Uplink-PL.info Wpłać złotówkę, zgarnij alias email!
FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Mapa

Przewodnik po forum /beta/
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Poprzedni temat :: Następny temat

TEMAT: Banki - ISTOTNE INFORMACJE!!!
warrior
Beginner

Wysłany: 2004-03-21, 15:40   

Hej drodzy koledzy :-) Powiedzcie mi jak obsluzyc Bypassy.. Bo nie wiem jak to dziala.. Wchodze na serwer uaktywniam jest i mnie za chwile namierzaja.. czemu tak sie dzieje sskoro mam bypassy? ;P

Allegro - największe aukcje internetowe, najniższe ceny! Kup i sprzedaj!
jendrek
Novice

Wysłany: 2004-03-21, 16:28   

W końcu mi sie udalo. Podziele sie z Wami moimi doświadczeniami

Więc to bedzie taki jakby poradnik jak zostać bogaczem.
Co nam bedzie potrzebne:
-Trace Tracker
-Password Breaker
-Log Deleter 4.0
-Proxy Disable 5.0 (jak sie ma kase to można użyć Proxy Bypass)
-IP Lookup
-2-3 numery kont z misji Trace Balance Transfer
-Gateway Self Destruct

No więc zaczynamy. Włączamy Trace Trackera. Na początku musimy włamać sie na konto podane w misji. Aby to zrobić łączymy się z danym bankiem przez kilka serwerów (w tym InterNIC), wpisujemy numer konta i łamiemy hasło Password Breakerem. W chwili gdy hasło zostanie złamane rozłączamy sie. Czyścimy logi w InterNic. Jeszcze raz Łączymy sie z danym bankiem. Znamy już hasło więc nie musimy go łamać. Wchodzimy na konto, sprawdzamy czy jest na nim jakaś duża kwota. W menu View Statment sprawdzamy logi. Wypisujemy adresy ip i numery kont przy których jest duża kwota pieniędzy. Sprawdzamy wszystkie wypisane konta (można zagłębić sie dalej - będzie więcej kasy). Te na których jest ponad 500000 wypisujemy sobie na kartke. Trzeba zapisać sobie ip banku, numer konta, hasło, ewentualnie nazwisko właściciela konta. W ten sposób powstanie nam lista kont (im dłuższa tym lepiej).
Następnie należy wybrać sobie jedno konto, np pierwsze na liście. To na nie będziemy przelewać kase z pozostałych kont. Przelewanie kasy powinno wyglądać tak: Logujesz sie na konto podając numer i hasło. Zapisujesz na kartce dokładną ilość kasy. Wchodzisz w opcje Transfer. Wpisujesz dane tego konta które sobie wybrałeś. Jeżeli masz Proxy Bypass uruchamiasz go. Jeżeli nie to włączasz Proxy Disable i czekasz az skończy. Jak skończy odrazu akceptujesz przelew, rozłączasz się i czyścisz InterNic. Tak robisz ze wszystkimi kontami. Gdy całą kase masz na jednym koncie, zakładasz swoje konto w tym samym banku. Teraz najciekawsze, będziemy przelewać całą kase do nas.
Będzie to wyglądać podobnie do tego co robiliśmy poprzednio. Logujesz sie na konto na którym powinno teraz być kilka milionów. Wpisujesz w transwerze dane twojego konta w tym samym banku co konto ofiary. Zdejmujesz Proxy. Po zaakceptowaniu przelewu wchodzisz w Statement i kasujesz log w którym przelewasz kase na swoje konto (ten na samej górze), wylogowujesz sie z konta i szybko logujesz sie na swoje. Wchodzisz w Statement i kasujesz loga (powinien być tylko jeden). Rozłączasz sie. Na twoim koncie powinna być już cała ukradziona kasa. Teraz chyba już nie trzeba czyściś InterNICA (ja go wyczyściłem ale nie wiem czy coś to daje). Odrazu po rozlączeniu sie uruchamiamy Gateway Nuke i wysadzamy Gatewaya.
Musisz założyć nowego Gatewaya, ale teraz powinno Cie być stać na najlepszy dostępny sprzęt. Jeżeli chcesz możesz przed ostatnim przelewem skopiować sobie pliki na jakiś serwer a potem je odzyskać (ja tak zrobiłem z Revelationem).
Mam nadzieje ze wszystko jasno wyjaśniłem, jeżeli coś jest nie tak możecie pisać _jendrek_@tenbit.pl
Pozdrawiam

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2004-03-21, 21:41   

warrior napisał/a:
Hej drodzy koledzy :-) Powiedzcie mi jak obsluzyc Bypassy.. Bo nie wiem jak to dziala.. Wchodze na serwer uaktywniam jest i mnie za chwile namierzaja.. czemu tak sie dzieje sskoro mam bypassy? ;P

jak masz zalozone monitor_bypass bo chyba o to Ci chodzi (oczywiscie sprecyzowane pytanie :)) to jak bedziesz lamal haslo na user: admin to i tak zacznie sie tracing takie zycie (ah te BUGI) w serwach typu Global Criminal Database mozna wbijac na readwrite, readonly (TNX 4 rudi ) wtedy nie bedzie namierzania, ale nie masz dostepu do logow.
Bypassy szczegolnie sie przydaja przy bankach i przy niszczeniu serwow, bo mozna zyskac na czasie lamiac haslo na koncu !!

rudi 
Mod

Wysłany: 2004-03-22, 12:20   

kurza stopa insect mysle ze powinienes sie w szczegoolnosci opiekowac tym tematem bo jak sięgam pamięcią to banki robiłes jedną reką a drugą paliłes fajke przyznam szczerze ze banki mnie nie kręciły bo na początku były za trudne ale widze ze czas sie douczyc..... pozdro insect pewnie jeszcze bede klikac hehehehehe

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2004-03-22, 14:20   

nie wiem o co ci chodzi rudi, bo pierwszy to ja nie kumalem bankow i pierwszy temat byl o bankach, ale czemu ja mialem sie szczegolnie opiekowac tym topikiem !

rudi 
Mod

Wysłany: 2004-03-22, 14:41   

w zasadzie to najbardziej sie orientujesz w bankach i jestes w tej chwili najlepszy na forum w tej materi<tak mi sie grubo wydaje> i nikt lepiej od ciebie nie doradzi nowym co i jak ma działac w bankach :)

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2004-03-22, 15:17   

wysoko mnie cenisz ale zapewniam Cie ze o bankach wiem tyle co tym gdyz nauczylem sie je hakowac czesciowo z forum

pozdro rudi, spoko typ jestes :0

rudi 
Mod

Wysłany: 2004-03-22, 16:22   

ej widze co umiesz po tym co piszesz :) a piszesz mądre texty więc moge spokojnie powiedziec ze znasz sie na tym no nie? pozdro 2 insect

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2004-03-22, 17:41   

rudi, kiedys powiedziales ze nazwy firm w Uplinku sa generowane losowo na poczatku gry czy z IP jest tak samo ? Bo jezeli tak jest to wtedy dzial Hacked na stronie nie ma sensu i trzeba wspomniec Jeremu o tym przy modernizacji !!

rudi 
Mod

Wysłany: 2004-03-22, 19:02   

wiesz co nie wiem ale chyba tak...gra generuje losowo wszystko nazwy firm, numery kont hasła i takie tam pierdoły...ale ip to nie wiem ale raczej tez je generuje losowo....

LordFalconPL
Beginner

Wysłany: 2004-05-02, 23:08   

Hmm, dopiero teraz trafiłem na to forum, wcześniej korzystałem z modlinka, ale jak grałem to nie dośc że po zwinięciu kasy z misji gdzie powiedzmy mam namierzyć kto przelał 200000$ dostaję wynagrodzenie za robotę, to po usunięciu logu z transferem z banku z którego kradłem :] i z mojego banku (to jest bardzo ważne) usuwam z InterNICa log po polaczeniu to dostałem od razu wiadomośc o awansie w hierarchi agentów :) i mnie nie złapali :D

ARC_Agent
Novice

Wysłany: 2004-07-03, 00:24   

Włamania do banku i udane przelewy to bardzo ciekawe zajęcie. Po każdym udanym (wykasowanie logów gdzie trzeba) jednorazowym przelewie dostaje się kasę i podwyższenie rankingu. Ja w ten sposób uzyskałem najwyższy możliwy status w Uplink i kilka milionów. Bardzo wdzięczne zajęcie...

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2004-07-03, 11:00   

ale kazdy transfer zwiazany z misja czy dla wlasnej korzysci :?:

Dale 
Mod

Wysłany: 2004-07-03, 16:15   

Niewazne jaki. Ludzie wiedza co robisz i twoja wartosc rynkowa rosnie :D

makaron 
Novice

Wysłany: 2004-12-19, 12:34   

Ale jakie opisy?. Ja przyszedłem się z wami przywitać i podzielić się moimi planami w grze. Dziś skończyłem to o czym pisałem i wyczyściłem wszystkim konta ze wszystkich banków. Mam teraz 31970186- niezła sumka :)
Tak wogle to wszedłem na tą elitę bo chce się podpytać o żeczy na które nie znalazłem odpowiedzi na tym forum. Więc:
1. Czy server "International Stock Market System" to jest jakaś giełda i jak podnieść wartość zakupionych akcji?. Hakować wszystkich do okoła, wywalać im serwery?.
2. Co to jest jak serwer ma w nazwie "... Access terminal" i jak sie tam włamać i czy warto się tam włamywać?.
3. Czy można i jeśli tak to jak to zrobić aby sie włamaś do "Personal Computer"?
4. Czy jak jestem nr 1 i mam w nazwie "TERMINAL" to coś się póĄniej zmieni czy cały czas mam robić te same misje. Dodam tylko ze jest rok 2012.03.01. a ja mam misje o stopniu trudności co najwyżej 10 czasem coś specjalnego za jedenaście ale sporadycznie.
Ostatnio zmieniony przez makaron 2004-12-19, 12:43, w całości zmieniany 1 raz  

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2004-12-19, 12:43   

Sadze, ze po pierwsze powinienes skopiowac zawartosc twojego postu i utworzyc nowy temat, bo te zagadnienia nie dotycza raczej Bankow, wtedy postaram udzielic Ci odpowiedzi, choc zaznacze ze sa to pytania godne tego dzialu, a sam nie zaloze nowego tematu zebys zrozumial swoj blad i sam go naprawil

Kakens 
Novice

Wysłany: 2004-12-28, 16:02   Uplink international bank

Czy da sie jakos zdobyc numer telefonu administratora banku uplinka?I czy wogole jest mozliwosc shackowania i zdobycia numerow kont.Bo najprawdopodobniej tam bedzie najwiecej kasy,tylko jak zdobyc ten numer domowy administratora.W samym banku nie ma zadnych danych o nim,a mozliwosc hackowania jednak jest:/Moze jest jakis inny sposob na zdobycie probki glosu?

iNsEcT 
juniorAdmin

Wysłany: 2004-12-28, 18:09   

Nie ma takiej mozliwosci :D

dexter 
Uber-Skilled

Wysłany: 2005-03-05, 19:02   

Może jednak jest tyle, że ukryty, bo ten uplink ma tyle zakamarków, że wszystko sie może znaleźć.

lounA 
Novice

Wysłany: 2005-03-10, 10:53   

do hakowania banku wystarczy logdeleter 4.0 i proxy disable 5.0
i jak ktośchce to oczywiście tracetracker albo showtrace.

to oczywiście wariant ktróy zakłada że znamy jakikolwiek numer konta (z misji)

ale gierka robi sie nudna jak ma sie milion na koncie.

Skocz do: