Wysłany: 2008-10-23, 12:02 Mimo zniszczenia gateway, po chwili znajdują drugi
Jestem już dość "daleko", robię misję arunmora, parę banków obrabowanych, na koncie miliony dolarów. Więc stać mnie na "reset" tzn od nowa gateway + sprzęt i oprogramowanie.
Niedawno, nagle zapaliła się czerwona lampka sensoru. Wysadziłem w powietrze. Kupiłem nowy gateway, sprzęt i wszystko i po parunastu godzinach, znów czerwona lampka. Więc znów wysadzenie... i zaczynam 3 raz, tym razem kupiłem najtansza gateway co moze miec sensor i czekałem.... parenascie godzin i znowu to samo! wysadzam ją 3 raz przy czerwonej lampce i nie chcą dać mi spokoju. Oczywiscie zawsze czyscze logi w internic, a po resecie gatwewaya nawet nic nie robilem a oni wciaz mnie scigaja, criminal record mam czysty, co to moze byc?
dolaczam sie do problemu... przelalem sobie kase wg instrukcji z tego forum, pousuwalem informacje o transakcjach, wyczyscilem interNIC... dostalem podwyzszona range itd ALE po jakims czasie motion sensor mi sie zapalil na czerwono. wysadzilem brame w powietrze, dostalem maila od uplinka ze to byla niezla ucieczka itd. jednak mimo tego po parunastu godzinach nic nie robienia GAME OVER. myslalem ze zniszczenie bramy i przeniesienie jej do nowej lokacji czysci wszystko... jestem dosyc daleko w grze, kopia save'a daje mi wlasnie tych kilkanascie godzin do zlapania (mam wynajeta podstawowa brame, ale nie ma na tyle czasu zeby ja zmienic na cos z sensorem i ladunkiem) moge cos zrobic czy to juz naprawde game over? :) na koncie mam ponad 1000000.
Ostatnio zmieniony przez Belial 2009-04-25, 13:57, w całości zmieniany 1 raz
Ślady powinne zostać zatarte, jednak pamiętaj że po hackingu banku nie wolno przyspieszać czasu. O ile mnie pamięc nie myli, jest jakiś tam bug związany z tym. Nie bardzo mam pomysł, co możesz zrobić, jeśli nic nie pomaga.
czyli mam czekac cala dobe az mi zamontuja gatewaya? :) pomijajac kwestie buga, to czy zniszczenie gatewaya jest rownoznaczne z pozbyciem sie dowodow wszystkich wlamow (nawet jesli jakims cudem o czym zapomnialem kasujac logi)? Kase przelewalem nie na konto w banku uplink, tylko w zalozylem konto w innym banku - ktos pisal na jakims zagranicznym forum aby nei rpzelewac kasy na swoje konto w banku uplink.
Aaa, dodam jeszcze ze przed dokonaniem przelewu nie uzywalem monitor bypass (szczerze to przed sekunda dowiedzialem sie o jego istnieniu - nigdy nie mialem tyle kasy, wiec dopiero teraz zobaczylem ze cos takiego jest dostepne :) moze to miec cos wspolnego?
Ostatnio zmieniony przez Belial 2009-04-25, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
pomijajac kwestie buga, to czy zniszczenie gatewaya jest rownoznaczne z pozbyciem sie dowodow wszystkich wlamow (nawet jesli jakims cudem o czym zapomnialem kasujac logi)?
Teoretycznie tak.
Cytat:
Aaa, dodam jeszcze ze przed dokonaniem przelewu nie uzywalem monitor bypass (szczerze to przed sekunda dowiedzialem sie o jego istnieniu - nigdy nie mialem tyle kasy, wiec dopiero teraz zobaczylem ze cos takiego jest dostepne :) moze to miec cos wspolnego?
Wydawalo mi sie, ze wysadzenie gateaya rozwiazuje problem niezaleznie od wszystkich popelnionych bledow.
Zaraz sie temu blizej przyjrze i dam znac jak to naprawde jest.
dzieki za odpowiedz - zostawie dzisiaj wlaczonego uplinka, zobacze czy do jutra bez kompresji czasu mnie zlapia :) swoja droga jezeli to faktycznie bug, to powazny...
Sam też to możesz sprawdzić , wystarczy , że zrobisz kopie profilu i posiadasz już gateway
self destruction (Destrukacja bramy)
Jeżeli posiadasz gateway self destruction (Destrukacja bramy) , możesz wykonać kopie profilu , wchodzi do katalogu uplnik
x:/program files/techland/uplink/ i kopiujesz katalog user (dla wersji pl)
x:/program files/uplink/ i kopiujesz katalog user (dla wersji eng)
ewentualnie jeśli masz windows vista to może być :
x:/program files (x86)/techland/uplink/ i kopiujesz katalog user (dla wersji pl)
x:/program files (x86)/uplink/ i kopiujesz katalog user (dla wersji eng)
literka x oznacza twoją literkę na dysku np. wpisujesz w miejsce x - c jeśli masz na dysku C zainstalowane
sprawdzasz ,w przypadku porażki ,kopiujesz z powrotem swój katalog user i otrzymujesz odpowiedź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum