak mogę zobaczyć resztę tego co tam pisze...? dzieki za pomoc z góry... :) pozdrawiam.. :)
---------EDIT----------
juz znalazlem odpowiedz...:) wystarczylo podmienic plik z czcionka :)
Znajdujesz w Statement IP banku i numer konta, zapisujesz sobie na kartce, wrzucasz do IP_Lookup IP banku (lub wpisujesz w filtrze na InterNICu "bank" i sprawdzasz, który to), łączysz się z tym bankiem, wpisujesz w Login zapisany wcześniej numer konta, łamiesz hasło Password Breakerem, wchodzisz w "View account", spisujesz imię i nazwisko kolesia, <b>rozłączasz się, kasujesz logi<b> i odpisujesz na maila z misją, podając jako Additional Requested Data imię i nazwisko skubańca. Wysyłasz maila i cieszysz się kasą ;)
gdzie trzeba skasować logi ? moze ktoś dokładniej opisać gdzie trzeba się dostać zeby skasować logi? chodzi mi, na jaki serwer trzeba sie podłączyć. Czy to jest serwer banku tam gdzie gość ma konto ?
Witam, mam to samo zadanie ale jest mały problem... otóż mam IP tego banku ... łączę się z tym bankiem ale........ wczesniej na koncie goscia ktory zrobil ten duzy przelew nie mam pełnego numeru konta... prawdopodobnie przez błąd w grze...
Witam wszystkich, i przepraszam, ze odkopuje temat.
Mialem podobny problem, z niewidoczna ostatnia cyfra numeru konta, ale metoda prob i bledow odnalazlem poszukiwane konto. W bilansie konta istnieje przekaz, ktory sledzimy, ale gdy w odpowiedzi na emaila wpisuje imie i nazwisko wlasciciela konta, dostaje odpowiedz, ze te dane sa nie prawidlowe.
Nie wiem co mam zrobic, prosze o pomoc.
Ps: Czy jak odrzuce jakas misje np. z powodow jak ww. to bede mial z tego jakies konsekwencje. Zaliczki nie bralem.
Pozdrawiam
Za odrzucanie misji traci się ileś tam punktów (nigdzie nie pokazywanych), na podstawie których gra wyznacza Uplink Rating i Neuromancer Rating. Nie pamiętam ile dokładnie za co się traci, ale anulowanie jednej misji nie powinno jeszcze zrujnować rankingów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum