Lan ARC (misja specjalna Arunmoru). Podłączyłem się do kolejnego huba. I od niego mam 4 "odnogi". 3 to acces terminale, a 1 to authentification server. Kiedy klikam na serwer do otwarcia locków - trzy kompy podświetlają mi sie jako valid subnet. Wiem co to znaczy - trzeba się podłączyć z danego kompa do Authentification Server, ale jak to zrobic?
Lan Spoof - najnowsza wersja. Włamuję sie do każdego z acces terminali - na każdym z nich używam lan spoof (żeby oszukac system, że jestem jego częścią) - wyświetla się, że "System Spoofed". No to próbuję podłączyś się do Authentification Server - biała kropokowana linia połączenia sie nie pojawia ;| Co robic?
musisz włamać się na serwer[złamać hasło] i potem użyć lan spoofa na tym shakowanym serwerze. potem przechodzisz do następnego, włamujesz się spoofujesz, i do ostatniego włamujesz się, spoofujesz i dopiero idziesz do authetication servera
To czy ktoś w końcu wie co to LAN spoof? Ja wiem do czego jest potrzebny w paru wypadkach. Jak w sieci jest komp przez który musisz przejść ale ja na niego klikniesz na kompach obok pisze valid subnet. Wtedy na jednego znich dajesz spoofa i już da się przejśc dalej.
2. Mam zadanie z włamem do LAN ale NIGDZIE nie ma file serwrera. jest tylko wireles cośtam i to chyba łaczy się z serwrm ale skąd mam znać częstotliwośc?
na terminalach czasami sa podane te czestotliwosci, nie moge Ci powiedziec dokladnie bo nie gralem w Uplinka pare miesiecy a LANa w tejrze grze nie widzialem jeszcze dluzej :P
Wszystkie w/w programy (opisy) zostały zaczerpnięte z sieci ogólnodostępnej. Nie pamiętam skąd je mam bo wydrukowałem je ponad rok temu. Autorowi dziękuję. Dzięki jego pomocy nauczyłem się grać.
_________________ Jaka jest różnica między informatykiem na 1 i na 5 roku?
- informatyk 1 roku myśli, że 1 kB to 1000 B.
- informatyk 5 roku myśli, że kilometr to 1024 metry.
Czytałem dość uważnie (ale chyba nie do końca) wasze posty, ale i tak dalej mam problem z LAN. Mam najlepszy sprzęt i oprogramowanie dostępne w grze. Zamieszczam tu parę obrazków:
Przeskanuj jeszcze raz lana, uzyj sondy na zabezpieczeniach 1,2,3 jak widze juz chyba zlamanych przez kontrolery i mostek. kazde z zabezpieczen ktore strzeze glowny komputer musi miec swoj kontroler. znajdz te kontrolery teraz skanerem lub sonda. Przesaduj tez zabezpieczenia strzezace glowny komputer moze wtedy znajdziesz te kontrolery.
łeeeeeee ja też tak chceeeeee.... jak sie domyslacie mam problem :)) kiedys dawno temu gralem w uplinka bardzo sie zajarałem... teraz wróciłem jeszcze bardziej zapalony... pamietam ze sie dawno temu spotkałem z lanem, miałem cały software itp... ale teraz gdy wróciłem... natrafilem na te misje arunmoru... i nie wiem skąd wziąć software... ręce sie załamują... w tym serwisie nie mają nic związanego z LANem... czy to bug czy co?! ani lan probe ani spoof ani hub... NIC!!! a kiedys to mialem to myslalem teraz ze to tam mozna kupic... ale tam tego poprostu nie ma :(:(:( czy jakiegos pacza musze miec... widzialem ze mozna sobie samemu lana zrobic ale to nie o to chyba chodzi :/ HLP!!!!
Sprzet do lanow kupuje sie na serwerze Uplinka. Jesli go tam nie ma to jakis blad. Sprobuj wlaczyc gre jeszcze raz a jak nie to chyba tylko new user. Chyba tez tak kiedys mialem ale sie samo naprawilo
_________________ Krzyknęli "Zniszczenie" i spuścili ze smyczy Psy Wojny
Heh, mam problem :P nawet 2. 1 to nie wiem czy jeszcze to ktos przeczyta i mi odpowie:D a drugi to zwiazany z lanem:
Misja wiadomo jaka, i trzeba skopiowac pliki... ale problem jest w tym ze zacialem sie w martwym punkcie i juz nie wiem czy to wynika z mojej niewiedzy czy z jakiegos bledu ale nic nie jestem w stanie zrobic :P mam najszybszy sprzet, najnowsze oprogramowanie, przejechalem cala siec oszustem i sonda i nie moge sie juz nigdzie dostac... nie ma linkow do kolejnych terminali, jedynie jak zaznacze jeden z komputerow zabezpieczajacych pokazuje sie zolta ramka z ktora nic sie nie da zrobic:P nie wiem czy to jest wazne ale link jest TU
Poza tym nic... wrzuce plik .usr jakby ktos chcial pogrzebac na zywo (wersja PL 1.3) chodzi o siec LAN ARC oczywiscie ;> jak dojdziecie do jakis wnioskow to czekam na odp:P
Wiec musisz znalezc albo terminal z numerem modemu, albo jakis nadajnik radiowy, aby dostać się w tamtą część LAN'a. Swoją drogą - moze się mylę (dawno nie grałem), ale ten komputer który wywołuje podświetlenie zapewne sluzy do otworzenia tamtego zabezpieczenia, wiec polecam je odblokowac.
dzisiaj pierwszy raz mialem przyjemnosc (?) wlamu na LAN :) obczailem dzieki temu forum co i jak, ale natknalem sie na problem, nad ktorym siedze od 2h ;/
problem wyglada tak, ze widze iz sa w sieci jeszcze inne komputery, ale nie mam sie jak do nich dostac... "gorna" czesc lanu jest cala odkryta i polaczona, rowniez nie ma zadnych polaczen, natomiast tutaj pod polaczeniu z serwerem autentykacji podswietla sie jakis niewidzialny element :) podejrzewam ze z tego miejsca COS powinienem robic, ale nie bardzo wiem co... nie moge na ten obszar niewidzialny zarzucic ani lan probe, ani lan spoof. moze ktos z was ma jakas rade?
PS. po to skonczylem systemy i sieci komputerowe, aby teraz robic wlamy w uplinku :D:D:D o ironio :)
Ostatnio zmieniony przez Belial 2009-04-25, 23:08, w całości zmieniany 1 raz
no na jednym z terminali znalazlem numer telefonu... ale jak mam sie polaczyc? nigdzie w sieci nie ma czegos takiego jak modem itd, na terminalach nie moge nic robic. teraz sprawdzilem innego lan'a i jest ten sam problem - dochodze do lock'a ktory jest kontrolowany przez maszyne do ktorej nie mam dostepu i ktorej nie widze (tylko zolta ramka sie pojawia obok siec po kliknieciu na lock)... jakis pomysl? :)
prog napisał/a:
Na pewno bardzo sie "normalna" wiedza przydaje w łuplinku :P
przynajmniej sie czesto usmiecham pod nosem jak widze jaka wizje sieci i przelamywania zabezpieczen tworzyli tworcy gier :D
pozdrawiam!
EDIT: teraz doczytalem o IP Lookup... :)
Ostatnio zmieniony przez Belial 2009-04-28, 02:12, w całości zmieniany 5 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum